Εγκλήματα: Ο Αλέκος και η Σωσώ ποζάρουν ξανά μαζί 20 χρόνια μετά
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη νέα οικογενειακή σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου στην ΕΡΤ1🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ευρηματικό σενάριο, ανατρεπτικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, δηκτικό χιούμορ και εξαιρετικό καστ ηθοποιών είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης… συνταγής για την «Τούρτα της μαμάς», τη νέα οικογενειακή σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, που θα απολαμβάνουν οι τηλεθεατές τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Είκοσι χρόνια μετά από τα «Εγκλήματα», ο «Αλέκος» και η «Σωσώ» ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις του μιας και θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα κωμωδία της ΕΡΤ. Ο Κώστας Κόκλας, μάλιστα, ανέβασε μια φωτογραφία μαζί με την Καίτη Κωνσταντίνου γράφοντας στη λεζάντα: «20 χρόνια μετά... Λίγες ρυτίδες "έκφρασης" και γεμάτες τις καρδιές αγάπη και ευγνωμοσύνη που ξανασμίξαμε».
Βασικός άξονας της σειράς είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς... Τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν...
Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, ένας κώδικας επιβίωσης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς». Για να επιβεβαιώσει τη συντροφικότητα, την παρέα, την ιδέα της οικογένειας.
Η συγκεκριμένη τούρτα μιας απλής, καθημερινής, συνηθισμένης μαμάς, της Καίτης Κωνσταντίνου, η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη, έχει μια μαγική δύναμη. Απαλύνει καθετί που μας στενοχωρεί, μας αγχώνει ή μας φέρνει σε δύσκολη θέση, μας κάνει να τα ξεχνάμε όλα και να χαμογελάμε ξανά όπως τότε που ήμασταν παιδιά. Η τούρτα κρύβει καλά το μυστικό της, γιατί είναι πολύτιμο και το ξέρουν μόνο οι μαμάδες αυτού του κόσμου, όταν τη φτιάχνουν για τον άντρα τους και τα παιδιά τους.
Ανάλυση: Τα μαθήματα των Ευρωπαίων από τη Γροιλανδία για τον Τραμπ
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» για τη Γροιλανδία - Οι κινήσεις της Αθήνας στη γεωπολιτική σκακιέρα
Κεφάλαιο πλημμύρες: Τι προκαλεί καταστροφές όπως αυτή της Άνω Γλυφάδας - «Φρεάτια σχεδιασμένα για άλλες εποχές»
Ο εκνευρισμός του Μαξίμου με τον Παπανικολάου της Γλυφάδας, η αναπάντεχη σύνθεση στην εκδήλωση του Γερουλάνου και η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τον Ανδρουλάκη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




