Ο Αλή είναι αξιωµατικός του τουρκικού στρατού. Με βαθµό ταγµατάρχη. Μορφωµένος άνθρωπος, κρύβει ένα µεγάλο µυστικό που θα αποκαλυφθεί στην πορεία

Γιώργης Τσαμπουράκης: Ο Αλή θα στηρίξει την Ιφιγένεια στο Κόκκινο Ποτάμι

Τελευταία Ενημέρωση
Ο ηθοποιός Γιώργης Τσαμπουράκης εξηγεί τους λόγους της απουσίας του από τη µικρή οθόνη τα προηγούµενα χρόνια, µιλά για την επιστροφή του µέσω της σειράς εποχής του Open «Το Kόκκινο Ποτάµι», περιγράφει τον ρόλο του και αποκαλύπτει τις εξελίξεις στα προσεχώς

Να ξεκινήσουµε λίγο µε τον νέο ήρωα που θα υποδυθείς στο «Κόκκινο Ποτάµι». Θα ήθελα να τον περιγράψουµε... 

O Αλή Οµέρογλου είναι ένας ήρωας µε θετικό πρόσηµο. Είναι Τούρκος και αυτό έχει ιδιαίτερη σηµασία σε µια εποχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τεταµένες και υπάρχει ταυτόχρονα έξαρση του εθνικισµού. Είναι σηµαντικό όταν µιλάµε για Ελλάδα και Τουρκία να βλέπουµε έναν ήρωα που δηλώνει στην πραγµατικότητα πως οι καταστάσεις δεν χρωµατίζονται µόνο µε άσπρο ή µαύρο. Υπάρχουν και από τις δύο πλευρές θετικοί και αρνητικοί χαρακτήρες. Ο Αλή λοιπόν είναι αξιωµατικός του τουρκικού στρατού. Με βαθµό ταγµατάρχη. Μορφωµένος άνθρωπος, κρύβει ένα µεγάλο µυστικό που θα αποκαλυφθεί στην πορεία. Εχει να κάνει µε τα πιστεύω του. 

Προσεχώς ο στρατιωτικός αναλαµβάνει τις ανακρίσεις για τον τραυµατισµό του Οσµάν. Τι θα συµβεί στη συνέχεια;

Ερχεται σαν µια δύναµη του καλού µε στόχο να βάλει τα πράγµατα στη θέση τους. Και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη. Εχουν γίνει αποτρόπαια πράγµατα και δεν γίνεται να µείνουν ατιµώρητα. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία γνωρίζει την Ιφιγένεια σε µια ανάκριση και εκεί θα αναπτυχθεί µια ιδιαίτερη σχέση. Γεννιούνται αισθήµατα πέρα από φιλικά. Θα την πολιορκήσει ερωτικά; Ο Αλή έχει περηφάνια και διακριτικότητα. Στην ουσία θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει. Αρχικά θα δοµηθεί λοιπόν µια σχέση εµπιστοσύνης. Μετά θα δούµε τι θα έρθει... Με έναν πολύ ωραίο τρόπο σεναριακά...

Πόσο κοντά είσαι στον ήρωα που υποδύεσαι;

Ποτέ δεν προσεγγίζω τα πράγματα με αυτήν τη σκέψη. Αντιµετωπίζω µε την ίδια πρόκληση και έναν πολύ αρνητικό χαρακτήρα. Ολα υπάρχουν µέσα µας, και το καλό και το κακό. Η πρόκληση είναι κάθε φορά πώς θα συναντήσεις πτυχές του ίδιου σου του εαυτού µε έναν χαρακτήρα που είναι έξω από σένα. Να γίνει µια χηµεία, ένα «πάντρεµα» µε µοναδικό τρόπο.

Πώς ήρθε η πρόταση της συνεργασίας από τον Μανούσο Μανουσάκη;

Μέσω της casting director της σειράς, Χρύσας Ψωµαδέλλη. Με τον Μανούσο δεν είχαµε συναντηθεί σε προηγούµενες δουλειές. Κάναµε λοιπόν ένα ραντεβού και η «παντρειά» έγινε αµέσως. Από την αρχή µου πρότεινε τον Αλή. Τον ευχαριστώ. Ο Αλή µπαίνει στο 12ο επεισόδιο και συνεχίζει για άλλα 12. Αλλά εξελίσσεται πολύ γρήγορα ο ρόλος, µε αρχή, µέση και τέλος. Είναι ολοκληρωµένος χαρακτήρας.

Τι συναισθήµατα σου δηµιούργησε η σειρά όταν παρακολούθησες τα πρώτα επεισόδια;

Η Γενοκτονία των Ποντίων δεν είχε προσεγγισθεί µέχρι σήµερα τηλεοπτικά αλλά και κινηµατογραφικά. Είναι ευτυχής συγκυρία για την τηλεόραση. Πραγµατεύεται ένα τόσο ευαίσθητο θέµα που αγγίζει βαθιά την ψυχή όλων µας. Το ίδιο συµβαίνει και µε µένα.

Γιατί πιστεύεις πως έχουν τόσο µεγάλη απήχηση τη φετινή σεζόν οι σειρές εποχής;

Πάντα η θεµατολογία εποχής είναι γοητευτική και ελκυστική στο κοινό. Όταν αυτό συνοδεύεται µε υψηλό επίπεδο παραγωγής, και αναφέροµαι στους συντελεστές, από τους ηθοποιούς που προέρχονται από το θέατρο, τους σεναριογράφους, τους σκηνοθέτες, µέχρι τους διευθυντές φωτογραφίας, δηµιουργείται ένα ποιοτικό αποτέλεσµα. Ο κόσµος περνά µια δύσκολη περίοδο και έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη για ποιοτικές δουλειές. Επίσης δεν έχει χρόνο για χάσιµο. ∆εν µπορείς να κοροϊδέψεις τον τηλεθεατή. Ο κόσµος επέστρεψε µε όµορφο τρόπο στην τηλεόραση. Και βέβαια δηµιουργήθηκε και µια νέα επαγγελµατική αφετηρία για τους ηθοποιούς. Εκτός από το θέατρο να κάνουν και καλές δουλειές στην τηλεόραση.

Ο Αλή είναι αξιωµατικός του τουρκικού στρατού. Με βαθµό ταγµατάρχη. Μορφωµένος άνθρωπος, κρύβει ένα µεγάλο µυστικό που θα αποκαλυφθεί στην πορεία. Έχει να κάνει µε τα πιστεύω του

Ελειπες πολλά χρόνια από την ελληνική µυθοπλασία. Ηταν συνειδητή απόφαση;

∆εν θα πω ότι έτρεχαν πίσω µου οι προτάσεις. Αλλά αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ηταν συνειδητή απόφαση ότι δεν θα ξανακάνω κάτι που δεν µου αρέσει. Στην τέχνη ωριµάζεις και αναθεωρείς. Είχα πει λοιπόν πως θα ξανακάνω κάτι και τηλεοπτικά και θεατρικά επιλεκτικά. Οχι µε την έννοια ότι είµαι κάποιος σπουδαίος, αλλά είχα φροντίσει µέσω άλλης επαγγελµατικής δραστηριότητας για τα προς το ζην. Είχα λοιπόν το πλεονέκτηµα της επιλογής, που φρόντισα όµως να δηµιουργήσω για τους λόγους που προανέφερα.

∆ηλαδή έκανες δουλειές στην τηλεόραση που τις µετάνιωσες;

∆εν µετανιώνω για τίποτα. Γιατί οι επιλογές µας καθορίζουν και τη µετέπειτα πορεία µας. Τα συν και τα πλην µάς διαµορφώνουν. Τιµώ όλες τις δουλειές που έχω κάνει, άσχετα εάν µου άρεσαν ή όχι. Το ίδιο ισχύει και για το θέατρο.

Πού σε βρίσκουµε θεατρικά φέτος;

Στον «Θείο Βάνια» στο «Bios» σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγγανάρη, σε παραγωγή του «Θεάτρου του Νέου Κόσµου». Είµαι πολύ χαρούµενος γι’ αυτήν τη συνεργασία. Είµαι ταυτόχρονα σε πρόβες γιατί µε τη σκηνοθέτιδα συνεχίζουµε και µε µια δεύτερη συνεργασία στο «Κουκλόσπιτο» του Ιψεν. Παραγωγή του ∆ΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που θα ξεκινήσει από τα Γιάννενα στις 6 Ιανουαρίου και µετά θα συνεχίσει στην Αθήνα.

Τι παρακολουθείς στην τηλεόραση;

Το «Κόκκινο Ποτάµι» και κατάφερα να δω και κάποια επεισόδια από τις «Αγριες µέλισσες». ∆εν είµαι πολλές ώρες στο σπίτι και όταν είµαι έχω πολύ διάβασµα. Υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος.

Το πρώτο πράγµα που κάνεις όταν επισκέπτεσαι την πατρίδα σου, την Κρήτη, ποιο είναι;

Απολαµβάνω την οικογενειακή ζεστασιά και τα ντολµαδάκια της µαµάς µου.

INFO: Ο Γιωργής Τσαµπουράκης εδώ και µερικά χρόνια έχει ανοίξει το εστιατόριο «Αστερ» στα Πετράλωνα. Παράλληλα είναι συνιδιοκτήτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Νότου», της πρώτης Ανώτερης Σχολής ∆ραµατικής Τέχνης στην Κρήτη µε πιστοποίηση από το υπουργείο Πολιτισµού. 
σου  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ