Πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας νέων επιστημόνων
Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για τη δυτική Μακεδονία να υλοποιηθεί και ένα ακόμη ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας για νέους επιστήμονες στη δυτική Μακεδονία, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, συμφωνήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο και τον περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη.
Στο πρόγραμμα θα απασχοληθούν για διάστημα 18 μηνών 290 νέοι επιστήμονες σε υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για πρώτη στοχευμένα σε μια μόνο περιφέρεια, δεδομένου ότι η δυτική Μακεδονία, σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας, παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Θα χρηματοδοτηθεί δε εξολοκλήρου από πιστώσεις του υπουργείου Εργασίας. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για τη δυτική Μακεδονία να υλοποιηθεί και ένα ακόμη ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα.
«Το πρόγραμμα απασχόλησης των 290 επιστημόνων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όσο και το πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν μέτρα ανακούφισης, στήριξης αλλά και απόκτησης δεξιοτήτων για τους απασχολούμενους» σημείωσε ο Θόδωρος Καρυπίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση που είχαν οι προσπάθειες της περιφέρειας, θεωρώντας ότι θα δημιουργήσουν «έναν πολλαπλασιαστή στην οικονομία της χώρας και στα θέματα που πρέπει να τρέξουν εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου».
Τραγωδία στην Κόρινθο: 25 ετών ο νεκρός από την έκρηξη στο εργοστάσιο - Προσήχθη ο ιδιοκτήτης
Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Στη φυλακή ο 28χρονος κατηγορούμενος μετά την απολογία του
Σοκ στο παρίσι: Τρεις τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι - Η μία εξ αυτών έγκυος
Τι είναι τα πυρονέφη και πώς έχουν κάνει τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη εφιαλτικές
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



