• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψηςΚαταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΤο δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και ΛευκωσίαΗ Χαμάς έτοιμη να παραδώσει τα όπλα «εάν λήξει η κατοχή» από το Ισραήλ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Μουσική   ┋   16.02.2019 16:42
Αναστασία Κουκά
Αναστασία Κουκά

Κατερίνα Ντούσκα: Η Ελληνίδα Γουάινχαουζ που πάει στη Eurovision (pics)

Η πορεία της Κατερίνας Ντούσκα από το βιντεάκι στο YouΤube µέχρι την εκπροσώπηση της χώρας µας στον διεθνή διαγωνισµό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Κατερίνα Ντούσκα (Φωτογραφία: Instagram @Katerineduska)
Κατερίνα Ντούσκα (Φωτογραφία: Instagram @Katerineduska)

Καθυστέρησε αρκετά η επίσηµη ανακοίνωση του ονόµατος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην φετινή Eurovision, αλλά τελικά δεν είχαµε εκπλήξεις, αφού η Κατερίνα Ντούσκα θεωρείτο η επικρατέστερη εδώ και αρκετό καιρό.

Η Οµάδα Εργασίας της ΕΡΤ επέλεξε οµόφωνα να στηρίξει την υποψηφιότητα µιας νεανικής παρουσίας, µε ιδιαίτερη φωνή, που κινείται µουσικά στο σύγχρονο ρεπερτόριο και δεν επικεντρώνεται σε τοπικά µουσικά στοιχεία. Με δυο λόγια, οι αρµόδιοι επέλεξαν µε διεθνή κριτήρια.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν σε ηλικία 16 ετών µετακόµισε µε την οικογένειά της από το Μόντρεαλ του Καναδά, όπου γεννήθηκε και µεγάλωσε, στην Ελλάδα, δεν ένιωθε ιδιαίτερα ευχαριστηµένη, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους φίλους και τις συνήθειές της, και να προσαρµοστεί σε έναν νέο τρόπο ζωής.

Τότε άρχισε να κάνει τα πρώτα δειλά συνθετικά βήµατά της, τα οποία, ωστόσο, δεν ακολούθησαν το µονοπάτι των κλασικών µουσικών σπουδών της, αλλά κατευθύνθηκαν προς πιο σύγχρονους δρόµους.

LIFESTYLE15.01.2019 16:19
ΕΡΤ και Eurovision 2019: Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για την επιλογή του τραγουδιού
ΕΡΤ και Eurovision 2019: Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για την επιλογή του τραγουδιού

Οι µουσικές επιρροές της, εξάλλου, ήταν πολλές και διαφορετικές, από Μπιτλς και Ρέι Τσαρλς µέχρι Νίνα Σιµόν και Μπίλι Χάλιντεϊ. Αναµειγνύοντας, λοιπόν, όλα αυτά τα ακούσµατα και προσθέτοντας το προσωπικό µουσικό στίγµα της έγραψε το πρώτο τραγούδι της, το οποίο αποφάσισε να ανεβάσει στο YouTube, χωρίς ωστόσο να έχει µεγάλες προσδοκίες.

Και όµως, το κοµµάτι «One in a Μillion» έσπασε τα κοντέρ από τις πρώτες κιόλας ηµέρες που εµφανίστηκε στο Διαδίκτυο την άνοιξη του 2013. Όλοι αναρωτιούνταν ποιο είναι αυτό το κορίτσι µε τη βραχνή φωνή που τόσο θύµιζε το ερµηνευτικό ύφος της πρόωρα χαµένης Εϊµι Γουάινχαουζ.

Οι άνθρωποι της δισκογραφικής εταιρείας Minos EMI που την άκουσαν, ενθουσιάστηκαν και της προσέφεραν, το 2015, το πρώτο δισκογραφικό συµβόλαιό της. Λίγους µήνες αργότερα θα κυκλοφορήσει το πρώτο της ποπ - σόουλ άλµπουµ µε τίτλο «Embodiment», µε την υπογραφή της στη µουσική και τους αγγλόφωνους στίχους, ενώ θα εµφανιστεί τόσο σε µεγάλους συναυλιακούς χώρους της πρωτεύουσας, όπως ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής και το Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, όσο και σε διεθνή µουσικά φεστιβάλ.

Ακόµη µία αναγνώριση του ταλέντου της ήρθε πριν από λίγους µήνες από τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος την επέλεξε για να συµµετάσχει σε µία από τις µουσικές παραστάσεις που παρουσιάζει τον φετινό χειµώνα στο «Άλσος». 

Τώρα η Κατερίνα Ντούσκα βρίσκεται στο εξωτερικό προκειµένου να ηχογραφήσει το τραγούδι µε το οποίο θα πάει στη Eurovision. Τα αποκαλυπτήρια αναµένονται γύρω στις αρχές Μαρτίου. Το µόνο σίγουρο είναι ότι το µελαχρινό αέρινο κορίτσι ζει το όνειρό του και το σύνθηµά του είναι η φράση που είπε αµέσως µετά την προχθεσινή ανακοίνωση του ονόµατός της: «Πάµε γερά».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

Τα σενάρια για ανασχηματισμό, το αφήγημα της σταθερότητας και η απειλή της χαλαρής ψήφου

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Περιορίζονται οι βροχές από σήμερα - Ο καιρός τις επόμενες ώρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Eurovision 2019
  • Κατερίνα Ντούσκα
  • Eurovision
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr