• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά τώρα κοντά στον σταθμό του μετρό Άγιος Ιωάννης - Αποπνικτική η ατμόσφαιραΟλλανδία: Τρομακτική έκρηξη στο κέντρο της Ουτρέχτης - Πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες«SMS Blaster Attack»: Συναγερμός για high tech απάτη - Πώς έκλεβαν τραπεζικά δεδομένα με ειδικό εξοπλισμόΙωάννης Κιζάνης: Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι της φρεγάτας «Κίμων»
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Μουσική   ┋   06.04.2020 16:02
Μαρία Ριτζαλέου
Μαρία Ριτζαλέου

Συναυλία κλασικής μουσικής από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Απόψε στις 19.00 μια μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και από αύριο οι μουσικοί της θα παίζουν από το σπίτι τους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανασύρει από το αρχείο του σημαντικές εκδηλώσεις και προσφέρει στο κοινό εξαιρετικές παραγωγές και παραστάσεις που δόθηκαν στους χώρους του. Τι δύσκολες μέρες της απομόνωσης, συντάσσεται με τους άλλους φορείς και οργανισμούς του πολιτισμού για ποιοτική ψυχαγωγία και ποιοτική ανάταση.

Η αρχή γίνεται σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στις 19:00, οπότε και στο κανάλι του ΟΜΜΘ στο Youtube. Θα αναρτηθεί μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – MOYSA με πολύ γνωστά και αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Η συναυλία είχε δοθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα έργα: 

Niccolo Paganini, Le Streghe, έργο 8 (σολίστ στο βιολί: Stefan Beshan)

Georges Bizet, Carmen Suite, Αρ. 1

Charles Gounod, Marche Funebre d’une Marionette

Παράλληλα, από την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και κάθε μέρα στις 16:00, στη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο facebook θα αναρτάται ένα βίντεο όπου κάθε φορά κάποιο μέλος της MOYSA θα παίζει από το σπίτι του ένα μουσικό κομμάτι της επιλογής του.

Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς φήμης πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε συναφείς τομείς, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής. Αρχιμουσικός της MOYSA είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Διαβάστε ακόμη

«Κουβάλησα το σώμα της γυναίκας μου για μιάμιση ώρα» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το φλεγόμενο Ιράν

Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

«SMS Blaster Attack»: Συναγερμός για high tech απάτη - Πώς έκλεβαν τραπεζικά δεδομένα με ειδικό εξοπλισμό

Αγωνία για 28χρονο Έλληνα που έκανε διακοπές στην Αυστραλία - Κινδυνεύει με τετραπληγία μετά από ατύχημα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  • MOYSA
  • κλασική μουσική
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr