Αυτοδιοικητικές εκλογές: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις του β’ γύρου

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
15.10.2023 23:33

Το εκλογικό live blog του ethnos.gr ολοκληρώθηκε

Σας ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι

15.10.2023 23:32

Επικοινωνίες Κασσελάκη με Κουρέτα, Δούκα και Αγγελούδη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στεφανος Κασσελάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του και του επεσήμανε πως θα βρίσκεται δίπλα του και θα τον στηρίζει στα νέα του καθήκοντα. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον νέο δήμαρχο Αθηνών Χάρη Δούκα, με τον οποίο είχε μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία, τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονικης Στέλιο Αγγελούδη, στον οποίο μετέφερε τα θερμά του συγχαρητήρια, αλλά και δημάρχους που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ

15.10.2023 23:22

Οι έξι νέοι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών στη Δυτική Ελλάδα

Στην Αχαΐα

  • Στο Δήμο Πατρέων, επανεξελέγη για τρίτη φορά δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης, με ποσοστό 56,69%, έναντι ποσοστού 43,31% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, Κώστας Σβόλης.
  • Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,54%, έναντι ποσοστού 49,46% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς.
  • Στον Δήμο Αιγιαλείας, επανεξελέγη δήμαρχος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, με ποσοστό 50,21%, έναντι ποσοστού 49,79% που έλαβε ο αντίπαλός του, Χρήστος Γούτος.

Στην Ηλεία

  • Στο Δήμο Πύργου, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Ευστάθιος Καννής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,03%, έναντι ποσοστού 43,97% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
  • Στο Δήμο Ήλιδας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει και στο παρελθόν δήμαρχος, με ποσοστό 63,75%, έναντι ποσοστού 36,25% που έλαβε ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Λυμπέρης.
  • Στο Δήμο Ζαχάρως, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, με ποσοστό 57,20%, έναντι ποσοστού 42,80% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, Αναστάσιος Κάπος.

Στην Αιτωλοακαρνανία

  • Στο Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,91%, έναντι ποσοστού 48,09% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Λύρος.
  • Στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Αθανάσιος Κασόλας, με ποσοστό 50,99%, έναντι ποσοστού 49,01% που έλαβε ο σημερινός δήμαρχος, Γεώργιος - Θεόδωρος Αποστολάκης.

15.10.2023 23:09

Σπανάκης: Οι 4 Περιφέρειες που δεν βγήκανε ήταν αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας

«Εμείς καταθέσαμε 13 αυτοδιοικητικές προτάσεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας, και θα κατηγορηθούμε γιατί είχαμε 13 προτάσεις; Από τις 13 βγήκαν οι 8, οι 4 που δεν βγήκανε ήταν αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στο OPEN

15.10.2023 23:06

Οι δήμοι στους οποίους επικρατεί το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκτός από την Πάτρα, επικρατεί στο δήμο Καισαριανής, στο δήμο Χαϊδαρίου, στο δήμο Τυρνάβου, στο δήμο Ικαρίας και στο δήμο Πετρούπολης

15.10.2023 23:03

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Νίκη της Περιφέρειας και των πολιτών της χαρακτήρισε την εκλογή του στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Σήμερα νίκησαν οι πολίτες της Περιφέρειας και η Περιφέρειά μας…Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε…Δώσαμε τη μάχη 115 άνθρωποι από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο και πιστοί στον στόχο μας, σας πείσαμε και μας δικαιώσατε. Η Περιφέρειά μας χρειάζεται ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά, που είναι ανεξάρτητοι που δεν τους ενδιαφέρουν τα κόμματα και τους ενδιαφέρει ο τόπος τους…», δήλωσε ευχαριστώντας τους συνεργάτες, φίλους και την οικογένειά του, η συμπαράσταση των οποίων, όπως είπε, τον κράτησε όρθιο σε μία δύσκολη προσπάθεια, σε μία Περιφέρεια πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων και πολλών χιλιομέτρων.

Τέλος, ο κ. Τοψίδης έστειλε μήνυμα ενότητας δεσμευόμενος πως από αύριο θα είναι περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες. «Σ' εμάς δεν χωράνε οι διακρίσεις, δεν χωράνε κόμματα… Θα δουλέψουμε για εσάς. Η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτή, το τηλέφωνό μου θα είναι ανοιχτό και καθημερινά θα κάνουμε διαβουλεύσεις…», ανέφερε χαρακτηριστικά διαβεβαιώνοντας πως «ο τόπος μας θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν».

15.10.2023 23:02

Αλλαγή φρουράς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Επικράτηση του Γιάννη Τομπούλογλου με μόλις 90 ψήφους διαφορά

15.10.2023 23:01

Ποιος είναι ο Χάρης Δούκας, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας

Ο Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

Το πεδίο ειδίκευσης του Δρ. Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών μοντελοποίησης και προωθώντας αυτή την φιλοσοφία σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλη διάδρασης (όπως το Nature).

Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν γλωσσικές μεταβλητές για να ενσωματώσουν στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στη χάραξη πολιτικής, επιτρέποντας τον σχεδιασμό πολιτικών που μπορούν και ακούνε «τι θέλουν οι πολίτες» και να συμπεριλάβουν «τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες», στοιχεία σημαντικά για την επιτυχία τους.

Με αυτό τον τρόπο, τα μοντέλα και συστήματα υποστήριξης αποφάσεων που έχει αναπτύξει «ανοίγουν το μαύρο κουτί» των αποφάσεων πολιτικής, εισάγοντας με άμεσο και διαφανή τρόπο την ανθρώπινη αντίληψη, συνθέτοντας «από κάτω προς τα πάνω», για την ανάπτυξη σύγχρονων πράσινων πολιτικών.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα (πχ, ειδικό αφιέρωμα του Research Features), και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

15.10.2023 22:56

Μεγάλες ανατροπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία - Τα μηνύματα των νικητών και η πρώτη αξιολόγηση Μητσοτάκη

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15.10.2023 22:43

Τα συγχαρητήρια Ανδρουλάκη σε Δούκα

15.10.2023 22:40

Ανατροπή με τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

15.10.2023 22:40

Μουτζούρης: Σήμερα κέρδισε η αυτοδιοίκηση

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του, ο κ. Μουτζούρης δήλωσε πως «ο λαός νίκησε, η δημοκρατία νίκησε, η αυτοδιοίκηση νίκησε στο Βόρειο Αιγαίο».

Και συνέχισε ο κ. Μουτζούρης: «Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλό μου για τον αγώνα που έδωσε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω να τον συγχαρώ για ό,τι κατάφερε να κάνει. Όμως ο λαός του Βορείου Αιγαίου αρνείται τις δομές, αρνείται τη μεταναστευτική κρίση. Θα σταθούμε όρθιοι και θα αντισταθούμε αν χρειαστεί. Σήμερα νίκησε η αυτοδιοίκηση. Σήμερα νίκησε ο λαός. Δεν νίκησαν τα κατεστημένα των Αθηνών. Κέρδισε ο λαός. Ευχαριστώ πολύ».

15.10.2023 22:20

Σαμαράς: Η Πελοπόννησος σήμερα μίλησε

«Η Πελοπόννησος σήμερα μίλησε, η Πελοπόννησος σήμερα νίκησε, η Πελοπόννησος σήμερα έδωσε απαντήσεις, η Πελοπόννησος σήμερα αποφάσισε να πάει μπροστά με το Δημήτρη Πτωχό Περιφερειάρχη», είπε ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

15.10.2023 22:18

Γιώργος Αμανατίδης: «Θα κανω ό,τι μπορώ ώστε η Δυτική Μακεδονία να γίνει καλύτερη»

Ο Γιώργος Αμανατίδης, καταχειροκροτούμενος από φίλους και μέλη της παράταξής του στο εκλογικό του κέντρο στην Κοζάνη, δήλωσε ότι το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι «κέρδισε η Δυτική Μακεδονία, ότι σήμερα κερδίσαμε τα όνειρά μας. Είμαστε μια ομάδα που πιστέψαμε στις δυνατότητες των ανθρώπων της Περιφερείας μας, ότι μπορεί ότι ο τόπος μας να πάει καλύτερα κι ενώσαμε τις δυνάμεις μας να πάμε όλοι μαζί».

Τόνισε ότι «για να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειές μας έπρεπε να έχουμε συμμάχους. Συμμαχήσαμε άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές, με διαφορετικές επαγγελματικές ιδιότητες, δώσαμε έμφαση στα καθημερινά και σημασία και στα μεγάλα. Συναντήσαμε τους νέους ανθρώπους, τους είπαμε τι σκεφτόμαστε για τους ιδίους και το μέλλον τους. Τους είπαμε αλήθειες, τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους ζητήσαμε να μας εμπιστευθούν».

Κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που έγινε σήμερα είναι μια νίκη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Η περιοχή μας έχει μεγάλες δυνατότητες και θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε για να γίνει καλύτερη».

15.10.2023 22:12

Ποιος είναι ο Στέλιος Αγγελούδης

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη, στην οποία κατοικεί ακόμη. Είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Τσομάκου και έχει δύο παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε Νομική. Υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Από τις θέσεις αυτές έδρασε για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ. Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο που είναι σήμερα.

Επί δέκα χρόνια ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, ενώ από το 2001 συμμετείχε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στα δικηγορικά μου καθήκοντα, όπως και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βάζοντας στη συνέχεια υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το 2015 αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ ενώ το 2016 ως ήταν Εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

15.10.2023 22:05

Κουρέτας: Να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της περιφέρειας

«Βασική μου επιδίωξη είναι να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της περιφέρειας στην κυβέρνηση της χώρας και στους θεσμούς και αυτό θα κάνω από αύριο το πρωί. Δεν υπάρχουν κόμματα υπάρχει μόνο μία Θεσσαλία τίποτα άλλο», είπε μεταξύ άλλων ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας στην δήλωση του μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του β' γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία.

Παράλληλα είπε ότι δεν μπορεί να πανηγυρίσει αυτή τη νίκη γιατί η Θεσσαλία είναι μία πληγή ανάφερε, ενώ σημείωσε ότι θα βάλει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσει να θεραπεύσει, όπως είπε, αυτήν την πληγή. Τέλος είπε ότι η «νίκη σε έναν σημαντικό πολιτικό αντίπαλο δείχνει και την δική μας νίκη».

15.10.2023 21:59

Στο εκλογικό περίπτερο του Δούκα ο Ανδρουλάκης

Πανηγυρικό το κλίμα 

15.10.2023 21:51

Η εκτίμηση Οικονόμου για το αποτέλεσμα των εκλογών

15.10.2023 21:51

4 ντέρμπι σε δήμους της Ελλάδας

  • Στον Δήμο Τυρνάβου με ενσωματωμένο το 95,83%, καθώς απομένει η καταμέτρηση σε δύο εκλογικά κέντρα ο Αστέριος Τσικριτσής προηγείται, με μόλις 36 ψήφους, του Αθανάσιου Αμάρι Σάμερ (5.625 έναντι 5.589), ενώ πριν ενσωματωθεί το τελευταίο τμήμα η διαφορά υπέρ του Τσικριτσή ήταν δύο ψήφοι!
  • Στον Δήμο Παλαμά κι ενώ απομένει η ενσωμάτωση του τελευταίου εκλογικού τμήματος προηγείται ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος με 50,34% και 4.491 ψήφους του Γιώργου Σακελλαρίου που λαμβάνει 49,66% και 4.431 ψήφους.
  • Στον Δήμο Καστοριάς προηγείται ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Κορεντσίδης με 50,39% και 8.228 ψήφους του Γρηγόρη Γρηγοριάδη που λαμβάνει 49,61% και 8.102 ψήφους κι ενώ έχουν απομείνει δύο εκλογικά τμήματα (ενσωμάτωση 97,98%).
  • Τέλος στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με ενσωματωμένα τα 62 από τα 63 εκλογικά τμήματα προηγείται ο Γιάννης Τομπούλογλου με 50,54% και 5.073 ψήφους του νυν δημάρχου Γιάννη Βούρου που λαμβάνει ποσοστό 49,46% και 4.965 ψήφους.

15.10.2023 21:49

Αγοραστός: Πήγαμε τη Θεσσαλία πολύ ψηλά

Η δήλωση του Κώστα Αγοραστού μετά την ήττα του στην περιφέρεια Θεσσαλίας:

«Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς. Θα είμαστε δίπλα με έργο δημιουργικό. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, όλους τους υποψηφίους διαχρονικά και όλους όσοι εργάστηκαν με πάθος και με δύναμη για αυτή τη Θεσσαλία.

Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία πολύ ψηλά, να την ανεβάσουμε ψηλά, ψηλά στην Ευρώπη, ψηλά στον κόσμο. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω και όλο τον κόσμο που τόσα χρόνια μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε. Εμείς προσπαθήσαμε με τη δουλειά μας να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη τους. Γι΄αυτό σήμερα βλέπετε μια Θεσσαλία η οποία έχει σχέδιο, τεχνογνωσία, πρόγραμμα, συγκεκριμένα έργα, τα οποία ο καθένας τα χρησιμοποιεί. Και έχουμε σχέδιο που αφήνουμε για τα επόμενα 5 χρόνια. Το σχέδιο που θα εξελιχθεί στα επόμενα πέντε χρόνια είναι σχέδιο που έχει γίνει από αυτή την Περιφερειακή αρχή.

15.10.2023 21:41

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Πτωχού

15.10.2023 21:41

Δήλωση Ανδρουλάκη: Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, ήττα της αλαζονείας Μητσοτάκη

«Σήμερα πετύχαμε μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ, μια νίκη της ανανέωσης, του προοδευτικού λόγου. Είναι και η πρώτη μεγάλη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήττα της αμετροέπειας, της αλαζονείας, των πελατειακών πρακτικών. (…) Ο λαός του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. (…) Έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας και μεγάλες προκλήσεις. Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε, ενωμένοι όλοι μαζί», τονίζει ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

15.10.2023 21:38

Ετοιμάζεται για δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης

15.10.2023 21:36

Συγχαρητήρια του ΕΜΠ στον Χάρη Δούκα

Σημειώνεται πως ο κ. Δούκας είναι καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το μήνυμα του ΕΜΠ:

15.10.2023 21:34

Αλλαγή σκηνικού και στη Ρόδο

Νέος δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους και ποσοστό 42,07%.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμπουράκης συνεχάρη τον κ. Κολιάδη για την εκλογή του και ευχαρίστησε τα στελέχη, τα μέλη και τους εθελοντές τού συνδυασμού του για τον τίμιο αγώνα που έδωσαν.

15.10.2023 21:33

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Ζαμπούκη που επανεκλέγεται δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

15.10.2023 21:32

Παπανδρέου για νίκη Δούκα: Η Αθήνα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα

Σχολιάζοντας την επικράτηση του Χάρη Δούκα στο δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε: «Είναι μια μεγάλη αλλαγή και μια μεγάλη νίκη. Είναι ένα μήνυμα ότι όταν συσπειρώνονται οι προοδευτικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή».

Πρόσθεσε ότι «η αλλαγή θα έρθει με τον Χάρη Δούκα» που είναι «ένα πρόσωπο με γνώσεις, ικανότητες αλλά και όραμα, μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Η ανατροπή θα έρθει με τις πολιτικές του Χάρη Δούκα που προωθεί ένα νέο όραμα για την Αθήνα. Ένα όραμα βιώσιμης ανάπτυξης, όραμα πράσινης ανάπτυξης, ένα όραμα ανθρωπιάς».

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «η Αθήνα μπορεί να γίνει πρωτοτυπία και να αποτελέσει παράδειγμα για το πού πρέπει να πάει η Ελλάδα» και έδωσε συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πρωτεύουσας.

15.10.2023 21:30

Πώς αποτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα του β’ γύρου – Τι λένε στελέχη της Κουμουνδούρου

Μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, μεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, την μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη

Ήττα της αλαζονείας ΝΔ- Κ. Μητσοτάκη, που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας (αφού είχαν προηγουμένως φροντίσει να μειώσουν στο 43% το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο).

Μεγαλειώδης και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Αθηναίων, τον δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας. Στο πολιτικό μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνεται η πολιτική αξία του σημερινού αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής: «Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Συγχαίρουμε τον νικητή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, που έδωσε τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στον μηχανισμό της ΝΔ και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς της. Στη μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και την συντριπτική ήττα του κ. Αγοραστού της ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά η επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στην μάχη της Θεσσαλίας ενάντια στην γαλάζια επιτελική αλαζονεία, κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της περιοχής. «Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για την νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας.

Μεγαλειώδης η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στον δήμο Θεσσαλονίκης με την θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε εκλεγεί δήμαρχος τέσσερα χρόνια πριν ως ανεξάρτητος, ενδύθηκε τον μανδύα του γαλάζιου υποψηφίου, είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Οι Θεσσαλονικείς καταψήφισαν τόσο την ανεπάρκειά του όσο και την ίδια την κυβέρνηση στο πρόσωπό του.

Η νίκη του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, ήταν μια ηχηρή και δυνατή απάντηση των πολιτών, που δεν φοβήθηκαν και απέκρουσαν τους αποκρουστικούς και επικίνδυνους εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών.
Πολύ σπουδαία η νίκη της Τίνας Καφατσάκη στο δήμο Ζωγράφου, όπου έγινε μεγάλη ανατροπή.

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όσο και του συνόλου των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων σε κάθε μικρό και μεγάλο δήμο της χώρας.

15.10.2023 21:22

Ο Δημήτρης Πτωχός ευχαριστεί τη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την επικράτησή του στην περιφέρεια Πελοποννήσου. 

15.10.2023 21:21

Η νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας

Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2028 είναι η εξής:

  • Δούκας Χάρης
  • Μπέη - Καραμπότσου Ρωξάνη- Ευαγγελία,
  • Αποστολόπουλος Γεώργιος
  • Γεννηματά Ιωάννα (Τζίνη)
  • Στρατηγάκη Μαρία
  • Δούρου Όλγα
  • Βασιλείου Χριστίνα
  • Γιαννοπούλου Καλλιόπη (Πόπη)
  • Αγρόγιαννη - Μουκριώτου Ζαχαρούλα
  • Λαλιώτης Νικόλαος
  • Χειμωνάς Αθανάσιος
  • Γιάνναρος Γεώργιος-Κωνσταντίνος
  • Σκουμπουρδή Αρτεμις
  • Ζωντήρου Ελένη
  • Μπάρκα Βασιλική
  • Ευαγγελίδου Μάρω
  • Χρυσόγελος Νίκος
  • Σιδερή Δήμητρα
  • Γεωργιάδης Θωμάς
  • Γιαννόπουλος Ευάγγελος
  • Φούντζουλα Μίνα
  • Χαρλαύτης Παναγιώτης - Πάρης
  • Μαντζαβίνου Έλενα
  • Γραμματικόγιαννης Ανδρέας
  • Βελεγράκης Μανόλης
  • Λιμνιωτάκη Δέσποινα
  • Μπακογιάννης Κώστας
  • Αβραμίδης Νικόλαος
  • Τεντόμας Χρήστος
  • Καλαμπόκας Μανόλης
  • Έβερτ Αλβέρτη Αλεξία
  • Βουλγαράκης Γεώργιος
  • Γκαγκάκη Δημητριάδου Κατερίνα
  • Κολλάτος Σάκης
  • Ζαχαριάδης Κώστας
  • Αλεβυζάκη Δέσποινα
  • Βουτυράκου Διάνα
  • Βουρδουμπάς Χάρης
  • Κασιδιάρης Ηλίας
  • Γιάννα Μπέττυ
  • Παπαδάκης Κώστας
  • Παπαδοπούλου Ελένη

15.10.2023 21:18

Χάρης Δούκας: Σήμερα η Αθήνα νίκησε

«Σήμερα η Αθήνα νίκησε! Η πόλη αλλάζει σελίδα. Ευχαριστώ όλους για την τεράστια τιμή που μου έκαναν. Ξέρω την ευθύνη που αναλαμβάνω. (…) Οφείλω να ευχαριστήσω το Νίκο Ανδρουλάκη, το Βολτ, τους ανθρώπους από την πολιτική οικολογία, τον Κώστα Ζαχαριάδη και την Ανοιχτή Πόλη που μας στήριξαν και όλους τους πολίτες που μας στήριξαν. Θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναίο και κάθε Αθηναία για να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει!»

15.10.2023 21:16

Νέος δήμαρχος Ορεστιάδας ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος

Συγκεντρώνει 54,49% έναντι 45,41% του απερχόμενου Βασίλη Μαυρίδη

15.10.2023 21:13

Η δήλωση Κουρέτα μετά τη νίκη του έναντι του Κώστα Αγοραστού

15.10.2023 21:12

Ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

15.10.2023 21:12

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που, και στον β΄ γύρο, τίμησαν με την ψήφο τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με το γαρύφαλλο.

Το βήμα, που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα, με την εκλογή δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, στο Χαϊδάρι με Δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, στην Πετρούπολη με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται η μάχη ψήφο την ψήφο και στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή.

Έτσι μαζί με την Ικαρία, που από τον α’ γύρο εξέλεξε δήμαρχο τον Φανούρη Καρούτσο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι πλειοψηφία σίγουρα σε 5 συνολικά Δήμους της χώρας.

Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους.

Ιδιαίτερα, η συνεχιζόμενη για τρίτη φορά επικράτηση στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Πάτρα, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε η δημοτική αρχή, δείχνει την επιβράβευση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων της Πάτρας στη δημοτική αρχή Πελετίδη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αυτή έχει. Μια δημοτική αρχή που παλεύει και έχει αποτελέσματα υπέρ του λαού της Πάτρας, επειδή ακριβώς ήταν μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις, στο κράτος και τους μηχανισμούς του, επειδή δεν συμβιβάστηκε με το σημερινό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο. Είναι μια νίκη που έχει γενικότερη πολιτική σημασία που δείχνει ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η αναμέτρηση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα.

Το υψηλό ποσοστό αποχής, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο κυρίως γύρο, παρόλο που εμείς δεν υιοθετούμε μια τέτοια στάση, θεωρούμε ότι περικλείει, όμως, επίσης σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, απόρριψης της λογικής του “μικρότερου κακού”, δηλαδή της επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων που δεν διαφέρουν και πολύ σε κεντρικά ζητήματα, αλλά και απαξίωσης, πρέπει να πούμε, απέναντι στον “θεσμό” της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα.

Προφανώς είναι ζητούμενο η διαμαρτυρία, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη, στη διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά.

Συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Έχουμε επίγνωση των μεγάλων ευθυνών μας για να είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό, μαζί του στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που ειδικά σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και τις περιφέρειες, έχει συμμάχους τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Για να δυναμώσουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες!

15.10.2023 21:11

Η δήλωση Πελετίδη

«Η τεράστια προσπάθεια των συμφερόντων του συστήματος και των μηχανισμών της κυβέρνησης να απαλλαγούν από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν έγινε κατορθωτή. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, δεν μένουμε στην περιγραφή, οι ανάγκες της πόλης μας και τα βάσανα του λαού έχουν αιτίες. Μπορούμε και πρέπει να παραμερίσουμε τα εμπόδια. Ό,τι χάνουμε εμείς, το κερδίζουν οι λίγοι. Η μαχητική διεκδίκηση των δίκιων μας από την εκάστοτε κυβέρνηση θα συνεχιστεί, οι στόχοι που έχουμε βάλει για την προκοπή της πόλης, μάς χρειάζεται όλους. Δεν περισσεύει κανείς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι «η σημερινή νίκη προέρχεται από τον πατραϊκό λαό και από όλους αυτούς με τους οποίους πορευτήκαμε για χρόνια, γνωριστήκαμε, δώσαμε μάχες και θα συνεχίσουμε μαζί».

«Σε αυτό το δρόμο», συνέχισε, «θα έλθουν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ενώ όσοι έχουν καρδιά και ψυχή θα βρεθούμε στον κοινό δρόμο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε».

15.10.2023 21:10

Χάνει το Δήμο Ναυπλίου ο υποψήφιος που πέταξε… περιττώματα στον αντίπαλό του

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15.10.2023 21:02

Χάνει τον δήμο Άργους ο Δημήτρης Καμπόσος

Με καταμετρημένο το 82,41%, ο Γιάννης Μαλτέζος συγκεντρώνει 60,06%, έναντι του Δημήτρη Καμπόσου που συγκέντρωσε 39,94%.

15.10.2023 20:58

Διαρροή από Χαριλάου Τρικούπη

Ηγετικά στελέχη τόνιζαν ότι «τα αποτελέσματα στέλνουν σαφές πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη στην Αυτοδιοίκηση».

Για την επιτυχία του κ. Κουρέτα, σημείωσαν ότι «προήλθε παρά τον στυγνό εκβιασμό που ασκήθηκε για τον υποψήφιο της κυβέρνησης».

15.10.2023 20:57

Ζαχαριάδης: Μέρα χαράς για την Αθήνα

«Είναι μια μέρα χαράς για την Αθήνα. Η ήττα του κ.Μπακογιάννη είναι πραγματικότητα. Είναι νίκη των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών της πόλης. Θέλω να συγχαρώ τον φίλο Χάρη Δούκα, τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων. Θα είμαι δίπλα του όπου το επιθυμεί και όπου συγκλίνουν οι θέσεις μας», ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης σε ανάρτησή του.

15.10.2023 20:55

Έχασε το δήμο Ναυπλίου ο δήμαρχος που πέταγε… περιττώματα στον αντίπαλό του

Με καταμετρημένο το 80,82%, ο Δημήτρης Κωστούρος συγκεντρώνει μόλις 36,19%, έναντι 63,81% που συγκεντρώνει ο Δημήτρης Ορφανός.

15.10.2023 20:52

Σχόλιο Γερουλάνου για τα αποτελέσματα

15.10.2023 20:51

Νέος δήμαρχος Καλύμνου ο Ιωάννης Μαστροκούκος

Νέος δήμαρχος Καλύμνου εξελέγη με βάση τα τελικά αποτελέσματα ο Ιωάννης Μαστροκούκος που συγκέντρωσε 4.567 ψήφους και ποσοστό 57,37%. Ο ανθυποψήφιος του Ιωάννης Γαλουζής συγκέντρωσε 3.394 ψήφους και ποσοστό 42,63%.

15.10.2023 20:51

Δήλωση νέου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

«Πήραμε το χρίσμα από την κοινωνία», δήλωσε ο νός περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «αντάρτης» της ΝΔ.

«Ο λαός αγκάλιασε το πολυσυλλεκτικό μου ψηφοδέλτιο και το τίμησε με την αγάπη του, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν σε αυτήν τη διαδρομή», τόνισε και ευχαρίστησε πολλές φορές τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του.

Με καταμετρημένο το 86,91% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Τρεπεκλής συγκεντρώνει ποσοστό 65,97% έναντι 34,03% της κ. Ρόδη Κράτσα η οποία υποστηρίχτηκε επίσημα από τη ΝΔ.

15.10.2023 20:50

Δήλωση Σίμου Ρούσσου μετά τη νίκη του στο Χαλάνδρι

«Εκτός από δημοτικές εκλογές στο Χαλάνδρι, έγινε και δημοψήφισμα για τη Δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Αυτοδιοίκησης»

15.10.2023 20:48

Πώς κατανέμονται οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας

Από το σύνολο των 49 εδρών στην Αθήνα, οι 25 περίπου θα πάνε στον συνδυασμό του Χάρη Δούκα «Αθήνα Τώρα». Ο συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη θα πάρει 3-4 έδρες, το πολύ 5, ενώ 2 με 3 έδρες θα πάρει ο συνδυασμός του Κώστα Ζαχαριάδη.

15.10.2023 20:46

Όλη η δήλωση του Κώστα Πελετίδη

Στις πρώτες του δηλώσεις που έγιναν μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ο κ. Πελετίδης υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε. Όλοι μαζί. Οι ανάγκες της πόλης μας και τα βάσανα του πατραϊκού λαού έχουν αιτίες. Μπορούμε και πρέπει να παραμερίσουμε τα εμπόδια. Ό,τι χάνουμε εμείς, το κερδίσουν οι λίγοι. Η μαχητική διεκδίκηση των δίκιων μας θα συνεχιστεί. Οι στόχοι που βάλαμε για την πόλη μας, μας, χρειάζονται όλοι, δεν περισσεύει κανείς».

Ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι τη νίκη την έδωσε ο πατραϊκός λαός. «Δώσαμε μάχη και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Σε αυτό το δρόμο θα έρθουν και όσοι δεν μας στήριξαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. όσοι έχουν καρδιά και ψυχή».

15.10.2023 20:46

Δήλωση Κουρέτα, νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Η πρότασή μας είναι αναπτυξιακή. Σήμερα η νίκη αυτή δεν πανηγυρίζεται γιατί η Θεσσαλία έχει μία πληγή.

15.10.2023 20:45

Μητσοτάκης: Δεν ήταν καλή νύχτα για τη ΝΔ

Συγχαίρω όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους που εξελέγησαν. Είναι χρέος της κυβέρνησης η συνεργασία μαζί τους. (…)

Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα, δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ. Τα πολιτικά συμπεράσματα όμως βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Υπήρξε αντισυσπείρωση ενάντια σε δημάρχους που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ. επισημαίνω και την χαμηλή αποχή που πρέπει να μας προβληματίζει όλους.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρά με τα πόδια καλά γειωμένα. Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα. (…) Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, να θυμίσω πως πριν από 3 μήνες είχαμε βουλευτικές εκλογές και εκεί καταγράφηκε η δύναμη των κομμάτων

15.10.2023 20:41

Δήλωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

15.10.2023 20:38

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Ζέρβα

Σε όλη μου τη διαδρομή στον Δήμο Θεσσαλονίκης είχα γνώμονα μόνο ένα πράγμα, την εξέλιξη της πόλης: εξέλιξη πολιτική, κοινωνική, αναπτυξιακή.

Δεν κρύφτηκα ποτέ ούτε φυγομάχησα, ακόμα κι όταν έπρεπε να πάρω προσωπικό κόστος. Κι η πόλη με τίμησε για αυτό, εκλέγοντάς με δήμαρχό της.

Τέσσερα χρόνια μετά, είμαι περήφανος, γιατί μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, που ναρκοθετήθηκε από την απλή αναλογική, η Θεσσαλονίκη είναι όρθια και με σημαντικές προοπτικές.

Η σημερινή κρίση των πολιτών είναι πλήρως σεβαστή. Δεν είμαι πολιτικός, για να κινούμαι με βάση τον πολιτικό χρόνο. Αλλά ένας πολίτης, ανάμεσα σε ίσους, που τον εμπιστευτήκατε να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη. Και αυτό ακριβώς έκανα.

Συγχαρητήρια στον νέο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη. Είμαι περήφανος που δεν θα αρχίσει την προσπάθειά του από το μηδέν. Εύχομαι να πιάσει το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και να προχωρήσει όλα τα μεγάλα έργα, όλα τα έργα της καθημερινότητας. Κάναμε πολλή δουλειά και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου τη μητέρα μου, τις αδελφές μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές και τους ανθρώπους του ψηφοδελτίου.

Θα είμαι στη διάθεση του νέου δημάρχου για οτιδήποτε χρειαστεί. Η Θεσσαλονίκη πάνω από όλα.

15.10.2023 20:37

Στέλιος Αγγελούδης

«Η πόλη μας μίλησε. Ευχαριστώ όλους τους θεσσαλονικείς, και αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και αυτούς που δεν μας ψήφισαν. (…) Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς, για τους ανθρώπους της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στους εθελοντές μας, κυρίως όμως στους υποψηφίους της Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη(…) Τώρα ξεκινάμε, δεν περισσεύει κανείς».

15.10.2023 20:35

Κάνει δηλώσεις και ο Στέλιος Αγγελούδης

15.10.2023 20:35

Δημήτρης Κουτσούμπας

Επιβεβαιώνεται ότι παρά τον αρνητικό συσχετισμό, σταθεροποιείται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. (…)Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας για να είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό.

15.10.2023 20:33

Κάνει δηλώσεις ο Δημήτρης Κουτσούμπας

15.10.2023 20:31

Νίκος Παππάς: Πολύ Πτωχό το αποτέλεσμα για τη ΝΔ

Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «φτωχό» αποτέλεσμα για τη ΝΔ

15.10.2023 20:26

Το σχόλιο Πλεύρη για τα αποτελέσματα των εκλογών

15.10.2023 20:25

Συνολική εικόνα στις 6 περιφέρειες

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με ενσωματωμένο το 78,34% μπροστά ο Χ. Τοψίδης με 50,71%
  • Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Κώστας Μουτζούρης συγκεντρώνει 54,15%, με ενσωματωμένο το 85,97% και εκλέγεται
  • Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, με ενσωματωμένο το 90,24%, ο Δημήτρης Κουρέτας συγκεντρώνει 59,62% και εκλέγεται
  • Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με καταμετρημένο το 84,64%, ο Ιωάννης Τρεπεκλής, συγκεντρώνει 66,18% και εκλέγεται
  • Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Πτωχός, με καταμετρημένο το 87,18%, συγκεντρώνει το 52,59%
  • Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Γιώργος Αμανατίδης, με καταμετρημένο το 84,46%, συγκεντρώνει 56,73%.

15.10.2023 20:21

Δηλώσεις Πελετίδη μετά τη νίκη στην Πάτρα

«Μπορούμε και πρέπει να παραμερίσουμε τα εμπόδια. Ό,τι χάνουμε εμείς, το κερδίσουν οι λόγοι. (…) Οι στοχοι που βάλαμε για την πόλη μας, μας, χρειάζονται όλοι, δεν περισσεύει κανείς».

15.10.2023 20:20

Δηλώσεις Ζέρβα

«Συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο. Είμαι περήφανος που δεν θα αρχίσει την προσπάθειά του από το μηδέν. Να πιάσει το νήμα από κει που το αφήσαμε. Κάναμε πολλή δουλειά, να μην πάει χαμένη. Θα είμαι στη διάθεση του νέου δημάρχου σε ό,τι χρειαστεί»

15.10.2023 20:19

Δηλώσεις Ζέρβα

15.10.2023 20:16

Γιορτινό το κλίμα στο περίπτερο του Κώστα Μουτζούρη

15.10.2023 20:16

Νέα δήμαρχος και στου Ζωγράφου

Με καταμετρημένο το 85,42%, η Τίνα Καφατσάκη, συγκεντρώνει 54,16%, έναντι 45,84% που συγκεντρώνει 45,84%.

15.10.2023 20:12

Ανάρτηση Κασσελάκη: Πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη

Ικανοποιημένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τα αποτελέσματα, κάνει λόγο για «πρώτη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Η ανάρτησή του:

Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ:

Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο.

Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος.

Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα.

Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους.

Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη.

15.10.2023 20:09

Πλεύρης: Στο β’ γύρο οι στόχοι που θέσαμε δεν επετεύχθησαν

15.10.2023 20:09

Ανανεώνεται η θητεία του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι

Με καταμετρημένο το 83,18%, συγκεντρώνει 60,61%, έναντι 39,99% που συγκέντρωσε η Κρίστη Αγαπητού.

15.10.2023 20:07

Ο Δημήτρης Πτωχός νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Με καταμετρημένο το 79,44%, ο Δημήτρης Πτωχός που στηρίζεται από τη ΝΔ, συγκεντρώνει 52,38%, έναντι 47,62% του Πέτρου Τατούλη.  

15.10.2023 20:04

Το σχόλιο Σκρουρλέτη για τα αποτελέσματα των εκλογών

15.10.2023 20:00

Μπακογιάννης: Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει αποκλειστικά εμένα

Έδωσα θερμά συγχαρητήρια στον κ. Δούκα για τη μεγάλη του νίκη.(…) Τον διαβεβαίωσα πως είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του για να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση. Ευχαριστώ όλη μου την ομάδα, όλες και όλους που μας υποστήριξαν. Καναμε καταπληκτικό αγώνα, η ευθύνη του αποτελέσματος φέρει αποκλειστικά εμένα.

Ευχαριστώ τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να σας υπηρετήσω. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά .

15.10.2023 19:57

Κάνει δηλώσεις ο Κώστας Μπακογιάννης

15.10.2023 19:49

Εκτίμηση αποτελεσμάτων από Singular

Σημαντική η διαφορά σε όλες τις περιφέρειες πλην Μακεδονίας Θράκης, όμως από την εκτίμηση, δεν φαίνεται να αλλάζει το αποτέλεσμα

Στους μεγάλους δήμους η διαφορά είναι σημαντική και το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να αλλάζει.

15.10.2023 19:43

Πανηγύρια στο εκλογικό κεντρο του Αγγελουδη, παγωμάρα στο στρατηγείο του Ζέρβα

Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί στο στρατόπεδο του Στέλιου Αγγελούδη μετά τα αποτελέσματα του exit poll. Κοσμος καταφτάνει συνεχώς στο εκλογικό κέντρο του κ. Αγγελουδη επι της οδού Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από νωρίς οι στενοί του συνεργάτες και τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν κατακλύσει τον χώρο έξω από το εκλογικό κέντρο. Ο κ. Αγγελούδης θα φτάσει στο εκλογικό κέντρο κατά τις 8.30 το βράδυ, όταν η εικόνα θα έχει ξεκαθαρίσει. Από την άλλη παγωμάρα επικρατεί στο εκλογικό κέντρο του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, μετά το Exit Poll, που δείχνει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ίδιο και στον συν διεκδικητή του για τον δημαρχιακό θώκο, Στέλιο Αγγελούδη.

15.10.2023 19:42

Νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ο Γιάννης Τρεπεκλής

Με καταμετρημένο το 46,77%, ο Γιάννης Τρεπεκλής συγκεντρώνει 66,15%, έναντι 33,8%% που συγκεντρώνει η Ρόδη Κράτσα.

15.10.2023 19:39

Το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη για τα πρώτα αποτελέσματα

15.10.2023 19:39

Θρίλερ και προβάδισμα Μουτζούρη σε Β. Αιγαίο

Ο Κωστας Μουτζούρης συγκεντρώνει 51,97%, έναντι 48,03% που συγκεντρώνει ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Στο 37,52% η ενσωμάτωση.

15.10.2023 19:37

Όλα δείχνουν αλλαγή φρουράς και στην Ορεστιάδα

Με καταμετρημένο το 10,28%, ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος συγκεντρώνει 59,7%, έναντι 40,28% του απερχόμενου Βασίλη Μαυρίδη

15.10.2023 19:36

Τρίτη θητεία για Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15.10.2023 19:35

Παγωμάρα στο εκλογικό κέντρο του Κ.Ζέρβα, πανηγυρισμοί στην πλευρά του Στ. Αγγελούδη

15.10.2023 19:35

Μπροστά ο «αντάρτης» Τοψίδης σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση στο 20,08%, ο Χριστόδουλος Τοψίδης συγκεντρώνει 51,7%, έναντι 48,3% που συγκεντρώνει ο Χρήστος Μέτιος που στηρίζεται από τη ΝΔ.

15.10.2023 19:31

Θρίλερ στην Πελοπόννησο

Με καταμετρημένο το 16,55%, ο Δημήτρης Πτωχός, συγκεντρώνει 50,97%, έναντι 49,03% που συγκεντρώνει ο Πέτρος Τατούλης.

15.10.2023 19:30

Τα πρώτα αποτελέσματα από το Δήμο Χαλανδρίου

Ο Σίμος Ρούσος συγκεντρώνει 58,01%, έναντι 41,09% που συγκεντρώνει η Κρίστη Αγαπητού. Στο 4,67% η ενσωμάτωση.

15.10.2023 19:26

Ανατροπή και νίκη Δούκα στην Αθήνα δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 6,43%, ο Χάρης Δούκας Συγκεντρώνει το 55,08%, έναντι 44,92% του Κώστα Μπακογιάννη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15.10.2023 19:22

Ανατροπή στη Θεσσαλία;

Με την ενσωμάτωση στο 8,7% ο Δημήτρης Κουρέτας συγκεντρώνει 55,2% έναντι 44,8% του Κώστα Αγοραστού

15.10.2023 19:22

Αποτελέσματα κεντρικής Μακεδονίας

Με την ενσωμάτωση στο 16,3%, ο αντάρτης Γιώργος Αμανατίδης συγκεντρώνει 56,6% έναντι, 43,4% του Γιώργου Κασαπίδη που στηρίζεται από τη ΝΔ

15.10.2023 19:14

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

15.10.2023 19:11

Exit poll για δήμο Πάτρας δείχνει επικράτηση Πελετίδη

Στην εκτίμηση ψήφου ο Κώστας Πελετίδης συγκεντρώνει από 50,2% έως 56,2% με μέση τιμή του 53,2%.

Ο Κώστας Σβόλης, συγκεντρώνει από 43,8% έως 49,8% με μέση τιμή το 46,8%

15.10.2023 19:03

Exit poll Interview για δήμο Θεσσαλονίκης

Στο 65% είναι η κεντρική τιμή του ποσοστού του Στέλιου Αγγελούδη και στο 35% η αντίστοιχη του Κωνσταντίνου Ζέρβα, σύμφωνα με το exit poll της Interview για το Politic.gr.

Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων είναι στις 26 μονάδες (63% Αγγελούδης – 37% Ζέρβας) και η μεγαλύτερη είναι στις 34 μονάδες (67% Αγγελούδης – 33% Ζέρβας).

15.10.2023 19:00

Έκλεισαν οι κάλπες

15.10.2023 18:55

Οι 6+2 μάχες για τη Νέα Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15.10.2023 18:35

Λιγότερο από μισή ωρα για το κλείσιμο της κάλπης

15.10.2023 18:15

Ένταση και μικροεπεισόδια σε εκλογικά τμήματα στη Ρόδο

Το πρώτο επεισόδιο εξελίχθηκε σε χωριό της Ανατολικής Ρόδου, όταν καταγγέλθηκε άτομο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας (μοίραζε ψηφοδέλτια έξω ακριβώς από την είσοδο του εκλογικού τμήματος).

Για το γεγονός αυτό έγινε καταγγελία στην δικαστική αντιπρόσωπο του τμήματος από εκπρόσωπο άλλης εκλογικής παράταξης και στη συνέχεια ενημερώθηκε και το πρωτοδικείο της Ρόδου. Δόθηκε εντολή να μεταβεί στο σημείο αστυνομική δύναμη, η οποία προσήγαγε και στη συνέχεια συνέλαβε τον εμπλεκόμενο, ο οποίος  στη συνέχεια και με εντολή του αρμόδιου Εισαγγλέα Πρωτοδικών Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής" ο συλληφθείς που αρνείται την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται υπέβαλε μήνυση σε βάρος της εκλογικής αντιπροσώπου που τον κατήγγειλε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτή και εν συνεχεία με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού μας όπου υπήρξε αντιδικία μεταξύ της δικαστικής αντιπροσώπου και ψηφοφόρου, η οποία συνόδευε ηλικιωμένη.  Στο περιστατικό δεν δόθηκε συνέχεια, ωστόσο κλήθηκε και μετέβη στη συνέχεια περιπολικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής .

15.10.2023 18:14

Ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής (σε παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του α' γύρου):

  • Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 30,1% (44,4%)
  • Κεντρικής Μακεδονίας 34,1% (42,2%)
  • Δυτικής Μακεδονίας 28,1% (43,4%)
  • Ηπείρου 36,3% (49,2%)
  • Θεσσαλίας 32,5% (48,7%)
  • Ιονίων Νήσων 24,6% (40,8%)
  • Δυτικής Ελλάδας 38,6% (48%)
  • Στερεάς Ελλάδας 48,7%, (55,9%)
  • Αττικής 29,5% (36,8%)
  • Πελοποννήσου 27,2% (44,7%)
  • Βορείου Αιγαίου 30,3% (39,2%)
  • Νοτίου Αιγαίου 36,9% (44%)
  • Κρήτης 46,3% (53,2%).

15.10.2023 18:12

Viral μήνυμα σε εκλογικό κέντρο της Μαγνησίας

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

15.10.2023 18:11

Καθίζηση της συμμετοχής στο β’ γύρο

Περί τους 1,765 εκατ. ψηφοφόροι έσπευσαν στις κάλπες αυτή την Κυριακή. Το ποσοστό συμμετοχής στον α’ γύρο ήταν 42,6%.

15.10.2023 18:05

Στις 20:00 η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15.10.2023 18:04

Χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα η διαδικασία

15.10.2023 18:02

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις δημοτικές εκλογές

Οι 84 δήμοι όπου θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος

  • Αγίας Παρασκευής: Γιάννης Μυλωνάκης 25,31% - Γιάννης Σταθόπουλος 22,97%.
  • Αγίου Δημητρίου: Μαρία Ανδρούτσου 37,46% - Στέλιος Μαμαλάκης 22,36%.
  • Αγίου Νικολάου: Μανώλης Μενεγάκης 36,30% - Θωμάς Χαριτάκης 34,17%.
  • Αθηναίων: Κώστας Μπακογιάννης 41,35% - Χάρης Δούκας 14,19%.
  • Αιγάλεω: Λάμπρος Σκλαβούνος 37,59% - Ιωάννης Γκίκας 24,90%.
  • Αιγιαλείας: Χρήστος Γούτος 37,16% - Δημήτρης Καλογερόπουλος 35,22%.
  • Ακτίου - Βόνιτσας: Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης 41,69% - Αθανάσιος Κασόλας 29,59%.
  • Αλεξανδρούπολης: Ιωάννης Ζαμπούκης 32,44% - Σταύρος Σταυράκογλου 28,96%.
  • Αλμυρού: Δημήτρης Εσερίδης 39,42% - Ευάγγελος Χατζηκυριάκος 31,75%.
  • Άργους - Μυκηνών: Δημήτρης Καμπόσος 36,89% - Γιάννης Μαλτέζος 31,89%.
  • Αρριανών: Ερδέμ Χουσεΐν 36,41% - Ριτβάν Αμέτ 33,56%.
  • Ασπροπύργου: Ιωάννης Ηλίας 30,01% - Σοφία Μαυρίδη 23,67%.
  • Βύρωνος: Μίλτος Μπαντής: 35,29% - Αλέξης Σωτηρόπουλος: 21,72%.
  • Δάφνης - Υμηττού: Τάσος Μπινίσκος 20,65% - Νικόλαος Τσιλίφης 20,14%.
  • Δέλτα: Γερακίνα Μπισμπινά 36,25% - Νάκος Δημητριάδης 32,56%.
  • Δεσκάτης: Δημήτριος Κόττας 34,32% - Δημήτριος Καραστέργιος 31,40%.
  • Διονύσου: Γιάννης Καλαφατέλης 35,71% - Κατερίνα Μαϊχόσογλου 30,06%.
  • Δράμας: Γεώργιος Παπαδόπουλος: 31,58% - Κυριάκος Χαρακίδης 24,90%.
  • Δυτικής Αχαΐας: Γρηγόρης Αλεξόπουλος 42,92% - Σπυρίδων Μυλωνάς 38,90%.
  • Δυτικής Μάνης: Γεώργιος Χιουρέας 29,61% - Παναγιώτης Μπασάκος 22,28%.
  • Ελαφονήσου: Ευσταθία Λιάρου 40,75% - Άγγελος Τσιριγωτάκης 34,85%.
  • Ελευσίνας: Αργύρης Οικονόμου 33,26% - Γιώργος Γεωργόπουλος 20,08%.
  • Ερέτριας: Νικόλαος Γουρνής 41,27% - Ιωάννης Δημητρόπουλος 29,83%.
  • Ζακύνθου: Γεώργιος Στασινόπουλος 33,44% - Γεώργιος Τσουρουνάκης 33,01%.
  • Ζαχάρως: Κωνσταντίνος Μητρόπουλος 38,51% - Αναστάσιος Κάπος 31,28%.
  • Ζωγράφου: Βασίλειος Θώδας 37,80% - Τίνα Καφατσάκη 27,99%.
  • Ηγουμενίτσας: Ιωάννης Λώλος 35,81% - Παναγιώτης Νταής 32,58%.
  • Ήλιδας: Ιωάννης Λυμπέρης 36,59% - Χρήστος Χριστοδουλόπουλος 27,14%.
  • Ηλιουπόλεως: Ευστάθιος Ψαρρόπουλος 25,38% - Γιώργος Χατζηδάκης 23,12%.
  • Ηρακλείου Αττικής: Νίκος Μπάμπαλος 41,79% - Γεώργιος Εμμανουήλ Παπαδημητρίου 30,91%.
  • Ηρωικής Πόλης Νάουσας: Νικόλαος Καρανικόλας 39,86% - Νικόλαος Κουτσογιάννης 34,22%.
  • Θερμαϊκού: Γεώργιος Τσαμασλής 37,41% - Θεόδωρος Τζέκος 29,78%.
  • Θεσσαλονίκης: Κωνσταντίνος Ζέρβας 27,33% - Στυλιανός Αγγελούδης 25,74%.
  • Ιεράπετρας: Ιωάννης Γουλιδάκης 36,48% - Εμμανουήλ Φραγκούλης 35,50%.
  • Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Κωνσταντίνος Λύρος 30,11% - Σπυρίδων Διαμαντόπουλος 14,47%.
  • Ιλίου: Νίκος Ζενέτος 40,05% - Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου 31,87%.
  • Ιωαννιτών: Θωμάς Μπέγκας 33,55% - Δημήτρης Παπαγεωργίου 24,11%.
  • Καβάλας: Θεόδωρος Μουριάδης 38,69% - Χρυσόστομος Παπαδόπουλος 24,45%.
  • Καισαριανής: Ηλίας Σταμέλος 35,31% - Χρήστος Βοσκόπουλος 30,56%.
  • Καλαμαριάς: Γιάννης Δαρδαμανέλης 29,12% - Χρυσή Αράπογλου 22,45%.
  • Καλυμνίων: Ιωάννης Γαλουζής 27,93% - Ιωάννης Μαστροκούκος 26,53%.
  • Καμένων Βούρλων: Ιωάννης Συκιώτης 35,53% - Ηλίας Κυρμανίδης 33,37%.
  • Κασσάνδρας: Κωνσταντίνος Παπαγιάννης 34,70% - Αναστασία Χαλκιά Δημητροπούλου 20,03%.
  • Καστοριάς: Ιωάννης Κορεντσίδης 41,32% - Γρηγόριος Γρηγοριάδης 31,28%.
  • Κοζάνης: Λάζαρος Μαλούτας 36,57% - Ιωάννης Κοκκαλιάρης 26,27%.
  • Κορδελιού - Ευόσμου: Ελευθέριος Αλεξανδρίδης 36,06% - Κλεάνθης Μανδαλιανός 32,56%.
  • Λήμνου: Ελεονώρα Γεώργα 37,33% - Δημήτρης Μαρινάκης 29,72%.
  • Λοκρών: Αθανάσιος Ζεκεντές 36,88% - Νικόλαος Λιόλιος 27,84%.
  • Λυκόβρυσης - Πεύκης: Γρηγόρης Λέων 31,16% - Μάριος Γεώργιος Ψυχάλης 27,28%.
  • Μεγανησίου: Σπυρίδων Αργύρος 40,85% - Γεράσιμος Κατωπόδης 31,07%.
  • Μεγαρέων: Παναγιώτης Μαργέτης 33,91% - Σπυρίδων Κορώσης 24,78%.
  • Μύκης: Αχμέτ Κιουρτ 34,20% - Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν 27,27%.
  • Ναυπλιέων: Δημήτριος Κωστούρος 33,51% - Δημήτριος Ορφανός 29,34%.
  • Νέας Ιωνίας: Παναγιώτης Μανούρης 38,04% - Δέσποινα Θωμαΐδου 20,36%.
  • Νέας Σμύρνης: Γεώργιος Κουτελάκης 28,88% - Δήμητρα Νάνου 26,73%.
  • Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας: Γιάννης Βούρος 26,11% - Ιωάννης Τομπούλογλου 22,57%.
  • Νότιας Κέρκυρας: Κωνσταντίνος Λέσσης 32,82% - Βασίλειος Χειμαριώτης 20,75%.
  • Ξάνθης: Εμμανουήλ Τσέπελης 37,57% - Ευστράτιος Κοντός 28,85%.
  • Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Βλάσιος Τσιώτος 40,45% - Σπυρίδων Καραβάς 33,16%.
  • Ορεστιάδας: Βασίλειος Μαυρίδης 37,46% - Αδαμάντιος Παπαδόπουλος 36,24%.
  • Παιανίας: Ισίδωρος Μάδης 41,79% - Σπυρίδων Στάμου 27,60%.
  • Παλαμά: Γεώργιος Σακελλαρίου 37,39% - Σωκράτης Δασκαλόπουλος 28,66%.
  • Παπάγου - Χολαργού: Ηλίας Αποστολόπουλος 38,49% - Δημήτριος Οικονόμου 15,31%.
  • Πατρέων: Κωνσταντίνος Πελετίδης 39,95% - Κωνσταντίνος Σβόλης 25,57%.
  • Παύλου Μελά: Δημήτριος Ασλανίδης 31,72% - Δημήτριος Δεμουρτζίδης 31,36%.
  • Πέλλας: Ευστάθιος Καστερίδης 38,42% - Ευστάθιος Φουντουκίδης 31,11%.
  • Πεντέλης: Δήμητρα Κεχαγιά 31,78% - Αναστασία Κοσμοπούλου 22,80%.
  • Περάματος: Ιωάννης Λαγουδάκος 25,91% - Δημήτριος Γκανάς 24,16%.
  • Πετρουπόλεως: Στέφανος Βλάχος 36,73% - Ευάγγελος Σίμος 28,63%.
  • Πολυγύρου: Ευθύμιος Καρανάσιος 30,58% - Γεώργιος Εμμανουήλ 24,74%.
  • Πύδνας - Κολινδρού: Αναστάσιος Μανωλάς 34,90% - Χρήστος Κομπατσιάρης 31,48%.
  • Πύλου - Νέστορος: Παναγιώτης Καρβέλας 42,29% - Δημήτριος Καφαντάρης 38,98%.
  • Πύργου: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος 32,78% - Ευστάθιος Καννής 30,90%.
  • Ραφήνας - Πικερμίου: Ευάγγελος Μπουρνούς 41,97% - Δήμητρα Τσεβά Μήλα 31,32%.
  • Ρόδου: Αντώνιος Καμπουράκης 42,74% - Αλέξανδρος Βασίλειος Κολιάδης 29,00%.
  • Σαρωνικού: Γεώργιος Σωφρόνης 37,40% - Δημήτριος Παπαχρήστου 30,81%.
  • Σκύρου: Νικόλαος Μαυρίκος 38,64% - Κυριάκος Αντωνόπουλος 20,54%.
  • Σπάρτης: Αδαμαντία Τζανετέα 33,51% - Μιχαήλ Βακαλόπουλος 30,26%.
  • Τυρνάβου: Σάμερ - Αθανάσιος Αμάρι 42,68% - Αστέριος Τσικριτσής 32,49%.
  • Φιλοθέης - Ψυχικού: Δημήτριος Γαλάνης 38,91% - Χαράλαμπος Μπονάτσος 30,80%.
  • Χαϊδαρίου: Ευάγγελος Ντηνιακός 31,11% - Μιχαήλ Σελέκος 27,59%.
  • Χαλανδρίου: Σίμος Ρούσσος 42,84% - Κρίστη Αγαπητού 25,52%.
  • Χερσονήσου: Ζαχαρίας Δοξαστάκης 42,09% - Ιωάννης Σέγκος 30,14%.
  • Χίου: Σταμάτιος Κάρμαντζης 35,19% - Ιωάννης Μαλαφής 28,77%.

15.10.2023 18:01

Μάχη σε 6 περιφέρειες

Οι μάχες στις περιφέρειες

  • Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Χρήστος Μέτιος 42,30% - Χριστόδουλος Τοψίδης 35,34%.
  • Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής 39,98% - Κωνσταντίνος Μουτζούρης 33,81%.
  • Δυτικής Μακεδονίας: Γεώργιος Αμανατίδης 35,54% - Γεώργιος Κασαπίδης 34,23%.
  • Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός 41,37% - Δημήτριος Κουρέτας 34,11%.
  • Ιονίων Νήσων: Ιωάννης Τρεπεκλής 32,54% - Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου 27,41%.
  • Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός 42,61% - Πέτρος Τατούλης 31,86%.

15.10.2023 17:53

Πολύ χαμηλή η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο

Στο 31,2%, η συμμετοχή έως τις 17:30

15.10.2023 20:41

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέσα από το live blog του ethnos.gr.