Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η Μπελούτσι βραβεύτηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο κατάμεστο «Ολύμπιον»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Εν μέσω αποθέωσης, η απόλυτη Ιταλίδα σταρ του Χόλιγουντ, Μόνικα Μπελούτσι βραβεύτηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη ντίβα του σινεμά παρέλαβε το τιμητικό βραβείο της στην κατάμεστη αίθουσα του «Ολύμπιον», για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο.
Μετά την βράβευση της Μπελούτσι, προβλήθηκε η «Μαλένα» μία από τις ταινίες που την καθιέρωσαν στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Πρόκειται για έργο του Τζουζέπε Τορνατόρε, που δείχνει τη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, όπου η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικωστας καλωσόρισε την ηθοποιό και μεταξύ άλλων υπογράμμισε, ότι η Μπελουτσι έχει αφήσει πλούσια καλλιτεχνική παρακαταθήκη και ταινίες που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.
«Είναι τιμή μας που την έχουμε σήμερα μαζί μας. Εύχομαι να μπορέσει σύντομα να γυρίσει και κάποια ταινία εδώ, στη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία, που διαθέτει πια τος υποδομές» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά της, η Μόνικα Μπελούτσι ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην αίθουσα αλλά και την διοργάνωση για το βραβείο που της δόθηκε. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Μαρία Κάλλας, η αποτέλεσε πηγή έμπνευσής για εκείνη.
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς τρακτέρ είπαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά - Τι λένε από Μαξίμου
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR - Ποιος αναλαμβάνει
Ο Τραμπ επιμένει: «Η Γροιλανδία είναι ζωτικής σημασίας για τον Χρυσό Θόλο των ΗΠΑ - Οτιδήποτε άλλο δεν το δεχόμαστε»
Αυτή η εταιρεία είναι έτοιμη να κοντράρει το ChatGPT! Θα θυμάται, θα κατανοεί και θα ακολουθεί παντού τον χρήστη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



