Πόλεμος στο Ισραήλ: Εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα - Φόβοι για την εμπλοκή της Χεζμπολάχ - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

-
To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
22.10.2023 22:19

Ο Χέρτζογκ αποκαλύπτει στο Sky News: Η Χαμάς είχε οδηγίες για το πώς να παράγει χημικά όπλα

Ο Χέρτζογκ παρουσίασε υλικό που βρέθηκε σε USB στο πτώμα ενός τρομοκράτη της Χαμάς στο Ισραήλ, το οποίο είχε αντιγραφεί από την Αλ Κάιντα και περιελάμβανε "λεπτομερείς οδηγίες για τη δημιουργία χημικών όπλων".

"Πρόκειται για υλικό που βρέθηκε στο σώμα ενός από αυτούς τους σαδιστές κακοποιούς. Είναι υλικό της Αλ Κάιντα, επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα", λέει ο Χέρτσογκ στο τηλεοπτικό δίκτυο. "Όταν έχουμε να κάνουμε με το ISIS, την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς, αυτό είναι που έχουμε να κάνουμε. Και σε αυτό το υλικό, υπήρχαν οδηγίες, πώς να παράγονται χημικά όπλα".

22.10.2023 22:16

Τηλεφώνημα Νετανιάχου με Μακρόν, Σάντσεθ και Ρούτε

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επισκεφθεί αύριο το Ισραήλ και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να φτάσει την Τρίτη και να συναντηθεί με τον Νετανιάχου.

22.10.2023 22:00

Τηλεφωνική επικοινωνία του πάπα Φραγκίσκου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με αντικείμενο, όπως τονίζει το Βατικανό, «τις διεθνείς συρράξεις και την ανάγκη να εξευρεθούν δρόμοι που να οδηγούν στην ειρήνη».

Η συνομιλία διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ποντίφικα.

22.10.2023 21:59

Yπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Οι μάχες μπορεί να διαρκέσουν μήνες

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ λέει ότι οι μάχες κατά της Χαμάς μπορεί να διαρκέσουν "μήνες".

"Θα χρειαστεί ένας μήνας, δύο μήνες, τρεις μήνες και στο τέλος δεν θα υπάρχει πλέον Χαμάς", δήλωσε ο Γκαλάντ σε βάση της πολεμικής αεροπορίας, η τοποθεσία της οποίας δεν δόθηκε από το υπουργείο Άμυνας

22.10.2023 21:30

Σαουδική Αραβία και Μαλαισία προειδοποιούν κατά του εκτοπισμού των Παλαιστινίων

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ανουάρ μπιν Ιμπραχίμ προειδοποιούν κατά του εκτοπισμού των Παλαιστινίων και τις σοβαρές συνέπειές του.

22.10.2023 21:14

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών ομήρων της Χαμάς

«Δεν ξέρουμε είναι νεκροί είναι ζωντανοί»; Συγγενείς των ομήρων που έχει πάρει  η Χαμάς μιλούν στην κάμερα του OPEN

22.10.2023 21:08

Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Ο Τζιχάντ Σάλεχ, 29 ετών, και ο Μοχάμεντ Αμπού Ζιρ, 17 ετών, σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση, σε ισραηλινή επιδρομή στην Zawata

22.10.2023 21:05

Οι ανθρώπινες απώλειες από τις 7 Οκτωβρίου και μετά

  • Στη Γάζα: 4.651 νεκροί και 14.245 τραυματίες
  • Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη: 92 νεκροί και 1.400 τραυματίες
  • Στο Ισραήλ: 1.405 νεκροί και 5.431 τραυματίες

22.10.2023 20:56

=Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους αμάχους της Γάζας: Η Xαμάς θέλει να τους βλάψει

22.10.2023 20:45

Πίεση από ΗΠΑ στο Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία εισβολή λόγω των ομήρων

Το CNN μεταδίδει ότι ο Λευκός Οίκος πιέζει το Ισραήλ να καθυστερήσει μια ευρέως αναμενόμενη χερσαία εισβολή στη Γάζα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

22.10.2023 20:35

Στο Ιράν τη Δευτέρα ο Λαβρόφ σε σύνοδο για το Καραμπάχ

22.10.2023 20:32

Αιχμηρό σχόλιο Κόρμπιν για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

«Υπάρχουν περισσότερα φορτηγά που παραδίδουν καθημερινά τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ στην οδό Χόλογουεϊ στην εκλογική μου περιφέρεια από όσα υπάρχουν για δύο εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα», είπε ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν που συμμετείχε σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

22.10.2023 20:31

Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης και τρεις ακόμη τραυματίες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε Ισραηλινός στρατιώτες και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

22.10.2023 20:28

Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στο Ισραήλ: «Αδέρφια σταματήστε»

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρακάλεσε να τερματιστεί ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ, εν μέσω φόβων ότι μπορεί να διευρυνθεί, και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

"Ο πόλεμος είναι πάντα μια ήττα, είναι μια καταστροφή της ανθρώπινης αδελφοσύνης. Αδέρφια, σταματήστε! Σταματήστε!" είπε ο Πάπας μετά την παραδοσιακή προσευχή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

"Ανανεώνω την έκκλησή μου να ανοίξουν οι χώροι, να συνεχίσει να φτάνει η ανθρωπιστική βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι", είπε ο 86χρονος ποντίφικας. 

22.10.2023 20:23

Χαμάς: Απώθησαν ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στη Γάζα

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι έγιναν μάχες με ισραηλινές δυνάμεις μέσα στη Γάζα, σήμερα Κυριακή.

Η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση δήλωσε ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους.

22.10.2023 20:23

Τραυματίες από τον κατά λάθος βομβαρδισμό του Ισραήλ σε αιγυπτιακό φυλάκιο

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού επιβεβαίωσε ότι συνοριοφύλακες υπέστησαν ελαφρά τραύματα αφού χτυπήθηκαν από θραύσματα οβίδας που εκτοξεύτηκε από ισραηλινό άρμα.

22.10.2023 20:14

266 νεκροί Παλαιστίνιοι μόνο σε ένα 24ωρο

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 266 Παλαιστίνιους κυρίως στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

22.10.2023 20:05

Eκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού στρατού: Δεν επιθυμούμε δυο πολέμους ούτε έναν πιο πολύπλοκο ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι

Για την επικείμενη χερσαία εισβολή, τους κινδύνους, τους αμάχους αλλά και τον κίνδυνο επέκτασης των συγκρούσεων μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού στρατού, Πίτερ Λέρνερ σε συνέντευξή του στο OPEN. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

22.10.2023 19:48

Επιπλέον δυνάμεις στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή - Αφίξεις αεροσκαφών στην Ελευσίνα

22.10.2023 19:41

30.000 διαδήλωσαν στο Παρίσι υπέρ της Παλαιστίνης

22.10.2023 19:37

Σε διασταυρούμενα πυρά βρέθηκε το συνεργείο του OPEN

22.10.2023 19:34

Ουάσινγκτον: Μην ταξιδεύετε στο Ιράκ - Απομακρύνει το μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας της

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή σήμερα για την απομάκρυνση του μη απολύτως απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας του στη Βαγδάτη, την πρωτεύουσα του Ιράκ, όπως και του προξενείου του στην Ερμπίλ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων και του προσωπικού τους στην περιοχή.

Η εντολή αυτή που έχει ημερομηνία της Παρασκευής αλλά ανακοινώθηκε σήμερα σε δελτίο Τύπου, δόθηκε "λόγω των αυξανόμενων απειλών ασφαλείας κατά του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ".

22.10.2023 19:31

Με κόλαση απειλεί τον στρατό του Ισραήλ το σκληροπυρηνικό παρακλάδι της Χαμάς

22.10.2023 19:26

Δανέζης στο OPEN: Εκρηκτική η κατάσταση στη Μέση Ανατολή - Με τέσσερα ανοιχτά μέτωπα το Ισραήλ

«Τα τελευταία γεγονότα αποτυπώνουν την εκρηκτική κατάσταση η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από στιγμή στιγμή. Αν ξεκινήσουν οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί με τέσσερα ανοιχτά μέτωπα.Τη Γάζα νότια και δυτικά, το βόρειο μέτωπο με το Λίβανο και την Χεζμπολάχ, τη Συρία εξού και οι αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών αεροσκαφών και οι βομβαρδισμοί των αεροδρομίων σε Δαμασκό και Χαλέπι και φυσικά η Δυτική Όχθη όπου ζούν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν συλληφθεί πάνω από 580 Παλαιστίνιοι που ζουν εκεί για σχέσεις με την τρομοκρατία» επεσήμανε ο απεσταλμένος του OPEN στο μέτωπο του πολέμου, Σωτήρης Δανέζης.

»Η κατάσταση φοβίζει την Δύση που προσπαθεί να ελένξει τι εξελίξεις- δεν ξέρω αν το κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία. Σήμερα ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ απείλησε ανοιχτά ότι η χώρα του θα κόψει το κεφάλι του φιδιού και θα επιτεθεί στο Ιράν αν δεχτεί επίθεση από την Χεζμπολάχ στα βόρεια συνορά του.

»Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Νετανιάχου προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντομένο σχοινί, από την μία να ικανοποίησει τους ετοιμοπόλεμους στρατηγούς που θέλουν να ξεριζώσουν την Χαμάς και να εισβάλλυον με κάθες τρόπο στη Γάζα. Από την άλλη να δώσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις στις οποίες παίρνουν μέρος ΗΠΑ και Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων και τέλος να ακούσει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον, η οποία συνεχώς ζητά αυτοσυγκράτηση και αναζητά έναν άλλον τρόπο προσέγγισης σε αυτή την κρίση και θυμίσζει τι έχει συμβεί στο παρελθόν για τους Αμερικανούς στο Ιράκ. Απίθανο να μην υπάρξει κάποια εισβολή στη Γάζα, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο, την ένταση και το μέγεθος» είπε.

22.10.2023 19:11

Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστης τρέχει να ξεφύγει από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Εφιαλτικές ώρες περνούν και οι διασώστες που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας την ώρα που οι ισραηλινοί βομαρδισμοί συνεχίζονται.

22.10.2023 19:05

Ο πόλεμος αν εξαπλωθεί θα έρθει στην αυλή σας: Η προειδοποίηση αμερικανού γερουσιαστή στο Ιράν

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham προειδοποίησε το Ιράν ότι "αν αυτός ο πόλεμος εξαπλωθεί, θα έρθει στην αυλή σας".

Σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, είπε: "Ο Γκράχαμ είπε ότι ο Γκράχαμ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: "Δεν θα υπάρξουν δύο μέτωπα, θα υπάρξουν τρία. Αν υπάρξει προσπάθεια να εξαπολυθεί η Χεζμπολάχ εναντίον του εβραϊκού κράτους για να το καταστρέψει, η προσοχή μου θα στραφεί στην Τεχεράνη", είπε.

22.10.2023 19:03

Τουλάχιστον 300 Παλαιστίνιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις 7 Οκτωβρίου

Συνολικά 1.130 βρίσκονται κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές πολλοί από αυτούς χωρίς καμία δίκη.

22.10.2023 18:51

Νέο tweet Μπαίντεν: Το Ισραήλ πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουν ό,τι χρειάζονται για να προστατεύουν τους ανθρώπους τους σήμερα και πάντα. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και εγώ έχουμε συζητήσει πώς το Ισραήλ πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου. Αυτό σημαίνει την προστασία των αμάχων στη μάχη όσο καλύτερα μπορούν. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανθρωπιά των αθώων Παλαιστινίων που θέλουν μόνο να ζήσουν ειρηνικά. Γι' αυτό εξασφάλισα συμφωνία για την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα. Και δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε μια λύση δύο κρατών» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος

22.10.2023 18:30

Συγνώμη από τον Ισραηλινό στρατό: Βομβάρδισε κατά λάθος αιγυπτιακό στρατιωτικό φυλάκιο

Ισραηλινό τανκ βομβάρδισε κατά λάθος αιγυπτιακό στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στο Κερέμ Σαλόμ, στην περιοχή των τριών συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ ζήτησε συγνώμη και ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί.

22.10.2023 18:20

Μαρτυρία από τη Γάζα: «Δεν ήθελα να φύγω από το σπίτι μου αλλά δεν είχα επιλογή»

Το Σάββατο, το Ισραήλ έριξε φυλλάδια στην πόλη της Γάζας προειδοποιώντας τους εναπομείναντες κατοίκους της ότι όποιος επιλέξει να μην εκκενώσει την πόλη θα θεωρηθεί τρομοκράτης η συνεργάτης τρομοκρατών.

"Μας τηλεφώνησαν τρεις φορές", δήλωσε η Eman Basher, συγγραφέας από την πόλη της Γάζας, άκουσε την έκκληση εκκένωσης την Κυριακή. "Απειλούσαν ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει έλεος και γι' αυτό έπρεπε να εκκενώσουμε".

Η Eman μίλησε στο Al Jazeera από το Khan Younis, όπου λέει ότι έχει νοικιάσει τώρα ένα μικρό δωμάτιο όπου μένει μαζί με τους γονείς της και τα τρία παιδιά της, καθώς και με άλλα πέντε άτομα.

"Έχουμε τόσο χώρο για να κοιμηθούμε όσο οι φυλακισμένοι στην απομόνωση", είπε. "Ήθελα να μείνω και έφυγα κλαίγοντας, για την ακρίβεια, δεν ήθελα να φύγω από το σπίτι μου. Αλλά ένιωσα επίσης ότι αυτή δεν είναι μια επιλογή που θα κάνω μόνη μου, επειδή έχω τρία παιδιά να επιβιώσω".

"Σας μιλάω από μια αγορά [στην οδό Al Bahar] που βομβαρδίστηκε δύο φορές. Μπορώ να δω την καταστροφή με τα ίδια μου τα μάτια αυτή τη στιγμή", είπε. "Αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, τα παιδιά μου δεν έχουν τίποτα να φορέσουν. Ο οδηγός [για το Khan Younis] μας είπε συγκεκριμένα ότι υπάρχει όριο για τα πακέτα που μπορούμε να μεταφέρουμε".

22.10.2023 17:47

Ήχος από έκρηξη και σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο

Μία έκρηξη και ο ήχος από τις σειρήνες των ασθενοφόρων να πλησιάζουν ακούστηκαν κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδα της Γάζας και της Αιγύπτου σήμερα το απόγευμα, λίγο μετά από την είσοδο ενός δεύτερου κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια από την πλευρά της Αιγύπτου, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

22.10.2023 17:46

Aποκάλυψη Washington Post: Ποια είναι τα αιματηρά σχέδια της Χαμάς και οι δυνατότητές της - Το εγχειρίδιο που βρέθηκε στο σώμα ενόπλου

Τα αιματηρά στρατιωτικά σχέδια της Χαμάς αλλά και τις δυνατότητες της αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post βασιζόμενη σε απόρρητο εγχειρίδιο δράσης της οργάνωσης και άλλα έγραφα που βρέθηκαν μετά την έναρξη της επίθεσης της οργάνωσης στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

22.10.2023 17:41

Ισραήλ: Σοβαρά τραυματισμένος 60χρονος από ρουκέτα στη Νετιβότ

22.10.2023 17:40

200.000 Ισραηλινοί έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου

Περισσότεροι από 200.000 Ισραηλινοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό του Ισραήλ.

Οι μισοί από αυτούς μετά την εκκένωση 105 κοινοτήτων κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τον Λίβανο, ενώ οι άλλοι μισοί εγκατέλειψαν τις περιοχές κοντά  με δική τους.

22.10.2023 17:34

Βρυξέλλες: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστίνιων

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, γύρω από την πλατεία Σούμαν, εκεί που βρίσκονται τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

22.10.2023 17:29

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει μία δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση, δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι περισσότεροι όμηροι θα απελευθερωθούν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

22.10.2023 17:29

Επικεφαλής WFP: Καταστροφική η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

Η Σίντι Μακέιν επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ (WFP) δήλωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική και ότι τα 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν εισέλθει μέχρι τώρα, είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, ενώ οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες χρειάζονται μία ασφαλή, και διαρκή πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC "This Week" η Μακέιν δήλωσε ότι το αναφερόμενο επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η βοήθεια φτάνει στους ανθρώπους που τη χρειάζονται, αλλά η Γάζα είναι μία πολεμική ζώνη, στην οποία “συμβαίνουν πράγματα”.

22.10.2023 17:28

Δυτική Όχθη: Στους 91 αυξήθηκαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την 7η Οκτωβρίου

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν σήμερα έξι Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να έχει αυξηθεί στους 91 από την 7η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

22.10.2023 17:27

1.873 παιδιά νεκρά στην Γάζα

22.10.2023 17:25

Ένας νεκρός Παλαιστίνιος από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη

Ο 20χρονος Qatada Salama Ghneimat πυροβολήθηκε κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό al-Arroub, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης μεταξύ Βηθλεέμ και Χεβρώνας.

22.10.2023 17:20

Προειδοποίηση από τον Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ: Θα αναλάβουμε δράση αν υπάρξει διεύρυνση της σύγκρουσης

Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση αν υπάρξει διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Εάν οποιαδήποτε ομάδα ή οποιαδήποτε χώρα επιδιώκει να διευρύνει αυτή τη σύγκρουση και πάει να επωφεληθεί από αυτή την πολύ ατυχή κατάσταση που βλέπουμε, η συμβουλή μας είναι: μην το κάνετε» 

»Διατηρούμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και δεν θα διστάσουμε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα» προσθέτει ο Όστιν.

22.10.2023 17:17

Οι τελευταίες εξελίξεις σήμερα

  • Ένα δεύτερο κονβόι φορτηγών με βοήθεια ξεκίνησε σήμερα προς τη Γάζα, αφού πέρασε από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο.
  • Αξιωματούχοι της UNRWA προειδοποιούν ότι χωρίς καύσιμα νοσοκομεία και σημαντικές άλλες υποδομές θα σταματήσουν να λειτουργούν. 
  • Στα φορτηγά το Ισραήλ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν καύσιμα ενώ κάποιοι λένε ότι μεταφέρουν.
  • Οι ζωές τουλάχιστον 120 νεογέννητων μωρών που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες στα νοσοκομεία της Γάζας κινδυνεύουν καθώς τα καύσιμα στη Γάζα τελειώνουν, αναφέρει η UNICEF.
  • Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Rushdi Sarraj σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στο σπίτι του στη Γάζα, σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους και συναδέλφους του.

22.10.2023 20:22

Χαοτική είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να είναι έτοιμο για τη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Δυτική Όχθη, ενώ ο Μπένζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε εκ νέου πως αν η Χεζμπολάχ κλιμακώσει, το Ισραήλ θα χτυπήσει ακόμα πιο έντονα.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr