• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Απαντήστε ή συλλαμβάνεστε»: Προσοχή στη νέα απάτη που χρησιμοποιεί το όνομα της ΕΛΑΣΧέγκσεθ κατά Ευρώπης: «Άνοιξε διάπλατα τα σύνορα - Θα μπορούσε να πάρει ένα μάθημα»«Τρικυμία» από την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τέλος η ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την έξοδο των «7» - Φόβος για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑΠώς ο 27χρονος-«εφιάλτης» των Airbnb μετέτρεπε τα σπίτια σε «εργοτάξια» και έστηνε παγίδες με fake μισθωτήρια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Ιστορία   ┋   25.04.2021 12:03
Newsroom
Newsroom

Σαν σήμερα: Οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα - Το σκοτάδι της κατοχής απλώνεται στην Ελλάδα

27 Απριλίου: Τα ναζιστικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα, είναι η αρχή της πιο σκοτεινής και σκληρής περιόδου για την Ελλάδα: η κατοχή!

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

copyright: AP PHOTOS
copyright: AP PHOTOS
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Στις 27 Απριλίου του 1941 ο γερμανικός στρατός μπαίνει στην Αθήνα. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μένουν πίσω από τα κλειστά παράθυρά τους. Στις 08.00 το πρωί (Κυριακή ήταν) μοτοσικλετιστές και οχήματα της 2ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας με επικεφαλής τον ανθυπολοχαγό Φριτς Ντίρφλιγκ, εισήλθαν από τα βόρεια προάστια στην Αθήνα. Τους ναζί κατακτητές υποδέχτηκε στο καφενείο των Αμπελοκήπων «Λουξ», επιτροπή που του παρέδωσε την πόλη, την επιτροπή αποτελούσαν ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Καβράκος, ο νομάρχης Αττικοβοιωτείας Κωνσταντίνος Πεζόπουλος αντιναύαρχος σε αποστρατεία, οι δήμαρχοι Αθήνας Αμβρόσιος Πλυτάς και Πειραιά Μιχάλης Μανούσκος και ο συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος ως διερνηνέας.

Στις 23 Απριλίου, τέσσερις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών, έφυγαν από το Σκαραμαγκά για την Κρήτη ο βασιλιάς Γεώργιος Β' με τον πρωθυπουργό Τσουδερό και μέλη της κυβέρνησης.

Από το πρωινό της 27ης Απριλίου απλώνεται το σκοτάδι της κατοχής στην Ελλάδα που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, ερείπια, οικονομική κατάρρευση, προδότες και δωσιλογους, ήρωες και προδομένους!

Επίσης σαν σήμερα: Το 1894, καταγράφεται ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  με επίκεντρο στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απολογισμός; 255 άνθρωποι σκοτώνονται και 3.783 σπίτια καταρρέουν, ενώ εκδηλώνεται τσουνάμι ύψους 3 μέτρων, που εισχωρεί ένα χιλιόμετρο στην ξηρά. 

Το 1941, αυτοκτονεί η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα.

Το 1999, εκρήγνυται βόμβα στο ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας σκοτώνοντας μία υπάλληλο εταιρίας πληροφορικής και τραυματίζοντας ακόμα έναν άνθρωπο. Την ευθύνη αναλαμβάνουν η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικοί Πυρήνες».

Επίσης σήμερα είναι: Η εθνική εορτή σε Ολλανδία (Ημέρα γενεθλίων του Βασιλιά), Σλοβενία και Σιέρα Λεόνε. Επίσης σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα Ανεξαρτησίας στη Νότια Αφρική.

Διαβάστε ακόμη

Σχέδιο-εξπρές από τις ΗΠΑ για αποχώρηση από την Ευρώπη - Διαδικασία ετών «βλέπει» το ΝΑΤΟ

«Τρικυμία» από την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τέλος η ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την έξοδο των «7» - Φόβος για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ο 27χρονος-«εφιάλτης» των Airbnb μετέτρεπε τα σπίτια σε «εργοτάξια» και έστηνε παγίδες με fake μισθωτήρια

Εφιάλτης στην Ευρώπη: Εκρηκτική αύξηση 400% στην κακοποίηση παιδιών μέσω AI

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κατοχή
  • Ναζί
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr