Κορονοϊός: Ανησυχία για το στέλεχος Pirola – Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο ενόψει χειμώνα – Η Παγώνη εξηγεί
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο εμβολιασμός σε αυτή τη φάση δεν είναι υποχρεωτικός, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν.
«Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσουμε οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι ηλικιωμένοι για να μπορέσουν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο- Ιανουάριο που θα είναι σε έξαρση οι ιώσεις και οι γρίπες να ανταπεξέλθουν σαν οργανισμοί και να μη χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.
«Επιπλέον πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης που πρέπει να γίνει. Για τη γρίπη οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Οκτώβρη γιατί θέλει 15 μέρες για να κάνει αντισώματα και μετά να κάνουν και του κορονοϊού», συμπλήρωσε.
Η ίδια σχολίασε ότι κορονοϊός δεν έχει τελειώσει «ήταν πάντα εδώ, εμείς το είχαμε πει. Απλώς υπήρχαν εξάρσεις και υφέσεις. Έχει δώσει την παρουσία του με πολλές παραλλαγές και με ένα τελευταίο στέλεχος, το Πιρόλα».
«Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι μεταδίδουν ο νεότερος στον μεγαλύτερο και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχουμε μια αύξηση στους νοσηλευόμενους στις απλές κλίνες στα νοσοκομεία γύρω στο 23%», τόνισε και επεσήμανε ότι υπάρχουν ασθενείς που «νοσηλεύονται με συμπτώματα μέχρι και 7 μήνες».
Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό που επέβαινε στο μοιραίο Falcon 50 - Σε «ουδέτερη χώρα» θα σταλεί το μαύρο κουτί
Καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» λόγω κακοκαιρίας
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα οι πρώτες 50 μαζικές διαγραφές αγροτεμαχίων στο Ε9 - Εξετάζονται συνολικά 3.000 περιπτώσεις ιδιοκτητών
Χριστούγεννα χωρίς στρες: Πώς να επιβιώσετε μέσα στη φρενίτιδα των γιορτών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



