Βασιλιάς Φελίπε - Βασίλισσα Λετίθια: Στην Ελλάδα για διακοπές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ωστόσο, η επίσκεψη τους στη χώρα μας δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Σε ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα βρίσκονται ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, συνοδευόμενοι από τις δύο κόρες τους, πριγκίπισσα Λεονόρ και Ινφάντα Σοφία.
Η στενή σχέση με την Ελλάδα
Η άφιξη της οικογένειας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (05/08), σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, με το βασιλικό αεροσκάφος να προσγειώνεται στην Αθήνα στις 21:30. Όπως αναφέρει το περιοδικό Hola!, οι μετακινήσεις του βασιλικού ζεύγους καταγράφονται πλέον δημόσια, βάσει νέας πολιτικής διαφάνειας. Παρόλα αυτά, η επίσκεψη στην Ελλάδα δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως.
Το βασιλικό ζεύγος φέρεται να φιλοξενείται στην πολυτελή βίλα του βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ και της βασίλισσας Μαξίμα της Ολλανδίας, στο Κρανίδι Αργολίδας. Η εντυπωσιακή κατοικία, έκτασης άνω των 4.000 τ.μ., διαθέτει τρία αυτόνομα κτίσματα, πισίνα, γήπεδο τένις, ιδιωτική παραλία και μαρίνα, ενώ περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση που διασφαλίζει πλήρη απομόνωση και διακριτικότητα.
Όπως επισημαίνει η Αντρέα Κααμάνο, διευθύντρια ψηφιακού περιεχομένου του Hello!, οι διακοπές στην Ελλάδα αποτελούν για τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια «μια αληθινή απόδραση από τη δημοσιότητα». Αντίθετα με τη Μαγιόρκα, όπου περνούν συνήθως το καλοκαίρι, η Ελλάδα προσφέρει ιδιωτικότητα και ηρεμία.
Los reyes Felipe y Letizia disfrutan de sus vacaciones en Grecia junto a sus hijas, con el corazón en Mallorcahttps://t.co/e3aJ9BzBgU
— Revista ¡HOLA! (@hola) August 10, 2025
Η επιλογή της Ελλάδας σχετίζεται και με τους στενούς δεσμούς των δύο βασιλικών οικογενειών. Υπενθυμίζεται πως η πρωτότοκη κόρη των Ολλανδών, πριγκίπισσα Καταρίνα-Αμαλία, είχε αναγκαστεί να μετακομίσει στη Μαδρίτη το 2022, έπειτα από απειλές απαγωγής. Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην Ισπανία, η βασιλική οικογένεια του Φελίπε παρείχε διακριτική στήριξη. Ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ έχει δημόσια εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη στάση αυτή, κάνοντας λόγο για «συγκινητική επίδειξη φιλίας».
Παράλληλα, τα βασιλικά μέλη της Ολλανδίας βρίσκονται επίσης στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, για πολυήμερες διακοπές, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα τους λόγω της διάρκειας και του κόστους του ταξιδιού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ισπανική βασιλική οικογένεια επιλέγει τη χώρα μας για διακοπές. Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε, βασίλισσα Σοφία, κατάγεται από την Ελλάδα, καθώς είναι αδερφή του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου. Η σχέση με την Ελλάδα είναι βαθιά προσωπική και δεν αποκλείεται, κατά την παραμονή τους, οι Ισπανοί γαλαζοαίματοι να συναντηθούν με μέλη της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας, εφόσον συμπέσουν χρονικά οι διακοπές τους.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




