• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φρίκη στην Αχαΐα: Προφυλακίστηκε 50χρονος μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση πέντε κοριτσιώνΠαραιτήθηκε ο πρόεδρος Βούτσιτς - Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στη ΣερβίαΈκρηξη στην Πλάκα: Τα πρόσωπα της τραγωδίας και το μυστήριο στον δεύτερο όροφοΕλληνικό έπος στη Γερμανία! Η τρομερή Εθνική του Γιοβάνοβιτς άλωσε το Άουγκσμπουργκ
δημοφιλές τώρα: Πλάκα: Ο ταχυθερμοσίφωνας στο «στόχαστρο» - «Τεράστια συσσώρευση αερίου, δεν έχω ξαναδεί τέτοια...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   06.06.2020 10:41
Newsroom
Newsroom

ΟΑΕΔ: 5.200 νέες θέσεις εργασίας με επιδότηση 60% για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, στον ιδιωτικό τομέα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

copyright: Pixabay
copyright: Pixabay
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Από την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, ενεργοποιούνται 5.200 νέες θέσεις εργασίας με αυξημένη επιδότηση έως 60% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις σε εννέα κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας» αναβαθμίστηκε πρόσφατα, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό, στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα:

  • Διευρύνθηκαν από τέσσερις σε εννέα οι κλάδοι έξυπνης εξειδίκευσης. Προστέθηκαν επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε: 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία–Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη–Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, πέραν όσων δραστηριοποιούνται σε 6) Μεταποίηση–Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά–Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics).
  • Αυξήθηκε το ποσό της επιχορήγησης από το 50% στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού -και μη- κόστους και το ανώτατο όριο από τα 600 ευρώ στα 700 ευρώ το μήνα για τους κατόχους πτυχίου και από τα 700 ευρώ στα 750 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Παραμένει στα 800 ευρώ το μήνα το ανώτατο όριο για τους κατόχους διδακτορικού.
  • Αφαιρέθηκε η τρίμηνη δέσμευση, μετά τους 15 μήνες απασχόλησης.

Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, όσες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, επιθυμούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικοτήτων πληροφορικής.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, στον ιδιωτικό τομέα. Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος παραμένει στους 15 μήνες. Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 39 ετών, απόφοιτοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. 

Διαβάστε ακόμη

Φρίκη στην Αχαΐα: Προφυλακίστηκε 50χρονος μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση πέντε κοριτσιών

Έκρηξη στην Πλάκα: Τα πρόσωπα της τραγωδίας και το μυστήριο στον δεύτερο όροφο

Τουταγχαμών: Νέα ευρήματα «δείχνουν» κρυφούς θαλάμους πίσω από τον τάφο του - Το μυστήριο της Νεφερτίτης

Ελληνικό έπος στη Γερμανία! Η τρομερή Εθνική του Γιοβάνοβιτς άλωσε το Άουγκσμπουργκ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • άνεργοι
  • ΟΑΕΔ
  • θέσεις εργασίας
  • άνεργοι πτυχιούχοι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>