Δέσποινα Μοιραράκη: Σοκάρει για όσα έζησε στο Ιράν - «Πήγε να μου επιτεθεί σεξουαλικά πίσω από βιβλιοθήκη»
Η ίδια αντέδρασε άμεσα, βάζοντας τις φωνές, γεγονός που οδήγησε στη συγκέντρωση κόσμου στο σημείο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης που βίωσε στο παρελθόν κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στο Ιράν αποκάλυψε η Δέσποινα Μοιραράκη, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά για την εμπειρία της.
«Έβαλα τις φωνές»
Η γνωστή επιχειρηματίας ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν σε έναν χώρο με βιβλιοθήκη και περιεργαζόταν βιβλία. Σύμφωνα με την περιγραφή της, ένας άνδρας την πλησίασε και επιχείρησε να της επιτεθεί σεξουαλικά. Η ίδια αντέδρασε άμεσα, βάζοντας τις φωνές, γεγονός που οδήγησε στη συγκέντρωση κόσμου στο σημείο.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Live News» του MEGA, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που πολλοί άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί για την προσευχή τους. «Ήρθε κάποιος, ο οποίος πήγε να μου επιτεθεί σεξουαλικά. Δεν το κρύβω. Πίσω από τη βιβλιοθήκη. Έβαλα τις φωνές, μαζεύτηκε όλος ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην ίδια συνέντευξη, η επιχειρηματίας μοιράστηκε ακόμη μία εμπειρία από την παραμονή της στο Ιράν, η οποία, όπως είπε, της ανέδειξε τις αυστηρές κοινωνικές νόρμες που ισχύουν στη χώρα. Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο, χαιρέτησε με χειραψία ένα φιλικό ζευγάρι που την περίμενε, προκαλώντας την άμεση αντίδραση μιας αστυνομικού.
Σύμφωνα με την αφήγησή της, όταν πήγε να χαιρετήσει έναν φίλο της, μια γυναίκα αστυνομικός - ντυμένη στα μαύρα - της έκανε σήμα να σταματήσει. Τότε, όπως είπε, ενημερώθηκε από τον φίλο της ότι τέτοιου είδους χαιρετισμοί δεν επιτρέπονται σε δημόσιους χώρους. «Μου είπε στα αγγλικά: “Δέσποινα πρόσεχε, απαγορεύεται ο χαιρετισμός. Δεν είμαστε εδώ στην Ευρώπη”», ανέφερε.
Η Δέσποινα Μοιραράκη σημείωσε επίσης ότι μέσα από τα ταξίδια της στη χώρα συνειδητοποίησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες στην καθημερινότητά τους. Όπως είπε, η εμπειρία της την έφερε αντιμέτωπη με εικόνες έντονης κοινωνικής πίεσης και περιορισμών.
Μάλιστα, θυμήθηκε ένα περιστατικό σε σπίτι όπου φιλοξενούνταν, όταν μια γυναίκα που προσέφερε τσάι δέχθηκε αυστηρή επίπληξη επειδή άνοιξε την πόρτα χωρίς να ζητήσει άδεια. «Αυτό θεωρήθηκε μεγάλο σφάλμα», σχολίασε.
Κλείνοντας, η επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι κάθε επαγγελματικό ταξίδι στο Ιράν της προκαλούσε έντονο άγχος. «Κάθε φορά, δέκα μέρες πριν φύγω για ταξίδι, έχανα κιλά από το στρες», εκμυστηρεύτηκε.
«Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ
Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους
Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




