• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Οι μεγαλύτερες απορίες των Ελλήνων το 2025 σύμφωνα με τη Google – Αυτά τα γεγονότα μονοπώλησαν το ενδιαφέρονΣοκαριστική στιγμή στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο ο γκολκίπερ του ΣουδάνΤραμπ: «Είχα μια καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν» - Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση με ΖελένσκιΣτο έλεος των ανέμων η Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δεκάδων δέντρων και πινακίδων
δημοφιλές τώρα: Εορτή των Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας - Τι...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   15.07.2020 07:56
Newsroom
Newsroom

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα με συνολικά 18.000 θέσεις εργασίας - Ποιους αφορά

Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα 291 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Ξεκινούν από σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, οι αιτήσεις εργοδοτών για τρία προγράμματα απασχόλησης με συνολικά 18.000 νέες θέσεις εργασίας και αυξημένη επιδότηση από 75% έως 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού, τα προγράμματα έχουν επανασχεδιαστεί, μέσω μίας σειράς αλλαγών και ενισχυμένων κινήτρων, που τα καθιστούν πιο ελκυστικά, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

  • Το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαία.
  • Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 θέσεις, με 75% επιδότηση (έως 800 ευρώ, μηνιαία), σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαία.
  • Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διαθέτει 1.200 θέσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 700 ευρώ στα 800 ευρώ, μηνιαία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Επίσης, αφαιρούνται οι δεσμεύσεις απασχόλησης, μετά το τέλος των προγραμμάτων, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης. Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα 291 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε ακόμη

Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές

Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων

Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ανεργία
  • ΟΑΕΔ
  • άνεργοι
  • επιδότηση ΟΑΕΔ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr