Ανατροπή στο «Συν-εργασία»: Το κράτος θα καλύπτει και εισφορές του εργαζόμενου
Έρχεται μίνι λίφτινγκ στον μηχανισμό με νέα διάταξη - Το κράτος καλύπτει τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων για το χρόνο που δεν εργάζονται🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στο πεδίο των εισφορών έρχεται η βελτιωτική ρύθμιση για το πρόγραμμα «Συν-εργασία». Όπως ανακοινώθηκε, με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ενισχύεται το πρόγραμμα «Συν-εργασία» με 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διοχετευτούν ως εξής:
Θα καλύψει η Πολιτεία κατά 60% τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων που θα μπαίνουν στο πρόγραμμα «Συν- Εργασία» για το χρόνο που δεν εργάζονται. Η νέα ρύθμιση θα είναι σε ισχύ από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται πως στην αρχική μορφή του προγράμματος «Συν-εργασία» το μη μισθολογικό κόστος βάραινε εξ ολοκλήρου τους εργοδότες, οι οποίοι θα έπρεπε να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύπτουν το σύνολο των εισφορών των εργαζομένων, υπολογιζομένων επί του αρχικού ονομαστικού μισθού.
Η πρόνοια αυτή που διατηρούσε ακέραιο το μη μισθολογικό κόστος για τους εργοδότες είχε καταστήσει το πρόγραμμα όχι και τόσο ελκυστικό. Οι πληροφορίες από τις ενώσεις των εργοδοτών ήθελαν την συμμετοχή να περιορίζεται κυρίως λόγω αυτού του «αγκαθιού». Με το νέο λίφτινγκ, το μη μισθολογικό κόστος επιμερίζεται ανάμεσα σε κράτος και εργοδότη, ώστε το πρόγραμμα να καταστεί πιο ελκυστικό.
Το Ισραήλ χτυπάει ανελέητα Λίβανο και Τεχεράνη, ενώ το Ιράν δηλώνει «έτοιμο για όλα» - Ένας νεκρός στο Ντουμπάι
Κύπρος: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν - Υποψία για σύνδεση με το χτύπημα στο Ακρωτήρι
Συνελήφθη «κασκαντέρ» που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και αυτοσχέδιους αγώνες - Τα ανέβαζε όλα στα social
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Επίθεση στο πούλμαν της ομάδας μπάσκετ γυναικών των «ερυθρόλευκων»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



