Γεωργιάδης: Οι ογκολογικοί ασθενείς θα υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις όποτε είναι αναγκαίο
Στην αποκατάσταση μιας «σοβαρής αδικίας» που ταλαιπωρούσε τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς προχώρησε ο υπουργός Υγείας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στην αποκατάσταση μιας «σοβαρής αδικίας» που ταλαιπωρούσε τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως είπε στη Βουλή, «βάσει παλαιότερης εσφαλμένης διοικητικής οδηγίας, οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς είχαν δικαίωμα σε αιματολογικές εξετάσεις μόνο ανά 20 μέρες. Αυτό δημιουργούσε τεράστια προβλήματα σε ασθενείς, που σύμφωνα με την κλινική τους εικόνα, είχαν ανάγκη για συχνότερη παρακολούθηση, και το αποτέλεσμα ήταν να χρεώνονται από την τσέπη τους την διαφορά των εξετάσεων».
«Επειδή αναγνώρισα αυτή την αδικία, με απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα στο ΦΕΚ, οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις όσο συχνά το κρίνει αναγκαίο ο θεράπων ιατρός τους, ακόμα και επί καθημερινής βάσεως. Με αυτό τον τρόπο λύνουμε ένα πρόβλημα αρκετών ετών το οποίο ταλαιπωρούσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας, που ήταν βαριά ασθενείς. Το μόνο που έχω να τους πω, είναι ότι λυπούμαι που δεν μπορούσα να το λήξω αυτό γρηγορότερα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επεξεργάστηκαν το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας στον χώρο της Υγείας.
Η ανάρτηση
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μία σοβαρή αδικία που ταλαιπωρούσε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα συμπολιτών μας και η οποία αποκαταστάθηκε επί των ημερών μας.
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 1, 2025
Συγκεκριμένα, βάσει παλαιότερης και εσφαλμένης διοικητικής οδηγίας, οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς είχαν…
Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



