• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκαριστική τροπή στο Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής - μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείοΧρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ δεν έχει δείρει τους αγρότες στα μπλόκα - Έρχονται νέες συλλήψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕΑπεργία 16 Δεκεμβρίου: Κλείνουν και σχολεία - Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσειςΣίδνεϊ: Ποιος είναι ο ήρωας περαστικός που αφόπλισε τον δράστη - «Τον λένε Αχμέντ και τον πυροβόλησαν δύο φορές»
δημοφιλές τώρα: Διώρυγα Ξέρξη στη Χαλκιδική: Οι απόγονοι του επέστρεψαν μετά από 2.500 χρόνια για να θαυμάσουν το...
Homepage ┋   Μουσική   ┋   02.07.2019 16:40
Άντα Δαλιάκα
Άντα Δαλιάκα
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Στο Ηρώδειο

Μάθηµα δηµοκρατίας από τον Yo-Yo Ma

Ο διάσηµος τσελίστας έδωσε δωρεάν µίνι συναυλία στην Κυψέλη ενώπιον µεταναστών και λιλιπούτειων θεατών, ένα 24ωρο προτού παίξει κάτω από την Ακρόπολη τις 6 Σουίτες του Μπαχ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Μαγικές βραδιές µε τον µετρ του τσέλου Yo-Yo Ma σε Κυψέλη και Ηρώδειο
Μαγικές βραδιές µε τον µετρ του τσέλου Yo-Yo Ma σε Κυψέλη και Ηρώδειο

Το να µοιράζεσαι κουλτούρα, τέχνη, γνώσεις και λίγα λεπτά ακούσµατος ένα καλοκαιρινό αθηναϊκό βράδυ µιας σαραµπάντας από τις «Σουίτες για βιολοντσέλο» του Μπαχ θα µπορούσε να είναι η απτή απόδειξη µιας νέας πνοής ζωής στη φιλελεύθερη δηµοκρατία. Και αυτό δεν το λέµε εµείς, αλλά ένας κορυφαίος τσελίστας όπως ο Yo-Yo Ma.

Παίζοντας το τσέλο του το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Κυψέλης ενώπιον µεταναστών και λιλιπούτειων θεατών που χειροκροτούσαν µε ενθουσιασµό, ο Yo-Yo Ma έδειξε µε υποδειγµατική απλότητα πως η µουσική ενώνει τους ανθρώπους στην πιο τέλεια αρµονία. Μιλώντας στα αγγλικά από σκηνής, µε αναφορές στις αξίες της αθηναϊκής φιλοξενίας που δίδαξε ο Περικλής στον επιτάφιο λόγο του, έγινε δεκτός µε πολλά «µπράβο» από το ενθουσιώδες του κοινό.

Γνωστός για την απλότητα και την προσήνειά του, τη ζεστασιά που αποπνέει ως άνθρωπος και καλλιτέχνης, ο µεγαλύτερος ίσως εν ζωή τσελίστας στον κόσµο έστειλε νότες αισιοδοξίας και ανθρωπιστικών αξιών στους µετανάστες της πόλης, συνδέοντας τον λόγο του Περικλή µε τη συνεισφορά των βεδουίνων της Αφρικής στην κλασική µουσική.

ΜΟΥΣΙΚΗ12.04.2019 19:20
O κορυφαίος σολίστας Yo-Yo Ma έρχεται στο Ηρώδειο (vid)
O κορυφαίος σολίστας Yo-Yo Ma έρχεται στο Ηρώδειο (vid)

Η παρουσία του Yo-Yo Ma στην Κυψέλη ήταν µέρος των Ηµερών Δράσεων των συναυλιών του Bach Project, της παγκόσµιας περιοδείας του που αποτελείται από 36 συναυλίες-σταθµούς, µεταξύ των οποίων και το Ηρώδειο την περασµένη Κυριακή. Σκοπός της Ηµέρας ∆ράσης που έχει ελεύθερη είσοδο και κοινωνικό όσο και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, είναι να καταστεί σαφής ο τρόπος µε τον οποίο η τέχνη όχι µόνο ενώνει τους ανθρώπους, αλλά αναδεικνύει και τις ιδιαίτερες αρετές τους. Έτσι το Pop Up Event στην πλατεία της Κυψέλης (Κανάρη) ήταν το πρώτο ραντεβού του µε το ντόπιο πολυεθνικό κοινό (ενώ στην ίδια εκδήλωση συµµετείχαν και οι καλλιτέχνες-κάτοικοι της περιοχής Idra Kayne, McYinka και Jerome Kaluta).

Ακολούθησε η sold out συναυλία του στο Ηρώδειο, η οποία είχε τη δική της ανθρωπογεωγραφία – πολλούς ξένους αλλά και Ελληνες που έσπευσαν να τον απολαύσουν να ερµηνεύει τις έξι -αφιερωµένες στις αξίες του ελληνικού πολιτισµούΣουίτες του Μπαχ για τσέλο.

Στο Ηρώδειο

Για όσους βρέθηκαν στο Ηρώδειο, η βραδιά ήταν µαγική. Ο Yo-Yo Ma είχε τα περίφηµα χαρτάκια του γραµµένα στα ελληνικά: µίλησε για την Ελλάδα που αγαπάει, για την ελευθερία, την ισότητα και τη δηµοκρατία, τις αξίες της σύγχρονης Ελλάδας και της αρχαιότητας, κάλεσε ένα πολυφωνικό ηπειρώτικο συγκρότηµα για να παίξουν µαζί στη σκηνή και επί 2,5 ώρες σαγήνευσε τους ακροατές του εισπράττοντας την απόλυτη συµµετοχή τους. Έφτασε να αναµετρηθεί ακόµη και µε ένα… τζιτζίκι που κάπου εκεί έξω στην απόλυτη ησυχία του Ηρωδείου αποτέλεσε γι’ αυτόν το ιδανικό ντουέτο – εκείνος µε το τσέλο του και εκείνο µε τον χαρακτηριστικό ρυθµό του. Εγκάρδιος και ευγενής, είχε για άλλη µία φορά κάτι για όλους: το άγγιγµα που ενώνει τον κόσµο.

Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες έστειλαν τη λίστα με τα αιτήματά τους στον Μητσοτάκη - Όλα όσα ζητούν

Σίδνεϊ: Ποιος είναι ο ήρωας περαστικός που αφόπλισε τον δράστη - «Τον λένε Αχμέντ και τον πυροβόλησαν δύο φορές»

Σοκαριστική τροπή στο Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής - μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείο

Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας συναντιέται με τον οδηγό που σκότωσε τα τρία του παιδιά - «Σε έχω συγχωρέσει»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • συναυλία
  • Ηρώδειο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr