Αύγουστος Κορτώ: «Οι πατεράδες μας δεν ενθουσιάστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι οι γιοι τους ήταν γκέι»
«Θα με πεις π@@στ@@@ κι εγώ θα δακρύσω; Αφού π@@στ@@@ είμαι!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο Αύγουστος Κορτώ βρέθηκε καλεσμένο στη διαδικτυακή εκπομπή «Rainbow Mermaids», όπου μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, το bullying που έχει δεχθεί, αλλά και τη στάση των γονιών του απέναντι στις επιλογές του.
Η συγκλονιστική περιγραφή για τη μητέρα του
Ο συγγραφέας αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα προσβλητικά σχόλια. «Καλό είναι κάποια πράγματα να τα λέμε χύμα. Μεταξύ μας, εμείς οι τρεις όπως είμαστε ακριβώς τώρα και κάνουμε αυτή τη κουβέντα, τη δεκαετία του 80 και του 90 δεν θα περνούσαμε πολύ καλά, κακά τα ψέματα. Έχουμε ακούσει πολλά γλυκόλογα μεγαλώνοντας. Αν έχεις κερδίσει αρκετούς αγώνες κάτι μέσα σου ατσαλώνεται και λες “δεν γαμ…;”. Έχω ακούσει πάρα πολλά, τρισχειρότερα. Θα με πεις π… κι εγώ θα δακρύσω; Αφού π… είμαι! Δηλαδή τι; Δεν πρόλαβα να γίνω queer, είμαι 47 δεν πρόλαβα, εγώ πρόλαβα το "αδερφάρα"», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο, μιλώντας για τις αντιδράσεις του πατέρα του όταν έμαθε για τη σεξουαλικότητά του, σημείωσε πως αρχικά υπήρξε δυσκολία αποδοχής, η οποία όμως με τον χρόνο μετατράπηκε σε κατανόηση. «Οι πατεράδες μας, μεγαλωμένοι τη δεκαετία του ’50, δεν ενθουσιάστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι οι γιοι τους ήταν γκέι. Όμως όταν είδαν ότι ζούσαμε μια ευτυχισμένη ζωή, χωρίς εντάσεις, το κατάλαβαν σταδιακά», είπε.
Ο Αύγουστος Κορτώ αναφέρθηκε και σε δύσκολες προσωπικές στιγμές και στην αυτοκτονία της μητέρας του: «Ο λόγος που πάρα πολλοί καταθληπτικοί αυτοκτονούν είναι γιατί νιώθουν ότι είναι τόσο βάρος πια στους ανθρώπους που αγαπούν που δεν θέλουν να τους βαραίνουν άλλο. Νιώθουν τρομερές ενοχές. Εγώ το έχω σκεφτεί ότι αν η Κατερίνα ζούσε και συνέχιζε να χειροτερεύει, δεν θα μπορούσα ποτέ να την παρατήσω, δεν θα μου πήγαινε η καρδιά.
Οπότε όσο σκληρό και να ακούγεται μου χάρισε την ελευθερία μου. Η τελευταία απόπειρα φρόντισε να είναι… πήρε κάπου στα 500 χάπια, πρέπει να πρόλαβε να διαλύσει 250 χάπια. Το οργάνωνε καιρό. Συμβαίνει και αυτό το φαινόμενο που συμβαίνει πολλές φορές σε καταληπτικούς, τις τελευταίες εβδομάδες ήταν πάρα πολύ εύθυμη γιατί το είχε πάρει απόφαση. Καβάτζωνε χάπια σίγουρα ένα 2μηνο στο νερό. Ήταν αδύνατο να καταλάβεις πόσα χάπια έμπαιναν στο σπίτι γιατί ήταν τόσα πολλά που όσα και να της έγραψε ο ψυχίατρος δεν την έπιαναν. Έκανε κατάχρηση» είπε ο ίδιος.
Τι θα μπει στο «καλάθι» στη ΔΕΘ - Γιατί μένουν εκτός 13ος, 14ος μισθός και σύνταξη
Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 ετών
Εμπρηστικές επιθέσεις Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα
Μαριάνα Κατσιμίχα στο ethnos.gr: «Το κράτος άφηνε έναν άνθρωπο να λιμοκτονεί επί πέντε μήνες επειδή ζητούσε τα αυτονόητα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



