Άρης Σερβετάλης: «Το ζήτημα των αμβλώσεων δεν επιδέχεται διάλογο»
«Το ζήτημα των αμβλώσεων είναι δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για το οποίο δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω», υποστήριξε ο ηθοποιός🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο Άρης Σερβετάλης επανήλθε στο ζήτημα των αμβλώσεων, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις του, που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν ποικίλες αντιδράσεις.
«Τα πάντα στη ζωή έχουν δόγματα»
Μιλώντας στο BHMAgazino, ο ηθοποιός υπογράμμισε ότι το θέμα αποτελεί «δόγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας» και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν επιδέχεται διάλογο».
«Η αλήθεια είναι αποκαλυπτική. Τα πάντα στη ζωή έχουν δόγματα. Ορισμένα πράγματα δεν επιδέχονται διάλογο. Το ζήτημα των αμβλώσεων είναι δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για το οποίο δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω», δήλωσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας τη βαθιά θρησκευτική του τοποθέτηση.
Αναφερόμενος σε μια παλιά φωτογραφία από τη μεταπολεμική Αθήνα, που απεικόνιζε μια βρεφοδόχο, ο Σερβετάλης περιέγραψε τη συγκίνησή του: «Ήταν μια βρεφοδόχος, εκεί όπου εγκατέλειπαν τα βρέφη που οι γονείς αδυνατούσαν να μεγαλώσουν. Επάνω της υπήρχε γραμμένη μια φράση: “Ο πατήρ και η μήτηρ εγκατέλιπόν με, ο δε Κύριος προσελάβετό με”».
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στην αξία της ελεύθερης έκφρασης και στο φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού. «Εύχομαι η πίστη και τα πιστεύω μου να μην αποτελούν απειλή για τον άλλον. Έχει αξία να στέκεσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο με τον οποίο διαφωνείς και να μην τον κατασπαράζεις. Η κοινωνική απομόνωση, το σύγχρονο “cancel”, είναι η απάντηση στο “διαφωνώ”. Διαφωνώ, άρα σε αφανίζω», τόνισε.
Κλείνοντας, ο Άρης Σερβετάλης σημείωσε πως «η δημοκρατία απαιτεί πνεύμα και προσωπικό αγώνα», ενώ ξεκαθάρισε πως για τον ίδιο, «εγωιστής δεν είναι αυτός που ασχολείται με τον εαυτό του, αλλά εκείνος που θέλει να κάνει τον άλλον αυτό που είναι ο ίδιος».
Το «δεν έχουμε άλλα» του Μητσοτάκη στους αγρότες, το άνοιγμα του Ανδρουλάκη στα αριστερά του και η υποτιμητική φράση της Καρυστιανού για τους υπόλοιπους συγγενείς
Ώρα μηδέν για τα μπλόκα των αγροτών - Τι θα ζητήσουν σήμερα από τον Μητσοτάκη
«Σαν ταινία φρίκης»: Τραγικός ο απολογισμός μετά τον εκτροχιασμό τρένων στην Ισπανία - Αυξήθηκαν στους 39 οι νεκροί, δεκάδες οι σοβαρά τραυματίες
Η νέα απειλή Τραμπ για δασμούς, η απάντηση των Ευρωπαίων και οι ισορροπίες στη… γειτονιά - Τα νέα δεδομένα «διαβάζει» η Αθήνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




