• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας και Β. Κορέας: Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τη στήριξή της στη Μόσχα«Παγίδες» θανάτου των Ισραηλινών στα κέντρα διανομής τροφίμων - Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ΜάιοΧαμός με «γκαζιάρη» κυβερνήτη σκάφους στον Βόλο: Γιατί ενεπλάκη το όνομα του Κριστιάνο ΡονάλντοΗ σύζυγος του CEO της Lufthansa εμπλέκεται σε τροχαίο δυστύχημα - Παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Μουσική   ┋   05.07.2025 14:30
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Θα είναι όλοι εκεί

Black Sabbath: Ο «τελευταίος χορός» του Ozzy Osbourne γράφεται σήμερα στο Μπέρμιγχαμ

Η μεγαλύτερη μέταλ βραδιά όλων των εποχών είναι γεγονός

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Black Sabbath (Facebook)
Black Sabbath (Facebook)

Έξι δεκαετίες μετά την εκρηκτική τους είσοδο στον μουσικό κόσμο, τα τέσσερα ιστορικά μέλη των Black Sabbath — Τόνι Αϊόμι, Γκίζερ Μπάτλερ, Μπιλ Γουόρντ και Όζι Όσμπορν — επιστρέφουν για τελευταία φορά μαζί στη σκηνή, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν: στην πατρίδα τους, το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μουσική | 05.07.2025 10:49 
Back To The Beginning: Αποκάλυψη Σάρον Όζμπορν για μπάντα που ζήτησε κέρδος από τη φιλανθρωπική συναυλία

Θα είναι όλοι εκεί

Η συναυλία με τίτλο «Back to the Beginning» θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Villa Park, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές από ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μια μοναδική φιλανθρωπική εκδήλωση, με όλα τα έσοδα να διατίθενται σε κοινωνικούς σκοπούς. Ταυτόχρονα, αναμένεται να είναι η τελευταία σκηνική εμφάνιση του Όζι Όσμπορν, πέντε χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της μάχης του με τη νόσο του Πάρκινσον.

Το line-up της συναυλίας περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας metal σκηνής, όπως οι Metallica, Guns N’ Roses, Alice In Chains, Tool, Gojira και Slayer, σε έναν μουσικό φόρο τιμής προς το συγκρότημα που θεμελίωσε το heavy metal.

Back to the Beginning is TOMORROW! https://t.co/bxLReVhM9U pic.twitter.com/kgEYw3JgTD

— BlackSabbath (@BlackSabbath) July 4, 2025

«Αν δεν μας είχαν προσκαλέσει, θα έβρισκα τρόπο να είμαι εκεί ούτως ή άλλως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ντράμερ των Metallica, Λαρς Ούλριχ, μιλώντας στους New York Times. «Αν δεν υπήρχαν οι Sabbath, δεν θα υπήρχαν και οι Metallica», πρόσθεσε.

Τη μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο κιθαρίστας των Rage Against the Machine, Τομ Μορέλο, ο οποίος σημείωσε στο Metal Hammer: «Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ημέρα στην ιστορία της heavy metal ως φόρος τιμής στο συγκρότημα που τα ξεκίνησε όλα».

Ολόκληρος ο Ιούλιος στο Μπέρμιγχαμ είναι αφιερωμένος στους Black Sabbath, με εκθέσεις, ξεναγήσεις και πολιτιστικές δράσεις να οργανώνονται σε τοπόσημα που συνδέονται με το συγκρότημα.

Ξεχωρίζει το νέο γκράφιτι 38 μέτρων που απεικονίζει με εντυπωσιακή λεπτομέρεια τα τέσσερα μέλη, δημιουργία του καταξιωμένου καλλιτέχνη Mr Murals. Οι επισκέπτες συρρέουν επίσης στη γέφυρα των Black Sabbath, όπου βρίσκεται το διάσημο παγκάκι-γλυπτό που αποκαλύφθηκε το 2019, στο σημείο που το συγκρότημα είχε απαθανατιστεί για μία από τις πρώτες του φωτογραφίσεις.

Check out this incredible Black Sabbath mural (created by Mr Murals) that is currently in the works on Navigation Street in town (a stone's throw away from The Crown where the band played their first ever gig under their original name, Earth).

🤘 BIRMINGHAM FOREVER 🤘 pic.twitter.com/8bskZ4jyFm

— Independent Birmingham (@IndependentBham) June 1, 2025

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά με εισιτήριο, με την ολοήμερη συναυλία να ξεκινά στις 13:00 (ώρα Αγγλίας). Η αναμενόμενη setlist περιλαμβάνει εμβληματικά κομμάτια όπως τα «Paranoid», «War Pigs» και «Black Sabbath», σε μια νύχτα που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο metal γεγονός όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη

Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για το «πάρτι» των επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η χαρτογράφηση των βοσκοτόπων και τα «κόλπα» με τις δηλώσεις

«Να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά μας συμφέροντα»: Ο Μακρόν καλεί την ΕΕ να πάρει μέτρα απέναντι στους δασμούς Τραμπ

Συναγερμός για το «Hot-Dry-Windy»: Τι είναι το φαινόμενο που θα «χτυπήσει» τη χώρα - Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για φωτιές

Διεθνής αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας τους: Τα Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Όζι Όσμπορν
  • Black Sabbath
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr