Σαρώνουν οι ιώσεις: Μέχρι πότε θα διαρκέσει η έξαρση – Τι είπε ο Μαγιορκίνης
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα κρούσματα ιώσεων στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τους ειδικούς να αναμένουν συνέχιση του κύματος για αρκετές εβδομάδες ακόμα.
Μιλώντας στον ANT1, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι η έξαρση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τα δυο τελευταία χρόνια -λόγω των περιορισμών του κορονοϊού- τα αντισώματα έχουν πέσει στον γενικό πληθυσμό. Προέβλεψε δε ότι όλη αυτή η κατάσταση θα μας απασχολήσει και τον Φεβρουάριο.
Σε ότι αφορά τη συζήτηση που άνοιξε για τον αν θα πρέπει να καθυστερήσει η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία για λίγες ημέρες ακόμη, ο κ. Μαγιορκίνης, εμφανίστηκε αντίθετος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο αν έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.
Για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα
Αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, στην Κίνα, ο κ. Μαγιορκίνης, εξήγησε γιατί δε συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κίνα οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους ανέφερε. Αφενός, επειδή -λόγω των αντιδράσεων των πολιτών- οι Αρχές σταμάτησαν την πρακτική των μηδενικών κρουσμάτων και ο ιός άρχισε να κυκλοφορεί και αφετέρου επειδή η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ μικρή και τα εμβόλια στην Κίνα φαίνεται πως δεν είναι και πολύ αποτελεσματικά.
Από μια κλωστή κρέμεται η επάρκεια των αεροπορικών καυσίμων: Τιμές - «φωτιά» και ακυρώσεις
Ταραγμένα τα… γαλάζια νερά: Ο αναβρασμός στη ΝΔ και το παρασκήνιο της εξόδου Λαζαρίδη
Κεφαλονιά: «Κλειδί» τα μηνύματα με τον 66χρονο - Πού στρέφονται οι έρευνες για τη Μυρτώ
Τους αποκλεισμούς παγκόσμιων οδών εμπορίου πάντα πληρώνουν οι πολίτες – Λιοντάρια που βρυχώνται και ποντίκια που πεινάνε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




