Έρευνα: Ο κίνδυνος τροχαίων δυστυχημάτων αυξάνεται ακόμα και με λίγη βροχή
Ο κίνδυνος θανατηφόρου τροχαίου αυξάνεται κατά 27% με λίγη «ψυχάλα»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ακόμη και λίγο αν βρέχει, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος για θανατηφόρο τροχαίο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Όσο πιο βρεγμένος και ολισθηρός είναι ο δρόμος, τόσο πιο φονικός μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές - μια υπόμνηση επίκαιρη ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον μετεωρολόγο Σκοτ Στίβενς του Ινστιτούτου Κλιματολογικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο Δελτίο της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν δεδομένα για 125.012 θανατηφόρα τροχαία στη διάρκεια πέντε ετών και τα συσχέτισαν με τις καιρικές συνθήκες.
Η μελέτη εκτιμά ότι με λίγη βροχή («μιλάμε για ψιχάλα, που το σκέφτεσαι αν θα ανοίξεις ομπρέλα», όπως είπε ο Στίβενς), ο κίνδυνος θανατηφόρου τροχαίου αυξάνεται κατά 27%. Με μέτριας έντασης βροχή ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 75%, ενώ όταν βρέχει πολύ, ο κίνδυνος είναι σχεδόν δυόμισι φορές μεγαλύτερος.
«Οι οδηγοί κόβουν ταχύτητα όταν βρέχει πολύ, αλλά υποεκτιμούν τον κίνδυνο της λιγοστής βροχής», επισήμανε ο Αμερικανός μετεωρολόγος.
Το Στρογγυλό Αρκιών βγαίνει... στο σφυρί για 4,5 εκατ. ευρώ - Γιατί θεωρείται «λευκός καμβάς»
Από τα μεσαιωνικά «charivari», στον Μάη του '68: Γιατί οι Γάλλοι είναι... τόσο καλοί στις διαδηλώσεις;
Μεθυσμένος χάστης σε καζίνο έκλεψε φλαμίνγκο γιατί είχε πιει... καμιά 40αριά μπύρες - Δείτε βίντεο
«Μικρές διαστημικές πατάτες»: Γιατί είναι σημαντική η νέα αποστολή εξερεύνησης των δορυφόρων του Άρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



