• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δολοφονία στην Κρήτη: Εκτέλεσε τον νεαρό που σκότωσε τον γιο του σε τροχαίο -Παγκόσμιος συναγερμός: Οι αεροπορικές εταιρείες κόβουν 2 εκατ. θέσεις - Τα πρώτα δελτία στα καύσιμαΟι υποκλοπές πάνε Στρασβούργο: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μελετά ο Δικηγορικός Σύλλογος ΑθηνώνΟ Τραμπ έρχεται στην Ελλάδα μέσα στους επόμενες μήνες - Στην Αθήνα τον Ιούλιο ο Χέγκσεθ
δημοφιλές τώρα: Γνώσεις Γυμνασίου: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ ιστορίας που παρότι εύκολο, εκθέτει και τους πιο...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   01.07.2020 11:43
Newsroom
Newsroom

Εντός Ιουλίου η «γενναία» μείωση προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις

Πιθανόν σε ορισμένες περιοχές να μην υφίσταται προκαταβολή φόρου, ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Εντός του Ιουλίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, η οποία «θα είναι γενναία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο και γ' φάσης «επιστρεπτέας προκαταβολής» ειδικά για τον τουρισμό.

Ο υπουργός δήλωσε συγκεκριμένα ότι «υπάρχει και η προκαταβολή φόρου που θα υλοποιήσουμε μέσα στον Ιούλιο και θα είναι γενναία. Πιθανόν σε ορισμένες περιοχές να μην υφίσταται προκαταβολή φόρου».

Ενώ, για την γ' φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι, εάν υλοποιηθεί, αυτό θα γίνει τον Αύγουστο, καθώς «θα εξαρτηθεί και από το πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν» στη β' φάση. Όπως είπε, «ολοκληρώνεται η 2η επιστρεπτέα προκαταβολή με 100.000 δυνητικούς δικαιούχους, είναι λιγότεροι από ό,τι περιμέναμε, καθώς η δική μας εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσαν να μπουν μέχρι 300.000 επιχειρήσεις». Πρόσθεσε ότι η εκταμίευση των δανείων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, διευκρινίζοντας πως η άσκηση για την γ' φάση θα γίνει «λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενή στοιχεία για τον τουρισμό για Ιούνιο και Ιούλιο». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «7.000 ξενοδοχεία είναι μεταξύ των δικαιούχων της 2ης επιστρεπτέας προκαταβολής».

Ειδικά για την πορεία του τουρισμού, ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο  «ΘΕΜΑ 104,6», ότι «περιμένουμε μεγάλη συρρίκνωση, προσδοκούμε όμως ότι αυτή θα περιοριστεί. Η αίσθηση που έχω είναι πως ό,τι μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο δεν θα έχει το πρόβλημα που θα έχουν τα νησιά». Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να το λάβει έγκαιρα υπόψη και να λάβει μέτρα για όσους πλήττονται περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι».

Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας, είπε ότι «η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα υπάρχει κατάρρευση και για αυτό ερχόμαστε να πάρουμε αυτά τα μέτρα που είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και ταχύτητα. Κάποιες επιπτώσεις λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του τουρισμού θα γίνουν ορατές από τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα εκδηλωθούν δυσκολίες, αλλά υπάρχει ρευστότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση».

Πρόσθεσε πως «η αίσθησή μου είναι ότι, αν βρεθεί εμβόλιο ή κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τον χειμώνα του 2020, θα καλύψουμε το σύνολο των απωλειών το 2021, αλλιώς θα μας πάρει λίγο περισσότερο». Κάλεσε το τραπεζικό σύστημα «να συμβαδίσει με την κυβέρνηση, ώστε οι επιπλέον πόροι να εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει και τράπεζες και πολιτικοί να είμαστε προσεκτικοί με την κουλτούρα πληρωμών. Αν δημιουργήσουμε μια νέα γενιά "κόκκινων" δανείων, θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα».

Διαβάστε ακόμη

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας στην Κρήτη: Το τροχαίο του 2023 που όπλισε το χέρι του δράστη

Παγκόσμιος συναγερμός: Οι αεροπορικές εταιρείες κόβουν 2 εκατ. θέσεις - Τα πρώτα δελτία στα καύσιμα

«Η χειρότερη σύγκρουση που έχουμε δει»: Η στιγμή που οδηγός ισοπεδώνει σταθμευμένα αυτοκίνητα μετά από καταδίωξη

Η γέφυρα - θαύμα στην οποία στέκεσαι και μπορείς να κοιτάξεις τέσσερις διαφορετικές χώρες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • επιχειρήσεις
  • φόροι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr