Έρχεται μπόνους στους εργαζόμενους στις ΜΕΘ - Όλη η διάταξη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους εργαζόμενους στις εντατικές που όλες τις τελευταίες εβδομάδες έδωσαν μάχη με τον αόρατο εχθρό, προχωρά η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τη διάταξη που προωθείται και αναμένεται να κυρωθεί με νόμο ή θα ενταχθεί στην επομενη ΠΝΠ- σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr- το «μπόνους» θα λάβουν τόσο οι γιατροί και οι νοσηλευτές όσο και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό (προσωπικό καθαρισμού, τραπεζοκόμοι) που υπηρετεί σε νοσοκομεία (ΕΣΥ, πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία) παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ασθενών νοσούντων από κορωνοϊό Covid-19.
Σύμφωνα με τη διάταξη που αποκαλύπτει το ethnos.gr, το «μπόνους» θα καταβληθεί για το έτος 2020 ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση και θα είναι ίσο προς το ήμισυ ενός καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η παροχή αυτή θα υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος και θα είναι ακατάσχετη.
Όπως αναφέρεται στην προτεινόμενη διάταξη: «Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον διμήνου από 25.2.2020 και εφεξής μέχρι και 30.6.2020, ως υπηρετών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ασθενών νοσούντων από κορωνοϊό Covid-19».
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χορηγείται στους δικαιούχους της από πόρους που μπορεί να προέρχονται από χρηματικές δωρεές ιδιωτών αποκλειστικά καταβαλλόμενες για το σκοπό αυτό, καθώς και από την έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.
- «Βοήθεια, σκότωσαν τον πατέρα μου»: Σοκάρει το στυγερό έγκλημα με θύμα 50χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα - Μεθυσμένος ο 74χρονος που πυροβόλησε
- Σήμερα η κηδεία της 50χρονης που έχασε τη ζωή της στο Μεσολόγγι - Πώς συνέβη το φρικτό δυστύχημα
- Σοκαριστικός τραυματισμός και στιγμές αγωνίας στο παιχνίδι της Βάαλβαϊκ με τον Άγιαξ - Έγινε χρήση απινιδωτή στον γκολκίπερ των γηπεδούχων
- Χρέη στην ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι μεγαλοοφειλέτες και μειώνεται η... μαρίδα
- Γ. Μασούτης: Μας αρέσουν οι εξαγορές, δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε - Στο €1,1 δισ. ο φετινός τζίρος
- Έγκλημα αν δεν το δεις πριν φύγει: Το Netflix ετοιμάζεται ν’ αποσύρει την πιο «εθιστική» ταινία του… (Vid)
- Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr