Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Εμφανίστηκε στο βρετανικό MasterChef και αποθέωσε την ελληνική κουζίνα
Η διάσημη Ελληνίδα σεφ βρέθηκε στο ριάλιτι μαγειρικής ως μέντορας των διαγωνιζομένων αλλά και ως κριτής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Μια σημαντική στιγμή για την ελληνική γαστρονομία καταγράφηκε στο βρετανικό MasterChef, με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να δίνει δυναμικό «παρών» στον φετινό τελικό του διάσημου διαγωνισμού μαγειρικής.
Ο ενθουσιασμός της σεφ
Η γνωστή σεφ ανέλαβε διπλό ρόλο, τόσο ως μέντορας των διαγωνιζομένων, καθοδηγώντας τους στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, όσο και ως μέλος της κριτικής επιτροπής.
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη συμμετοχή της, κάνοντας λόγο για μια μοναδική εμπειρία με επίκεντρο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής κληρονομιάς.
«Εμπειρία φανταστική, προβολή της Ελλάδας και της ελληνικής κουζίνας απίστευτη! Έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, σεβάστηκαν τα υλικά που μαγειρεύουμε… Γιατί οι συνταγές που φτιάξαμε, δεν ήταν αυτές που γνωρίζουν στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η σεφ εξήγησε ότι πρότεινε στους παραγωγούς του MasterChef ένα διαφορετικό concept, αντί για τα δύο μεμονωμένα πιάτα που παρουσιάζονται συνήθως.
«Πρότεινα να στρώσουμε ένα ολόκληρο ελληνικό τραπέζι. Η ελληνική κουζίνα δεν είναι μία. Είναι δεκάδες διαφορετικές τοπικές κουζίνες. Άλλος ο τρόπος μαγειρικής στην Κρήτη, άλλος στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο. Έλαμψε η Ελλάδα, έλαμψε», είπε με συγκίνηση.
Η εμφάνιση στο βρετανικό σόου
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δημοσίευσε πρόσφατα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram στιγμιότυπα από τα παρασκήνια των γυρισμάτων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε ελληνικό έδαφος, ενισχύοντας την αυθεντικότητα της εμπειρίας.
«Η καρδιά της Ελληνικής Γαστρονομίας χτύπησε δυνατά μέσα από μοναδικές παραδοσιακές συνταγές από κάθε γωνιά της χώρας», έγραψε στη λεζάντα.
Η ίδια ανέδειξε και τον πλούτο των ελληνικών πρώτων υλών, σημειώνοντας: «Το ελληνικό τραπέζι γέμισε με αυθεντικά προϊόντα: σιτηρά και όσπρια, άγρια χόρτα, βότανα και λαχανικά, χρυσό ελαιόλαδο, κρασί, θαλασσινά, κρέας και πουλερικά».
Η σεφ έκλεισε το μήνυμά της τονίζοντας πως πρόκειται για μια εμπειρία που ταξίδεψε τη φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.
Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




