ΚΠΙΣΝ: Μεγάλο αφιέρωμα στον Ενιο Μορικόνε - Συναυλίες και προβολές
Ο Σεπτέμβριος με Ένιο Μορικόνε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα υποδεχθεί το φθινόπωρο με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μαέστρο Ένιο Μορικόνε που έφυγε τον περασμένο Ιούλιο. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών για τις οποίες είχε γράψει μουσική ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης και μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Άντριαν Πραμπάβα.
Το κινηματογραφικό αφιέρωμα, που επιμελείται ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η ΚΟΑ, σε συνεργασία με το European FilmPhilharmonic Institute, θα δώσει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Morricone που θα περιλαμβάνει όχι μόνο εμβληματικά soundtrack από τη δεκαετία του ’60 (The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a Time in the West), αλλά και σύγχρονες δημιουργίες του, όπως η μουσική για τη Malena του Τζουζέπε Τορνατόρε και η βραβευμένη με Όσκαρ μουσική για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο The Hateful Eight.
Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




