Skip to main content

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τιμολέων Διαμαντής: Ο πρώην νικητής του MasterChef και οι «καρχαρίες»

Τιμολέων Διαμαντής: Ο πρώην νικητής του MasterChef και οι «καρχαρίες»

Ο περσινός νικητής του μιλά για το μάθημα ζωής που πήρε από τον διαγωνισμό μαγειρικής του Star, κρίνει τους δύο φιναλίστ και παράλληλα τους δίνει μία συμβουλή που θα συζητηθεί

Τι θυμάστε από την περσινή σας διάκριση στο «MasterChef»;

Υπάρχει νοσταλγία για όλα όσα έζησα εκείνες τις ημέρες. Όλη αυτή την ωραία πίεση του να έχεις φτάσει στον τελικό, να σε ξέρει όλη η Ελλάδα. Συναίσθημα χαράς από τη μια και ένα μάθημα ζωής από την άλλη, τώρα που πέρασε ένας χρόνος.

Τι εννοείτε «μάθημα ζωής»;

Ένας σεφ μού είχε πει τη μία χρονιά θα είσαι ψηλά, την άλλη χαμηλά. Απλώς, από κει που μιλάει όλη η Ελλάδα για σένα, ξαφνικά θα μιλάει για κάποιον άλλον και εσύ θα περνάς σε άλλη φάση.

Είχατε δηλώσει ότι κάποιοι φρόντισαν να χαθείτε. Ποιους εννοείτε;

Μου έγινε μια ερώτηση ότι έχω χαθεί. Και απάντησα ότι ίσως κάποιος φρόντισε να χαθώ. Δεν ξέρω ονόματα, απλά κάποιοι δεν με ήθελαν στον χώρο της τηλεόρασης και έτσι πλέον δεν είμαι ενεργός στην TV.

Θα θέλατε να κάνετε τηλεόραση;

Ναι, με τον δικό μου τρόπο. Αν ήταν κάτι που να ταιριάζει στο προφίλ μου, κάτι που να έχει σχέση με τοπικά προϊόντα και με το ταξίδι και γενικά με την Ελλάδα, θα το έκανα. Οχι απλά να κάνω κάτι για να φαίνομαι. Κάτι που να ταιριάζει σε αυτό που είναι ο Τιμολέων.

Ποιος είναι ο Τιμολέων;

Είμαι ταπεινός, πολύ αφοσιωμένος σε ό,τι κι αν κάνω, μου αρέσει να δουλεύω με καλύτερους για να γίνομαι καλύτερος. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα ταξίδια, έχω καταλάβει τι θέλω να κάνω και έχω πάντα στο μυαλό μου μία φράση: μαγειρεύω για να ταξιδεύω και δεν ταξιδεύω για να μαγειρεύω. Έχει διαφορά. Δουλεύω για να μπορώ να κάνω τα ταξίδια μου μέσα από τη μαγειρική, να βλέπω καινούργια πράγματα και κουλτούρες.

Ποια τα οφέλη που είχατε ως νικητής του «MasterChef»; Τι άλλαξε στη ζωή σας;

Γίνεσαι γνωστός και κάνεις γνωριμίες, παίρνεις κάποια χρήματα τα οποία μπορείς να επενδύσεις λίγο πιο γρήγορα στον εαυτό σου, να πας ταξίδια, να φας σε κάποια εστιατόρια ή να βοηθήσεις κόσμο. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που γίνεται με τα μικρά παιδάκια που σε έχουν σαν ήρωα. Είσαι ο νικητής για εκείνα. Πας κοντά τους, τους μιλάς, τους χαμογελάς, τα βοηθάς άμα έχουν ασθένεια ή προβλήματα. Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος ενός νικητή: να μπορείς να προσφέρεις χαμόγελο σε μικρά παιδιά.

Ένα μέρος του επάθλου δόθηκε από την πλευρά σας για φιλανθρωπικό σκοπό;

Δεν είναι μόνο τα χρήματα, που ναι, έδωσα στη «Φλόγα»». Δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Μια βόλτα να πας και να μιλήσεις με αυτά τα παιδιά και να σου ζωγραφίσουν, τους δίνεις μεγάλη χαρά. Τι κάνετε φέτος; Πώς περάσατε αυτήν τη χρονιά; Ταξίδεψα στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη, στο Μόναχο, στην Κύπρο και στη Σουηδία. Γενικά επένδυσα σε αυτό το κομμάτι, γιατί δεν είχα και κάποια πρόταση για δουλειά, οπότε επειδή είχα την ευχέρεια είπα «ας ταξιδέψω». Παράλληλα, παρακολούθησα σεμινάρια, έκανα σεμινάρια σε φοιτητές, κάναμε αρκετά φιλανθρωπικά, έφαγα σε καλά εστιατόρια. Ήταν για προσωπικό όφελος και πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Έζησα την κάθε στιγμή.

View this post on Instagram

😉

A post shared by Timoleon Diamantis (@timoleon_diamantis) on

Στο εξωτερικό ποια είναι η γνώμη των σεφ για την ελληνική κουζίνα και τους Έλληνες μάγειρες;

Λατρεύουν την ελληνική γεύση. Είμαστε η μόνη χώρα που υπερτερούμε σε θέμα γεύσης, σιγά σιγά αρχίζουν και μας σέβονται. Προσωπικά, σε όσους είπα ότι έχω κερδίσει  τον διαγωνισμό με σέβονται πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στην Ελλάδα, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει μια ρετσινιά όταν περνάς από τηλεόραση. Στο εξωτερικό σε βλέπουν λίγο διαφορετικά, δεν κοιτάζουν καθόλου το τηλεοπτικό κομμάτι, κοιτάζουν ότι είσαι νικητής του «MasterChef».

Έχετε κατασταλάξει μαγειρικά σε μία κουζίνα;

Είμαι Έλληνας, θέλω να κάνω ελληνική κουζίνα, είμαι φανατικός με την ελληνική και με τη μεσογειακή κουζίνα. Αλλά αυτό που θέλω είναι να ασχολούμαι με την τοπική κουζίνα της κάθε περιοχής. Γι’ αυτό και επέλεξα να δουλέψω στην Κρήτη.

Στην Κρήτη τι κάνετε αυτή την περίοδο;

Είμαι στο Ρέθυμνο, στο εστιατόριο «Hasika» του γνωστού σεφ Μιχάλη Χάσικου. Με τον Μιχάλη Χάσικο είμαστε φίλοι εδώ και πέντε χρόνια, έχουμε το ίδιο σκεπτικό, ταιριάζουμε στο στυλ και στη φιλοσοφία.

Ως νικητής τι συμβουλεύετε τους δύο παίκτες, τους δύο φιναλίστ;

Να το χαρούν πάρα πολύ, με χαμόγελο, λιγότερο άγχος, γιατί έχουν φτάσει στον στόχο τους. Από κει και πέρα, προσοχή στους… καρχαρίες που κυκλοφορούν, προσοχή στις κινήσεις τους, να κάτσουν να ξεκουραστούν από την ψυχολογική πίεση και έπειτα από ενάμιση μήνα να βγουν για δουλειά. Δουλειά, όμως, να μην περιμένουν από την τηλεόραση.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη Σπυριδούλα και τον Μανώλη; Αξίζουν να είναι στον τελικό;

Ο καθένας από τη δική του πλευρά, ναι. Ο Μανώλης είναι πολύ καλός μάγειρας, έχει καλές βάσεις και ιδέες, η Σπυριδούλα το θέλει περισσότερο απ’ όλους, είναι δυνατός χαρακτήρας, καλή μαγείρισσα, έχω δουλέψει μαζί της. Πιστεύετε ότι φέτος θα είναι γυναίκα η νικήτρια του «MasterChef»; Έχει 50% πιθανότητα.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ