Μάκης Δελαπόρτας: «Ο Παπαμιχαήλ δεν ήθελε να τραγουδάει, τον έπεισε ο Ζαμπέτας»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μια ανέκδοτη ιστορία από τα παρασκήνια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού σινεμά αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή «Παρέα». Μιλώντας για την ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό», ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε αρνηθεί να τραγουδήσει το ντουέτο «Τράβα Μπρος» με τη Βουγιουκλάκη, καθώς δεν ένιωθε άνετα με το τραγούδι στον κινηματογράφο.
Ο ηθοποιός, τότε μέλος του Εθνικού Θεάτρου, θεώρησε πως κάτι τέτοιο δεν ταίριαζε στο ύφος του. Έτσι, η σκηνή προσαρμόστηκε, και το τραγούδι ερμηνεύτηκε τελικά μόνο από την Αλίκη μαζί με τους κομπάρσους-ναύτες.
Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια μέχρι ν' αλλάξει γνώμη. Το 1966, με την παρέμβαση του Γιώργου Ζαμπέτα, ο ηθοποιός τελικά είπε το «ναι» και τραγούδησε το «Περιστέρι» στην ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια». Ένα μικρό μουσικό κεφάλαιο που παραλίγο να μην είχε γραφτεί ποτέ!
Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



