Financial Times: Δεν τελειώσαμε με τις μεταλλάξεις – Πιο μεταδοτικές αλλά πιο ήπιες οι επόμενες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Κι άλλες μεταλλάξεις του κορονοϊού θα κάνουν την εμφάνισή τους, οι οποίες θα είναι μεν πιο ήπιες, αλλά και πιο μεταδοτικές, όπως προβλέπουν επιστήμονες σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Σύμφωνα μάλιστα με τον βρετανικό ιστότοπο, ακόμα κι αν η μετάλλαξη Όμικρον επικρατήσει παγκοσμίως έναντι της Δέλτα, η εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης είναι σίγουρη.
Σε γενικές γραμμές, οι μεμονωμένες αλλαγές στον γενετικό κώδικα αποτελούν τυχαία συμβάντα κατά τον ιικό πολλαπλασιασμό - και κανείς δεν είχε προβλέψει την πολλαπλότητα μεταλλάξεων που χαρακτηρίζουν την Όμικρον, ωστόσο οι περιβαλλοντικές πιέσεις που επιτρέπουν σε ορισμένες να ακμάσουν μπορούν να προβλεφθούν.
Η έκθεση όλο και περισσότερων ανθρώπων στον ιό ευνοεί τη δημιουργία παραλλαγών που μεταδίδονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα και «ξεγελάνε» το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.
Οι μεταλλάξεις που κάνουν τον ιό πιο φονικό μπορεί ακόμα και να αποτελούν μειονέκτημα (για αυτόν) εάν εμποδίζουν την αποτελεσματική μετάδοσή του.
Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει μία θανατηφόρα παραλλαγή που να είναι παράλληλα και πιο μεταδοτική και πιο επιβλαβής, η καθηγήτρια κυτταρικής βιολογίας UCL Jennifer Rohn απαντά:
«Δεν ξέρω πόσο εφικτό θα ήταν αυτό για αυτό τον ιό», είπε χαρακτηριστικά η Jennifer Rohn. «Το Sars-Cov-2 εξαρτάται από τη μόλυνση των κυττάρων και μπορεί αυτό ήδη να έχει φτάσει στο τέλος του "ρεπερτορίου του"».
Πώς το χάος στη Γαλλία ίσως ορίσει την προεκλογική «σκακιέρα» - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Μηχανικοί ΤΕΕ: Πώς θα δοθεί λύση στο «έμφραγμα» της Αττικής - Οι προτάσεις για σχολεία, Κηφισό και ωράρια
Θλίψη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο 17χρονος Γιώργος Λυμπέρης του ΠΑΣ Γαλατσίου
Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης στο ethnos.gr: «Ο Θεόφιλος αντιμετώπιζε τα πάντα με μια παιδική, αγνή περιέργεια»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



