• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Meghan Markle: Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   26.09.2021 12:02
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τιμολόγια ρεύματος: Πόσο θα αυξηθούν – Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας📌 Για την ΑΜΚ της ΔΕΗ

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι καταναλωτές θα δουν αυξήσεις – Τι είπε ο Σκρέκας στο OPEN

Πόσο θα αυξηθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος και για ποιους – Τι είπε ο υπουργός για την ΑΜΚ της ΔΕΗ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει», στην τηλεόραση του OPEN. Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως οι αυξήσεις θα είναι από μηδενικές έως 2 με 3 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών. Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ τόνισε πως το κράτος δεν χάνει τον έλεγχο της επιχείρησης.

Τιμολόγια ρεύματος: Πόσο θα αυξηθούν – Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας

Για την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις αυξήσεις, ο κ. Σκρέκας, τόνισε: «Για έναν πολίτη που θα έχει μία μέση κατανάλωση από 300 κιλοβατώρες έως 600 κιλοβατώρες, ή δεν θα δει καθόλου αύξηση ή θα δει μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση 2 με 3 ευρώ. Αυτό θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. Οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί θα έχουν δύο διακριτές γραμμές πάνω στο έντυπο. Η μία θα έχει να κάνει με την επιδότηση από την κυβέρνηση που θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Επίσης η ΔΕΗ και κάποιοι άλλοι πάροχοι έχουν εξαγγείλει μια ακόμη έκπτωση 9 ευρώ, ώστε να αντισταθμίσουμε σχεδόν το σύνολο των αυξήσεων. Από 600 κιλοβατώρες και πάνω θα δουν κάποιες αυξήσεις, πρόκειται για 2 στα 10 νοικοκυριά». Ο υπουργός διευκρίνισε πως οι αυξήσεις θα είναι ανάλογα με την κατανάλωση. Αλλά όπως είπε πως μέχρι τις 600 κιλοβατώρες όλοι οι πελάτες θα έχουν επιδότηση από την κυβέρνηση.

Ο κ. Σκρέκας, επεσήμανε πως η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια, σημείωσε θα ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου. «Εφόσον χρειαστεί θα στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Με τον ίδιο τρόπο. Για όσο διαρκούν αυτές οι συνθήκες», συνέχισε.

Για την ΑΜΚ της ΔΕΗ

ΔΕΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 24.09.2021 18:47
ΔΕΗ: Η καταστατική μειοψηφία 34% και ο έλεγχος από το Δημόσιο
ΔΕΗ: Η καταστατική μειοψηφία 34% και ο έλεγχος από το Δημόσιο

Ως προς την αύξησή μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ύψους 750 εκατ. ευρώ, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως το κράτος δεν χάνει τον έλεγχο της επιχείρησης. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ικανή διοίκηση, η ΔΕΗ έκανε τρομακτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η ΔΕΗ πρέπει να κλείσει τα λιγνιτικά εργοστάσια και να προχωρήσει σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες», είπε. «Θέλουμε πολλούς μετόχους να έρθουν και να επενδύσουν στη ΔΕΗ. Οι κανόνες πώλησης θα εξειδικευτούν στο μέλλον. Θέλουμε διασπορά των μετοχών», ανέφερε.

Προανήγγειλε επίσης αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης, ενώ είπε πως φέτος θα το πάρουν και όσοι έχουν εγκατεστημένο φυσικό αέριο.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε πως «ετοιμάζουμε λύσεις για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις». Προανήγγειλε επίσης και νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». «Η λειτουργία της πλατφόρμας θα ξεκινήσει πριν από το τέλος Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά θα έχουμε υποκατηγορία για τα φτωχά νοικοκυριά, ώστε να αναβαθμίσουν το σπίτι τους», υπογράμμισε.

Όλες οι ειδήσεις

Εκλογές Γερμανία: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα σενάρια και οι αριθμοί της αναμέτρησης

Κορονοϊός – Βασίλης Λεβέντης: Τα νεότερα για την υγεία του – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Πρόγνωση καιρού: Συνεχίζονται τα 30αρια – Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

ΕΝΦΙΑ 2021 στο myaade.gr: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό – Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΔΕΗ
  • μετοχές
  • Κώστας Σκρέκας
  • λογαριασμοί ρεύματος
  • λογαριασμοί
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr