Μπορεί το σούσι να κάνει κακό στην υγεία;
Μπορεί το σούσι να το προτιμούν αρκετοί Έλληνες, όμως οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κατανάλωσή του κάνει κακό στην υγεία μας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Γιατροί από νοσοκομείο της Λισαβόνας περιέγραψαν στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal Case Reports την περίπτωση ένος 32χρονου από την Πορτογαλία, ο οποίος υπέφερε από στομαχόπονους, έκανε εμετό και είχε πυρετό επί μία εβδομάδα. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, ο 32χρονος είχε παρασιτικές προνύμφες στα τοιχώματα του εντέρου του εξαιτίας κατανάλωσης σούσι.
Συγκεκριμένα, o 32χρονος είχε υποστεί ανισακίαση, μια λοίμωξη που προκαλείται μετά την κατανάλωση ωμών ψαριών. Τελικά οι γιατροί αφαίρεσαν τις προνύμφες με τη χρήση ειδικού τύπου πλέγματος και τα συμπτώματα του ασθενή υποχώρησαν άμεσα.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ολοένα και πιο συχνά εμφανίζονται τέτοιου είδους περιστατικά στις δυτικές χώρες, ενώ στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα. Όπως συμβουλεύουν, μάλιστα, είναι καλό να αφαιρούμε τα εντόσθια του ψαριού και να το καταψύχουμε για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, προτού το μαγειρέψουμε.
Νέα νύχτα έντασης στη Γαλλία: 1.000 συλλήψεις, χημικά και αύρες κατά των διαδηλωτών
Σφίγγει ο κλοιός και για άλλους διαιτητές για το σκάνδαλο στο μπάσκετ - Ποιοι μπαίνουν στο «μικροσκόπιο»
Η νέα εμφάνιση από τους «ανθρώπους τυφλοπόντικες» της Νέας Υόρκης και η ομολογία μετά τη σύλληψή τους
Τι συνέβη τελικά με το νησί που σταμάτησε τον χρόνο; Η αλήθεια πίσω από την αμφιλεγόμενη εκστρατεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



