Χριστουγεννιάτικα τραγούδια νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στο βρετανικό chart - Wham και Μαράια Κάρεϊ στη λίστα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Για πρώτη φορά τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια έκαναν νωρίτερα την εμφάνισή τους στο chart top 40 του Ηνωμένου Βασιλείου τα οποία σύμφωνα με τον Guardian, θα παραμείνουν μέχρι και τις αρχές του 2024.
Οι διαχρονικές επιτυχίες, «Last Christmas» των Wham και «All I Want for Christmas Is You» της Μαράια Κάρεϊ (Mariah Carey), βρίσκονται ήδη στο Νο 37 και Νο 40 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την Official Charts Company, το γεγονός αυτό αποτελεί ρεκόρ καταρρίπτοντας το περσινό, όταν το διάσημο τραγούδι της Κάρεϊ που κυκλοφόρησε το 1994 εισήχθη για πρώτη φορά την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου στα charts.
Το «Last Christmas» που κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου του 1984 και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση γράφτηκε στο παιδικό δωμάτιο του Τζορτζ Μάικλ (George Michael) ενώ το βίντεο κλιπ των 60.000 αγγλικών λιρών γυρίστηκε στο Saas-Fee της Ελβετίας. Εμφανίζεται κάθε χρόνο από το 2008, ενώ έφτασε στην κορυφή τον Ιανουάριο του 2021 μετά από 36 χρόνια.
Το καλοκαίρι του 1994 η διάσημη τραγουδίστρια και ο Ουόλτερ Αφανασίεφ (Walter Afanasieff) έγραψαν ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ για το πρώτο εορταστικό άλμπουμ της σταρ με τίτλο «Merry Christmas». Το «All I Want for Christmas Is You» μιλά για την μοναδική ευχή μιας κοπέλας να περάσει τα Χριστούγεννα με τον αγαπημένο της. Ανέβηκε στη κορυφή για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020, περίπου 26 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.
Φέτος η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου μία νέα εορταστική περιοδεία στις ΗΠΑ και στον Καναδά.
Γιατί η κυβέρνηση ανακοίνωσε τώρα νέο πακέτο μέτρων: Σε ποιες ομάδες στοχεύει και τι ακολουθεί
Μέτρα στήριξης και στεγαστική κρίση: Γιατί θα αντιστοιχούν μόλις 191 ευρώ τον χρόνο σε κάθε ενοικιαστή
Νέο Προεδρικό Διάταγμα «σβήνει» τη δυνατότητα οικοδόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 2 στρεμμάτων για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων - Σφοδρές αντιδράσεις
Πότε έδωσε το πράσινο φως ο Μητσοτάκης για τα μέτρα, η σκληρή «αριθμητική» αλήθεια για τα ενοίκια και την στέγη, ο αργοπορημένος Επιτάφιος της Τήνου και η «παρασέλα» στην Σύρο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr