• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ανησυχία στη Βρετανία: Ρωσικό υποβρύχιο «συνόδεψε» κατασκοπευτικό πλοίο - Τι αποκαλύπτουν οι TimesΜπριζίτ Μπαρντό: Ο μύθος, η επανάσταση και οι σκιές πίσω από το απόλυτο σύμβολο του σεξΆντρας μαχαίρωσε την σύζυγό του στου Γκύζη και έβαλε τέλος στη ζωή του
δημοφιλές τώρα: Εορτή των Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας - Τι...
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   15.07.2020 18:25
Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος

Το «Κόκκινο Ποτάμι» που αγαπήσαμε και άγγιξε τις ψυχές όλων μας!

To «Κόκκινο Ποτάμι» ήταν ένας αληθινός ύμνος στη δύναμη του Ποντιακού Ελληνισμού.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Μια ιδιαίτερη σειρά που μας αφηγήθηκε με αριστοτεχνικό τρόπο την ιστορία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στη σειρά αυτή την αγάπησαν πολύ και δούλεψαν γι’ αυτήν ξεπερνώντας τα όρια. Είτε πρόκειται για τους χιλιάδες κομπάρσους που συμμετείχαν, για τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, τον σκηνοθέτη, τον συγγραφέα, τους ανθρώπους του Open. Αλλά και οι τηλεθεατές το αγάπησαν το «Κόκκινο Ποτάμι» και το έδειξαν.

Μια σειρά που μας δίδαξε ιστορία. Είδαμε χαρακτήρες να τολμούν, να αγαπούν, να οργίζονται, να γελούν και να προσπαθούν να συνεχίσουν την καθημερινότητα και τη ζωή τους. Είδαμε εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το κύριο καστ, ακόμα κι από τους κάπως αντιπαθείς ή και δευτερεύοντες ρόλους.

kerem.jpg

Το «Κόκκινο Ποτάμι» ήταν μια σειρά που απαιτούσε προσοχή ενώ παράλληλα γεννούσε σκέψεις κι ερωτήματα. Μέσα από δυνατούς διαλόγους ζωντάνεψε στα μάτια όλων μας τα δεινά του Ποντιακού Ελληνισμού. Από την πρώτη στιγμή κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον και να κάνει τον θεατή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της, να απορεί «Είναι δυνατόν να έγιναν τέτοιες φρικαλεότητες;».

Η δύναμη της συγκεκριμένης σειράς δεν είχε να κάνει μόνο με τα όσα παρουσίασε αλλά και με τον τρόπο της παρουσίασης αυτής. Και σ’ αυτό συνέβαλαν αποφασιστικά οι σκηνές γεμάτες συναισθήματα και ένα πολύ ωραίο τραγούδι που κάθε φορά που το ακούγαμε μας διέλυε τα εσώψυχα μας.

Ένα ακόμα από τα θετικά της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι δεν τράβηξε τα πράματα παραπάνω από όσο χρειαζόταν. Με ένα φινάλε συγκλονιστικό και συνάμα αληθινό έκανε πολλούς να αναφωνούν με θαυμασμό και συγκίνηση μέσα από το χώρο των κοινωνικών δικτύων: «Ρε Μανουσάκη έχεις καταλάβεις και εσύ ο ίδιος τι μας έκανες; Έχεις καταλάβει;».

Αλλά και ο επίλογος της σειράς με την Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) να μονολογεί: «Ο θάνατος είν' μικρός, μπροστά σην θύμηση και σην αγάπην...» έγραψε στις ψυχές όλων μας.

Διαβάστε ακόμη

Άντρας μαχαίρωσε την σύζυγό του στου Γκύζη και έβαλε τέλος στη ζωή του - Η γυναίκα νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα - Οι νέες κινητοποιήσεις

Μπριζίτ Μπαρντό: Ο μύθος, η επανάσταση και οι σκιές πίσω από το απόλυτο σύμβολο του σεξ

Σε κορύφωση τα κρούσματα γρίπης: Για πόσο καιρό είναι μεταδοτική - Ανησυχία για νέα παραλλαγή

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μανούσος Μανουσάκης
  • OPEN
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr