Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥ
Τι προκαλεί τις μεγαλύτερες αντιδράσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αναστάτωση επικρατεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ για τα σχέδια του υπουργείου Υγείας να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στα δημόσια νοσοκομεία. Οι εκπρόσωποι του κλάδου μέσω της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) διατυπώνουν τις έντονες αντιρρήσεις τους στα σχέδια της κυβέρνησης να δώσει το πράσινο φως σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας των πελατών τους.
Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συνομιλίες με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών ώστε οι δύο πλευρές να συνάψουν συμφωνία και να μπορούν οι ασφαλιστικές να νοσηλεύουν ασθενείς τους μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.
Μάλιστα, με βάση πληροφορίες του ethnos.gr, η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει ακόμη και ξεχωριστούς χώρους οι οποίοι θα είναι αναβαθμισμένοι ώστε να νοσηλεύονται ασθενείς με ιδιωτικά συμβόλαια.
Τι προκαλεί τις μεγαλύτερες αντιδράσεις
Πρόκειται για το σημείο που προκαλεί τις μεγαλύτερες αντιδράσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι μιλούν για ασθενείς δύο ταχυτήτων, αφού οι έχοντες -όπως λένε- θα νοσηλεύονται σε αναβαθμισμένες αίθουσες, σε σύγκριση με τους μη έχοντες που θα βρίσκονται στους διαδρόμους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κρύβει πλέον τις προθέσεις της κυβέρνησης αφού ξεκάθαρα πια τονίζει ότι άμεσα ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα εμπλακούν στη νοσηλεία ασθενών στο ΕΣΥ. Μάλιστα επιχειρηματολογεί ότι με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το κόστος για τους πολίτες, καθώς θα υπάρξει μικρότερη οικονομική επιβάρυνση, ενώ θα αυξήσει και τα έσοδα των νοσοκομείων.
Νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι και σκοπεύουν με κάθε τρόπο να αντιδράσουν στα σχέδια αυτά έστω κι αν η κυβέρνηση ήδη τα προωθεί.
«Η είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών στο ΕΣΥ οδηγούν αναπόφευκτα σε ένα σύστημα Υγείας πολλών ταχυτήτων, όπου η ποιότητα και η διάρκεια της νοσηλείας θα καθορίζονται από το κόστος και την ασφαλιστική κάλυψη και την τσέπη – όχι από τις ανάγκες του ασθενή. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις διασπούν την όποια ίση μεταχείριση έχουν οι ασθενείς μέσα στο ΕΣΥ και ανοίγουν το δρόμο για δύο ταχύτητες υγειονομικής περίθαλψης μέσα στο ίδιο νοσοκομείο. Η ιδέα μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να νοσηλεύονται με διαφορετικές «πτέρυγες» οι ασφαλισμένοι των ιδιωτικών εταιρειών, σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς του ΕΣΥ είναι κατάπτυστη» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.
Κόκκινος συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Πληροφορίες για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν εντός 24 ωρών
«Είμαστε έτοιμοι να πάμε Αθήνα να δούμε τον Μητσοτάκη» λένε οι αγρότες - Τι θα γίνει με τα μπλόκα και τα τρακτέρ
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Ανήλικοι λένε ότι την εντόπισαν στην Ομόνοια - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ένα νεοκλασικό με θέα προς την Πλάκα και την Ακρόπολη γίνεται το μέλλον του ελληνικού βιβλίου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



