«Ο Πρωτομάστορας» στο Ολύμπια: Μουσική τραγωδία σε δύο μέρη και ένα ιντερμέδιο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Βασισμένο στην ομότιτλη τραγωδία του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Πρωτομάστορας» αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστά δείγματα γραφής του Μανώλη Καλομοίρη. Εμποτισμένο με ισχυρούς συμβολισμούς σε πολιτικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό επίπεδο, το έργο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε το 1916 και αντανακλά την ταραγμένη ιστορική περίοδο κατά την οποία γράφτηκε.
Ταυτόχρονα, συμπυκνώνει το όραμα του Καλομοίρη για τη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής. Μία μουσική τραγωδία σε δύο μέρη και ένα ιντερμέδιο, σε συναυλιακή μορφή με την Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου.
Διαβάστε ακόμη
Ο πρόεδρος των «επικίνδυνων αποστολών»: Όλες οι φορές που ο Τραμπ γλίτωσε και το χαρτί που «ξεγέλασε» την ασφάλεια στο Χίλτον
Εκτροχιασμός: Η κυβερνητική σταυροφορία κατά της Λάουρα Κοβέσι
Αφήνουν γυναίκες να πεθαίνουν στο βουνό: Το φαινόμενο του «αλπικού διαζυγίου» - «Μου είπε ότι με δοκίμαζε»
Φιναλίστ του X Factor κατηγορείται για τον θάνατο γνωστής influencer έξω από κλαμπ - Στη δίκη της... έκανε καρδούλες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



