Στο «κόκκινο» τα κανάλια λόγω μείωσης της διαφήμισης
Η πραγματική μείωση στο ταμείο των καναλιών είναι της τάξεως του 30%, καθώς, αντί για αύξηση 15% που υπολόγιζαν, ήρθε 15% μείωση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συναγερμός έχει σημάνει στα κανάλια λόγω της σημαντικής μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης κατά το πρώτο δίμηνο του 2019. Η πτώση άγγιξε το 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα την προηγούμενη χρονιά, διαψεύδοντας τις αισιόδοξες εκτιμήσεις.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επένδυσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι η μείωση του ειδικού φόρου (από 20% σε 5%) θα ευνοούσε την αύξηση των κονδυλίων που θα διατεθούν στην τηλεόραση, κοινώς ότι το ποσό που εξοικονομείται από τον φόρο θα επανεπενδυθεί στα κανάλια με τη μορφή διαφημιστικού χρόνου.
Σύμφωνα με τη «Realnews», η εκτίμηση αυτή για την ώρα διαψεύδεται από την πορεία των εσόδων, που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίστροφο. Πηγές της τηλεοπτικής αγοράς, μάλιστα, σημειώνουν ότι η πραγματική μείωση στο ταμείο των καναλιών είναι της τάξεως του 30%, καθώς, αντί για αύξηση 15% που υπολόγιζαν, ήρθε 15% μείωση.
Από τις αρχές του 2019 έχουν ξεκινήσει συνολικά 19 νέα προγράμματα στα πέντε αδειοδοτημένα κανάλια, ενώ στο επόμενα διάστημα αναμένονται κι άλλες επτά πρεμιέρες. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το συνολικά «άνοιγμα» των τηλεοπτικών σταθμών που επένδυσαν σε ακριβό πρόγραμμα χωρίς το ανάλογο διαφημιστικό αντίκρισμα ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Το στοίχημα τώρα είναι να υπάρξει σημαντική «διόρθωση» το τρίμηνο Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος, που παραδοσιακά θεωρείται πολύ δυνατό διαφημιστικά, ενώ το καταστροφικό για την αγορά χαρακτηρίζεται το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών τον Μάιο, που θα αναστείλει την όποια διαφημιστική άνοδο.
Νέες αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον: Το περιστατικό που φέρεται να έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του
Θρίλερ με τη δολοφονία στα Τρίκαλα: Οι αντιφάσεις του 80χρονου και το μυστήριο με τις δύο βολές
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Θρίλερ με την επιμέλεια των παιδιών - Η θεία τους φέρεται να μην μπορεί να τα αναλάβει
Φρίκη στην Ολλανδία: Άνδρες «διαφήμιζαν» στο διαδίκτυο τη νάρκωση και τον βιασμό των γυναικών τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



