• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Μουσική   ┋   26.10.2023 20:16
Newsroom
Newsroom

Beatles: Θα κυκλοφορήσουν ανέκδοτο τραγούδι, με τη φωνή του Τζον Λένον μέσω Α.Ι. 53 χρόνια μετά τη διάλυσή τους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
ΑP photo
ΑP photo

Σχεδόν 53 χρόνια μετά τη διάλυσή τους οι Beatles επιστρέφουν στη δισκογραφία, με ένα νέο, ανέκδοτο τραγούδι, το οποίο ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντας την επανένωση του θρυλικού γκρουπ, μολονότι δύο από τα μέλη του έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια.

Το τραγούδι “Now and Then” βασίζεται σε μια ηχογράφηση που είχε κάνει τη δεκαετία του 1970 ο Τζον Λένον, την οποία έδωσε το 1994 στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος η χήρα του, η Γιόκο Όνο. Η ηχογράφηση αυτή ήταν πλήρης (με φωνή και πιάνο), αλλά όχι τόσο καλής ποιότητας ώστε να κυκλοφορήσει.

Ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ, τα δύο εν ζωή μέλη των Beatles, επιβεβαίωσαν σήμερα ότι το τραγούδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου. Όταν παρέλαβαν την ηχογράφηση από την Γιόκο Όνο, τα τρία (τότε) μέλη των Beatles την ξαναδούλεψαν και την ολοκλήρωσαν, όμως δεν την κυκλοφόρησαν γιατί με την τεχνολογία που είχαν την εποχή εκείνη στη διάθεσή τους δεν μπορούσαν να διαχωρίσουν τη φωνή του Τζον Λένον από τη μουσική, διατηρώντας την ποιότητα της ηχογράφησης. Επίσης, όπως είχε πει πρόσφατα ο Μακάρτνεϊ, το τραγούδι "δεν άρεσε" στον Τζορτζ Χάρισον.

Αυτό το πέτυχε στη σειρά ντοκιμαντέρ Get Back, του 2021, ο Πίτερ Τζάκσον. Ο δημιουργός του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», «έβγαλε» τη φωνή του Λένον από μια κασέτα, διαχωρίζοντάς την από τον ήχο του πιάνου, με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών. «Έτσι βρεθήκαμε με τη φωνή του Τζον, καθαρή σαν το κρύσταλλο», εξήγησε ο Μακάρτνεϊ στην ανακοίνωσή του. «Είναι πολύ συγκινητικό και εμείς παίζουμε από πάνω, είναι μια πραγματική ηχογράφηση των Beatles», πρόσθεσε ο 81χρονος μουσικός.

Στο αρχικό κομμάτι προστέθηκαν ηχογραφήσεις ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας που είχε κάνει ο Τζορτζ Χάρισον το 1995, έξι χρόνια πριν από το θάνατό του. Το τραγούδι συμπληρώθηκε πέρσι σε στούντιο του Λος Άντζελες, με τον Ρίνγκο Σταρ στα ντραμς, τον Μακάρτνεϊ στο πιάνο και το μπάσο και τις φωνές των δύο εν ζωή Beatles.

«Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας. Ήταν λες κι ο Τζον βρισκόταν ανάμεσά μας», αφηγήθηκε ο 83χρονος Ρίνγκο Σταρ. Τον Απρίλιο του 1970, έξι μήνες αφότου κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Abbey Road» και έναν μήνα πριν από το «Let it be», οι Beatles ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους. Στα δέκα χρόνια της συνεργασίας τους ηχογράφησαν 14 άλμπουμ, πούλησαν σχεδόν 1 δισεκ. δίσκους και γύρισαν πολλές ταινίες. Παρά τον θάνατο του Λένον το 1980 και του Χάρισον το 2001, η «Μπιτλομανία» παραμένει ζωντανή σε όλον τον κόσμο και οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη οδήγησαν ήδη σε προσπάθειες «επανένωσης» του γκρουπ.

Το νέο τραγούδι θα αρχίσει να πωλείται στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) της 2ας Νοεμβρίου. Την προηγουμένη, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 12 λεπτών στο κανάλι των Beatles στο YouTube.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • The Beatles
  • τεχνητή νοημοσύνη
  • Τζον Λένον
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr