Mpox: Ανησυχία ξανά για την εξάπλωσή του – Επείγουσα συνεδρίαση ΠΟΥ στις 22 Νοεμβρίου
Η mpox μεταδίδεται μέσω της στενής επαφής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών την ερχόμενη εβδομάδα για να διακριβωθεί αν η mpox (ευλογιά των πιθήκων) παραμένει παγκόσμια υγειονομική κρίση, όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε σημερινή του ανακοίνωση.
Έκτακτη ανάγκη παγκόσμιου ενδιαφέροντος
Τον Αύγουστο η νόσος, η οποία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Αφρική, χαρακτηρίστηκε από τον ΠΟΥ έκτακτη ανάγκη παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία, το οποίο συνιστά το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.
Αυτό ακολούθησε την εξάπλωση ενός νέου στελέχους του ιού, του clade Ib, σε τμήματα της ηπείρου.
Αυτή τη χρονιά, μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, έχουν σημειωθεί 46.794 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα στην Αφρική, περιλαμβανομένων 1.081 θανάτων, ανέφερε ο ΠΟΥ σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Η περισσότερο πληγείσα χώρα είναι η ΛΔ Κονγκό κι ακολουθούν το Μπουρούντι και η Ουγκάντα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η mpox μεταδίδεται μέσω της στενής επαφής. Συνήθως είναι ήπιας μορφής αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις είναι μοιραία.
Προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης και δερματικά εξανθήματα. Αυτό τον μήνα παραδόθηκαν δόσεις εμβολίων για τις 9 περισσότερο πληγείσες αφρικανικές χώρες.
«Έτοιμη η Ελλάδα να συνδράμει»: Ο Μητσοτάκης μίλησε με τον Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Λιβάνου
«Τον μαχαίρωσα στην πλάτη»: Δολοφόνος γελά λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή
Γλέντι εκτός ελέγχου στην Εύβοια: Ξέμειναν από πιάτα και έσπαγαν λεκάνες με ηλεκτρικό τρυπάνι
Πώς είναι να ανακαινίζεις σπίτι 500 ετών; Το δηλητήριο, τα σάπια υλικά και ο απολιθωμένος αρουραίος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



