• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρούΣκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «σκοτεινή» δράση του κυκλώματος της Κρήτης - Οι ψευδείς αιτήσεις, τα 4 ΚΥΔ και οι 11 τραπεζικοί λογαριασμοίΑποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματοςΔιπλό φονικό στη Φοινικούντα: Στο «κάδρο» και τρίτο άτομο - Επιμένουν στην αθωότητά τους ο ανιψιός και ο φίλος του
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Μουσική   ┋   14.04.2021 14:45
Newsroom
Newsroom

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 3 συναυλίες σε streaming για τις ημέρες του Πάσχα

Και οι τρεις συναυλίες θα μεταδοθούν από το σάιτ, το Facebook και το κανάλι του Μεγάρου Αθηνών στο YouTube - Θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες από την ημέρα μετάδοσής τους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Για πρώτη φορά φέτος ο δημοφιλής κύκλος «Adagio - Μουσική» για τις ημέρες του Πάσχα, που, εδώ και πολλά χρόνια, μεταφέρει στους φίλους του Μεγάρου το μήνυμα του Θείου Πάθους μέσα από κατανυκτικές μουσικές εμπειρίες, μεταδίδεται διαδικτυακά στο πλαίσιο του Megaron Online.

Στην ψηφιακή σκηνή του «Adagio» (Κυριακή των Βαΐων 25/4, Μεγάλη Δευτέρα 26/4 & Μεγάλη Τρίτη 27/4) εναλλάσσονται, αυτή τη χρονιά, συναυλίες που συνδυάζουν μελωδίες της Ανατολής και της Δύσης στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στις οποίες συμμετέχουν αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Το διαδικτυακό «Αdagio» εγκαινιάζεται, την Κυριακή των Βαΐων (25/4), με τη συναυλία «Από το Πάθος στην Ανάσταση» με την Ουρανία Γκάσιου. Η οργανίστα του Μεγάρου επέλεξε για το πρόγραμμά της αριστουργηματικές θρησκευτικές συνθέσεις και αποσπάσματα έργων για εκκλησιαστικό όργανο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, του Γιοχάνες Μπραμς, της Ζαν Ντεμεσσιέ, του Σάιμον Τζόνσον και του Σαρλ-Μαρί Βιντόρ.

Στη συνέχεια, τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4), το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Εx Silentio παρουσιάζει, με όργανα εποχής ή πιστά αντίγραφά τους μέσα από μια ιστορικά ορθή απόδοση, σπάνιες αλλά και γνωστές παρτιτούρες μεγάλων συνθετών του Μπαρόκ, προσαρμοσμένες στο πασχαλινό κλίμα («Εν ωδαίς μεγαλύνομεν»).

Η Θεοδώρα Μπάκα (μεσόφωνος), ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο, μουσική διεύθυνση), η Φανή Βοβώνη, η 'Αντζυ Κασδά (μπαρόκ βιολί), ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (μπαρόκ βιολοντσέλο) και ο Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο) αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο μπαρόκ κοντσέρτα και σονάτες των Τέλεμαν, Χαίντελ, Μαντσίνι και άλλων συνθετών, αλλά και υπέροχες άριες δοξαστικού περιεχομένου φημισμένων μουσουργών της προκλασικής περιόδου, όπως ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και ο Χένρυ Πέρσελ.

Τη Μεγάλη Τρίτη (27/4), ο Λουδοβίκος των Ανωγείων (τραγούδι, μαντολίνο), σε μια συναυλία αφιερωμένη σε μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση, ερμηνεύει κρητικά μοιρολόγια από τη μεταπολεμική εποχή μέχρι σήμερα. Θα μοιραστεί τη σκηνή με την Ελένη (τραγούδι) και τη Σουζάνα Βουγιουκλή (τραγούδι, κιθάρα, πιάνο), οι οποίες θα παρουσιάσουν κομμάτια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τα Βαλκάνια. Τους πλαισιώνουν οι μουσικοί: Δημήτρης Οικονομάκης (ενορχήστρωση, μπάσο), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα) και Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα). Στον σχεδιασμό ήχου, ο Γιάννης Παξεβάνης.

Και οι τρεις συναυλίες αρχίζουν στις 20:30 και μεταδίδονται από το σάιτ, το Facebook και το κανάλι του Μεγάρου στο YouTube. Θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες από την ημέρα μετάδοσής τους. 

Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες λένε «όχι» σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Κλιμακώνουν τα μπλόκα

Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού

Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο

Πάρις Παρασκευάδης στο ethnos.gr: Προσπαθώ να ζήσω το «τώρα» αγνοώντας το τικ-τικ του ρολογιού

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Πάσχα
  • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • συναυλία
  • streaming
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr