Ξένια Καλογεροπούλου: Αν παίξει κάποια τον ρόλο μου δεν με αφορά
Η Ξένια Καλογεροπούλου μιλάει για την αναβίωση των ελληνικών ταινιών στο θέατρο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η γνωστή ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρω1νο» και μεταξύ άλλων μίλησε για την αναβίωση ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών στο θέατρο. Η Καλογεροπούλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1958, στην ταινία «Η κυρά μας η μαμή».
Το 1964 τιμήθηκε με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά». Από το 1965 ως το 1975 σχημάτισε το δικό της θίασο μαζί με τον τότε σύζυγό της, γνωστό ηθοποιό Γιάννη Φέρτη. Το 1984 ίδρυσε το Θέατρο Πόρτα.
Η «βετεράνος» ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά για την τάση που υπάρχει τελευταία, να αναβιώνουν οι ελληνικές ταινίες στο θέατρο, και είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ανεβαίνουν παλιές ελληνικές ταινίες στο θέατρο, μου φαίνεται λίγο γελοίο. Αν παίξει κάποια το ρόλο μου δε με αφορά, δε θα πάω να το δω γιατί θα βαριέμαι». Η ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης και στο βιβλίο που έγραψε για τον αγαπημένο της σύζυγο, με τίτλο «Γράμμα στον Κωστή», και την στιγμάτισε, αλλά και στα μαθήματα pilates που παρακολουθεί εδώ και χρόνια, καθώς όπως τόνισε, τη βοηθά πολύ αυτό το είδος της γυμναστικής.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



