Leonardo DiCaprio: Ανακηρύχθηκε «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» για το 2025 από το «Time»
Ο ηθοποιός είναι έτοιμος να «σαρώσει» στα φετινά βραβεία με την ταινία «One Battle After Another»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Τον τίτλο του Καλλιτέχνη της Χρονιάς για το 2025 απένειμε το περιοδικό Time στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo DiCaprio), τιμώντας την ερμηνεία του στη νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, «One Battle After Another».
Ο πρώτος άτυπος τίτλος
Ο 50χρονος ηθοποιός, που κατέκτησε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για το «The Revenant» το 2015, επιστρέφει δυναμικά στη σεζόν των βραβείων, ενσαρκώνοντας έναν ξεπεσμένο πρώην επαναστάτη, βυθισμένο στην παράνοια, μέχρι τη στιγμή που ένας παλιός εχθρός - τον οποίο υποδύεται ο Σον Πεν - επιστρέφει μετά από 16 χρόνια, πυροδοτώντας μια σειρά συγκρούσεων.
Μιλώντας στο Time, ο Ντι Κάπριο στάθηκε στην ιδιαιτερότητα της ταινίας: «Σκέφτομαι πόσο σπάνια εμφανίζονται πραγματικά πρωτότυπες ιδέες σαν αυτή: χωρίς ιστορικό πλαίσιο, χωρίς προϋπάρχοντες χαρακτήρες, χωρίς είδος, χωρίς βρικόλακες, χωρίς φαντάσματα… τίποτα. Ήταν κάπως ριψοκίνδυνο για το στούντιο και νομίζω πως ποντάρουν στη γοητεία της αφήγησης του Πολ και τη μοναδικότητα της δουλειάς του».
Η ταινία συνεχίζει να συγκεντρώνει διακρίσεις. Στις 8 Δεκεμβρίου, ο Ντι Κάπριο πρόσθεσε μία ακόμη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εξασφάλισε υποψηφιότητα στα Critics Choice Awards και απέσπασε βραβεία από τη National Board of Review, το Palm Springs International Film Festival και άλλους θεσμούς.
Το «One Battle After Another» διεκδικεί επίσης τον τίτλο της Καλύτερης Ταινίας τόσο στις Χρυσές Σφαίρες όσο και στα Critics Choice Awards, ενώ έχει ήδη τιμηθεί στα Gotham Awards και από ενώσεις κριτικών του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης.
Το Time αναμένεται να αποκαλύψει το «Πρόσωπο της Χρονιάς» την Πέμπτη, ενώ σήμερα, Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, θα ανακοινώσει τον Αθλητή της Χρονιάς και τον Καλλιτέχνη–Ανακάλυψη.
Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες στρέμματα στάχτη - Νέο ευρωπαϊκό καθεστώς οι megafires
Θολό το τοπίο για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο: Τι αναμένεται να ρίξει «φως» και οι απολογίες
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Είμαι αθώος - Η Μαρία πυροβόλησε τον γιο της και μετά αυτοκτόνησε», λέει ο Ιταλός
Κύπρος: Σάλος με γιγαντοαφίσα στα εβραϊκά σε αυτοκινητόδρομο - Απεικονίζει Ισραηλινό υποψήφιο πρωθυπουργό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




