• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αδιέξοδο δίχως τέλος: Ο Τραμπ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Ιράν - «Είναι απαράδεκτη»Με ειδική κάψουλα ο επαναπατρισμός του Έλληνα του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αλαλούμ από ΓεωργιάδηΤο χρονικό της φρίκης στην Κρήτη με την παράσυρση της 28χρονης από τον σύζυγό της μπροστά στα παιδιά τουςΞέσπασμα χαράς, ξέφρενοι πανηγυρισμοί και πάρτυ τίτλου στη Νέα Φιλαδέλφεια
δημοφιλές τώρα: Συντάξεις Ιουνίου: Ποια ημέρα θα γίνουν οι πληρωμές
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   15.05.2020 23:39
Μαρία Ψαρά
Μαρία Ψαρά

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα μπορούσε να σώσει 800 εκατ. ευρώ από τα δάνεια του ΕΜΣ

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει την τελική της πρόταση την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(AP Photo/Petros Giannakouris)
(AP Photo/Petros Giannakouris)

Την πρώτη εκδοχή της πρότασης της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης από την κρίση του κορονοϊού συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης συμφωνούν ότι το Ταμείο θα πρέπει να αποτελέσει εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας, συνδεδεμένο με τον πολυετή ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Ο Πρόεδρος Σεντένο επεσήμανε ότι ο σκοπός του Ταμείου είναι μεταξύ άλλων κατά την περίοδο της ανάκαμψης τα κράτη της ΕΕ να αναπτυχθούν παράλληλα και όχι ξεχωριστά.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει την τελική της πρόταση την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου (27 Μαΐου), ως κομμάτι του πολυετούς ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και θα περιέχει τρεις πυλώνες: ο πρώτος θα αφορά τα κράτη, ο δεύτερος τις επενδύσεις και ο τρίτος την προετοιμασία για το μέλλον.

Σε σχέση με τον μέγεθος του Ταμείου ο Π. Τζεντιλόνι εξήγησε ότι «το μέγεθος θα ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία τόσο σε σχέση με το μέγεθος της πρόκλησης», όσο και σε σχέση με το σημερινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις σημερινές συζητήσεις. 

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι για την Ελλάδα το ποσό των δανείων από τον ΕΜΣ θα μπορούσε να φτάσει τα 3,7 δισ. ευρώ (το 2% του ΑΕΠ της) και έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε να σώσει 800 εκ. ευρώ. «Ο μηχανισμός είναι διαθέσιμος από σήμερα», είπε. «Μπορεί κάποια χώρα να μην το χρειαστεί, αλλά είναι εκεί».  

Ο Πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε την πρόοδο και στα άλλα 3 κομμάτια της απάντησης της ΕΕ, τα δάνεια του ΕΜΣ και το εργαλείο υποστήριξης απασχόλησης SURE. Δήλωσε ότι οι πολιτικές αποφάσεις μετατράπηκαν σε νομική πραγματικότητα, το πρόγραμμα του ΕΜΣ έχει εγκριθεί, υπάρχει πολιτική συμφωνία στο Συμβούλιο για το πρόγραμμα SURE και ο Βέρνερ Χόγιερ ενημέρωσε το σώμα για την πρόοδο σε σχέση με το κομμάτι που αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων.

«Η ΕΕ μπορεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα», δήλωσε ο Επίτροπος Τζεντιλόνι.

Διαβάστε ακόμη

Αδιέξοδο δίχως τέλος: Ο Τραμπ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Ιράν - «Είναι απαράδεκτη»

Με ειδική κάψουλα ο επαναπατρισμός του Έλληνα του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αλαλούμ από Γεωργιάδη

Γκολ ο Ζοάο Μάριο στο 93 και η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2026!

Ισόβια σε γυναίκα που προσέλαβε εκτελεστή να σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της λόγω διαμάχης για την επιμέλεια

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μάριο Σεντένο
  • Κλάους Ρέγκλινγκ
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr