Μίχαλος: Ευεργετικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού
Με την επιστροφή της κανονικότητας στην οικονομία και στην αγορά μεσοπρόθεσμα, επιβάλλεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ευεργετικό μέτρο για τους εργαζομένους η αύξηση του κατώτατου μισθού και υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλλει και στην αναθέρμανση της αγοράς. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού και κυρίως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων σίγουρα αποτελεί ένα ευεργετικό μέτρο για τους εργαζομένους μας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλλει και στην αναθέρμανση της αγοράς. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μείωση του εργοδοτικού κόστους, με μια ταυτόχρονη προσπάθεια για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Ταυτόχρονα, με την επιστροφή της κανονικότητας στην οικονομία και στην αγορά μεσοπρόθεσμα, επιβάλλεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ώστε μεταξύ τους να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους, χωρίς κρατικές παρεμβάσεις».
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Οι διαφορετικές γραμμές Τραμπ - Νετανιάχου στον πόλεμο: Η νίκη τύπου Βενεζουέλας, τα ιρανικά πετρέλαια και το «μέχρι τέλους»
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης όταν ιρανικός πύραυλος πέφτει σε δρόμο στο Ισραήλ
Παρουσιάστηκε ο 19χρονος φίλος του οπαδού του ΠΑΟΚ - Θα καταθέσει για τη δολοφονία
«Πουλούσε πάγο και σε Εσκιμώους»: Βρετανική εταιρεία έκλεισε και άφησε φέσια 2 εκατ. λιρών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



