MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Αναβάλλει το ταξίδι του στη Γαλλία ο βασιλιάς Κάρολος εν μέσω των ιστορικών διαδηλώσεωνΕκλογές Τουρκία: Σταθερά μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου – Τι δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσειςΕπιμένει το ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο: «Οποιαδήποτε απόκλιση από την κοινή περπατησιά μας προκαλεί παραδοξότητα»Τραγικό δυστύχημα στο Ρέθυμνο: 53χρονος έπεσε από σκαλωσιά 2,5 μέτρων και σκοτώθηκε
Homepage |   Lifestyle   |   18.12.2022 15:03
Newsroom
Newsroom

Πώς το lockdown άλλαξε τη ζωή μας: Οι συνήθειες που αποκτήσαμε και μένουν μέχρι σήμερα

επόμενο άρθροnext-article
Συνήθειες που αποκτήσαμε ή θυμηθήκαμε κατά το lockdown (EUROKINISSI)
Συνήθειες που αποκτήσαμε ή θυμηθήκαμε κατά το lockdown (EUROKINISSI)

Η πανδημία του κορονοϊού και οι καραντίνες έφεραν τα... άνω κάτω στις καθημερινές μας συνήθειες και ασχολίες. «Ξεσκονίσαμε» μουσικά όργανα που δεν μάθαμε ποτέ και έμειναν στο... ράφι, αγαπήσαμε παραπάνω τη φύση και τους περιπάτους σε αυτή, «πετάξαμε» τη βαφή μαλλιών και εκτιμήσαμε τη γοητεία του φυσικού μας χρώματος.

 

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον κορονοϊό «πανδημία», η ζωή των ανθρώπων έχει αλλάξει και αποτελείται πλέον τόσο από συνήθειες που είχαμε προ Covid όσο και από συνήθειες που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια. Σε αυτή τη «νέα ζωή» περιλαμβάνονται βιντεοκλήσεις που συνεχίζονται μεταξύ οικογενειών, συναδέλφων και φίλων, ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις ή online ψώνια.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις συνήθειες που οι άνθρωποι άρχισαν στην καραντίνα και «κράτησαν» μέχρι και σήμερα, όπως τις παρουσιάζει το Associated Press.

Τα «σκονισμένα» μουσικά όργανα

Αυτό το σαξόφωνο στη γωνία. Το πιάνο που φαίνεται τόσο ωραίο στο σαλόνι αλλά σπάνια παίζεις. Οι άνθρωποι κατά τα lockdown έπιασαν ξανά τα μουσικά όργανά τους, κάποιοι μετά από δεκαετίες. Δεν ψάχνουν για καριέρα, αλλά είναι πλέον αφοσιωμένοι.

Ο Bob Dorobis στο Μίντλεταουν του Νιου Τζέρσεϊ δούλεψε εντατικά για να βελτιώσει το παίξιμο της κιθάρας του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα. Τώρα, ο 70χρονος ανυπομονεί για περισσότερο χρόνο εξάσκησης.

«Τελικά συνειδητοποίησα ότι ο μόνος τρόπος για να μου αρέσει περισσότερο είναι να το μάθω καλύτερα», λέει.

Επιστροφή στη γυμναστική

Άνθρωποι που είχαν να γυμναστούν για χρόνια έχουν πλέον «δεσμευτεί» στη γυμναστική. Λάτρεις του ποδηλάτου που είχαν να κάνουν ποδήλατο από την παιδική τους ηλικία, περιπατητές που εκτίμησαν ξανά τη φύση...

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Beth Lehman, μία νταντά από το Greenville της Νέας Υόρκης, ανέβηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο ποδήλατο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μαζί με το παιδάκι που πρόσεχε. Τώρα, όλη η οικογένεια για την οποία εργάζεται κάνει ποδήλατο μαζί της, συμπεριλαμβανομένου του παππού!

Οι πράξεις ανθρωπιάς που -ευτυχώς- έμειναν

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown, λαχταρώντας την παρέα, βγαίναμε στα μπαλκόνια ή στις αυλές μας για να δούμε ο ένας τον άλλον και να κάνουμε μία κουβέντα, έστω και από μακριά. Αρκετοί, βοήθησαν ηλικιωμένους γείτονές τους πηγαίνοντάς τους τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ ή ένα πιάτο σπιτικό φαγητό.

Οι δεσμεύσεις για αυτές τις «τυχαίες πράξεις καλοσύνης» προς τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους συνεχίζονται και τώρα, μετά την καραντίνα.

Η Lisa και ο Larry Neula στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας διασκέδαζαν τους γείτονές τους. Εκείνη είναι χορεύτρια και δασκάλα χούλα και εκείνος τραγουδιστής. Μαζί, έδιναν «παραστάσεις» μόνο για τους γείτονές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Αν έχεις ένα άτομο που δείχνει ότι θέλει να είναι κοινωνικό και να κάνει πράξεις ανθρωπιάς, τότε σιγά σιγά γίνεται μεταδοτικό», δήλωσε η Lisa.

Οι αλλαγές στην προσωπική φροντίδα

Ορισμένες γυναίκες κατά το lockdown -αναγκαστικά και μη- σταμάτησαν να βάφουν τα μαλλιά τους. Άλλες, εγκατέλειψαν το πιστολάκι. Επέλεξαν να «αγκαλιάσουν» τα φυσικά τους μαλλιά, ακόμα και το γκρι χρώμα που -αν και γοητευτικό- αρκετές δεν ήθελαν να έχουν.

 

«Τον Μάρτιο του 2020, αμέσως μετά που όλα είχαν ουσιαστικά κλείσει, αγνόησα την υπενθύμιση στο ημερολόγιό μου να κάνω το φρεσκάρισμα της ρίζας και αγνόησα την επόμενη και την επόμενη και ούτω καθεξής», δήλωσε η Susan Cuccinello στο Ossining της Νέας Υόρκης.

«Θυμάμαι όταν τα κομμωτήρια άρχισαν να ανοίγουν ξανά και αρκετές από τις φίλες μου ανακουφίστηκαν τόσο πολύ που μπορούσαν να ξαναβάψουν τα μαλλιά και τις ρίζες τους. Αυτό δεν με επηρέασε καθόλου. Και τα μαλλιά μου είναι στην πραγματικότητα πιο πυκνά και υγιή. Επιπλέον, είναι υπέροχο να "συντρίβεις" άλλο ένα απομεινάρι της πατριαρχίας».

Άλλες εγκατέλειψαν το μακιγιάζ και τα σουτιέν. Κάποτε θεωρούσαν και τα δύο απαραίτητη ανάγκη, αλλά στην απομόνωση απελευθερώθηκαν.

Οι βιντεοκλήσεις που ήρθαν για να μείνουν!

Το Zoom και οι βιντεοκλήσεις κυριαρχούσαν στην καθημερινότητα πολλών κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Έγινε εργαλείο τόσο για εργασία όσο και για επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα. Μετά το lockdown, ωστόσο, έμεινε στην καθημερινότητα πολλών.

Η Samantha Martin, κατά το lockdown, βασίστηκε πολύ στο Zoom και το WhatsApp για να βλέπει τους αγαπημένους της στο Χονγκ Κονγκ και σε όλο τον κόσμο. Αυτό μετατράπηκε τελικά σε μία κυριακάτικη συνήθεια:

«Κάθε Κυριακή βράδυ τρώω δείπνο ή πρωινό, ανάλογα με τη διαφορά ώρας, με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Martin.

Λιγότερα ψώνια σε φυσικά καταστήματα

Η καραντίνα άλλαξε κατά πολύ και τις καταναλωτικές συνήθειες. Καθώς πολλοί έκαναν τα ψώνια τους online, πλέον δεν θέλουν να το αλλάξουν. 

«Παλιά μου άρεσε να ψωνίζω τρόφιμα σε καταστήματα, αλλά αυτό μου "έτρωγε" τόσο πολύ χρόνο και προχωρούσα σε υπερβολικά έξοδα, οπότε επέμεινα σε αυτό (σ.σ. στις online αγορές)», δήλωσε η Amanda Sheronas Spencer από το Malvern της Πενσυλβάνια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Όλο και περισσότεροι «καίνε» την Εύα Καϊλή για το Qatar Gate: Οι επιβαρυντικές δηλώσεις - Στο «μικροσκόπιο» επτά λογαριασμοί
  • Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνοτουρκική συνάντηση στις Βρυξέλλες - «Συζήτηση για αναθέρμανση των σχέσεων»
  • Σέρρες: Κατάκοιτη δεν μπορούσε να γυρίσει σπίτι από το νοσοκομείο λόγω έλλειψης ασθενοφόρων - «Μια αξιοπρέπεια ζητάμε»
  • Food pass: Επιδότηση 132 - 600 ευρώ για τα τρόφιμα ενός 6μήνου - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις
  • Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στέλνουν τις ευχές τους – Τι το ξεχωριστό έχει η φετινή Χριστουγεννιάτικη κάρτα τους;
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • καραντίνα
  • lockdown
  • μέτρα κορονοϊός
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 07:32
Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 03:30
Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» την επόμενη εβδομάδα - Ποιοι πάνε ταμείο
MENSHOUSE
Γνήσιος, αυθεντικός, μάγκας: Ο Έλληνας ηθοποιός που έπαιξε σε 27 ξένες ταινίες έσβησε ενώ έβλεπε μπάλα
MENSHOUSE
120 λεπτά με πολύ γέλιο: Δες απόψε την απροσδόκητα καλή, κωμική καμενιά με τον Ράιαν Ρέινολντς στα καλύτερά του (Vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
23-03-2023 12:30
Ανδρέας Μικρούτσικος: Οι δηλώσεις για την σχέση του με την Όλγα Τρέμη και οι αντιδράσεις
02
23.03.2023 13:00
Φαλακρός, με πολλά παραπανίσια κιλά: Αγνώριστος ο Βασίλης Μπισμπίκης με τη νέα του εικόνα (pic)
03
24.03.2023 10:52
Τομ Κρουζ: Ο ηθοποιός δεν έχει καμία σχέση με την κόρη του Suri από το 2013
04
22.03.2023 16:18
Χαμός με τη νέα διαφήμιση του Jumbo για το Πάσχα: «Χυδαία και κιτς» - Στεναχωρημένη η Θεοδωρίδου - Τι απαντά ο Τάσος Μπουγάς
05
24.03.2023 08:02
Τα ζώδια σήμερα 24 Μαρτίου: Δίδυμοι, η μέρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γοητεύσετε τους πάντες

POPULAR VIDEOS

Τέμπη: Σε έναν κυκεώνα ψυχολογικών αδιεξόδων οι συγγενείς των θυμάτων
Ώρα Ελλάδος... | 23.03.2023 09:06
Τέμπη: Σε έναν κυκεώνα ψυχολογικών αδιεξόδων οι συγγενείς των θυμάτων
Ώρα Ελλάδος, 24/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 24.03.2023 09:56
Ώρα Ελλάδος, 24/03/2023
Προπονητής – βιαστής: Είχε απειλήσει τη σύζυγό του με καραμπίνα
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 23.03.2023 20:41
Προπονητής – βιαστής: Είχε απειλήσει τη σύζυγό του με καραμπίνα
Κεντρικό δελτίο 23/03/2023
Κεντρικό... | 23.03.2023 19:56
Κεντρικό δελτίο 23/03/2023
Θεσσαλονίκη: Αύριο η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου
Ώρα Ελλάδος... | 24.03.2023 09:04
Θεσσαλονίκη: Αύριο η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου