• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ζω από θαύμα για ακόμη μια φορά»: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για τον Άρη ΜουγκοπέτροΚατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές σε βαθμολόγιο, μισθούς, θητεία και αναβολέςΚαι επίσημα 35 χώρες στη Βιέννη για τη Eurovision 2026 - Η ανακοίνωση της EBUΣτις 15:00 οι ανακοινώσεις Τσιάρα για αγρότες – Μαρινάκης: «Δεν γίνεται διάλογος με ταχυδρομικά περιστέρια»
δημοφιλές τώρα: Διώρυγα Ξέρξη στη Χαλκιδική: Οι απόγονοι του επέστρεψαν μετά από 2.500 χρόνια για να θαυμάσουν το...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   19.03.2019 14:58
Newsroom
Newsroom

Στον... βρόντο πάνε οι φόροι μας, λένε 8 στους 10 Έλληνες

Σε έναν... τρύπιο κουβά θεωρούν πως καταλήγουν τα λεφτά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι στο ελληνικό δημόσιο, καθώς σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων φορολογούμενων, είναι ότι τα λεφτά τους, δεν πιάνουν τόπο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Οπως αποκαλύπτει η έρευνα «Κίνδυνοι που έχουν σημασία» (Risks that matter 2018) οι δημόσιες υπηρεσίες και το κράτος είναι απαξιωμένα στα μάτια των Ελλήνων, που θεωρούν ότι τα χρήματα που καταβάλλουν για τη συντήρησή τους, μέσω των φόρων, δεν αντιστοιχούν στις προσδοκίες τους.

Η έρευνα, στην οποία καταγράφονται οι απόψεις των πολιτών από 21 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, έχει ενσωματώσει πλήρως τις προσδοκίες των πολιτών και την αξιολόγησή τους για το ελληνικό δημόσιο και τις υπηρεσίες που αυτό τους παρέχει με τις όποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό ισχύει και για τους πολίτες των υπολοίπων χωρών, καθώς σε όλες σχεδόν τις συμμετέχουσες στην έρευνα χώρες, υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι φορολογούμενοι.

Από τα στοιχεία της έρευνας για την Ελλάδα προκύπτουν τα εξής άκρως ενδιαφέροντα: 

- Το 82,1% των Ελλήνων θεωρεί ότι για το ύψος των φόρων που πληρώνει δεν λαμβάνει δημόσιες υπηρεσίες που να το ικανοποιεί. Συγκεκριμένα, το 82,1% δηλώνει ότι δεν λαμβάνει ένα δίκαιο μερίδιο δημοσίων ωφελημάτων με δεδομένους τους φόρους και τις εισφορές που πληρώνουν. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις 21 χώρες του ΟΟΣΑ που έγινε η έρευνα είναι 58,5%, δηλαδή πολύ χαμηλότερα.

- Το 77,8% των Ελλήνων θεωρεί ότι λαμβάνουν τα κοινωνικά ωφελήματα πολίτες οι οποίοι δεν τα δικαιούνται, κάνοντας έτσι μια σαφέστατη κριτική, στη στόχευση και στην ποιότητα της κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις 21 χώρες του ΟΟΣΑ είναι 66,6%.

- Το 70% των Ελλήνων θεωρεί ότι  η κυβέρνηση δεν τους λαμβάνει υπόψη όταν σχεδιάζει τα κοινωνικά ωφελήματα. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις 21 χώρες του ΟΟΣΑ είναι 61,1%. 

- Ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, 79,4% (στη δεύτερη θέση της κατάταξης μετά την Πορτογαλία_ παρουσιάζεται στους πολίτες οι οποίοι τάσσονται υπέρ της φορολόγησης των πλουσίων προκειμένου να στηριχθούν οι φτωχοί. Ο μέσος όρος στις 21 χώρες του ΟΟΣΑ είναι 67,8%.

Διαβάστε ακόμη

Πλοίο ελληνικών συμφερόντων εντοπίστηκε στον Ατλαντικό με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης: Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» πίσω από το φορτίο - Συλλήψεις στην Ελλάδα

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες μετά το «όχι» στην πρόσκληση Μητσοτάκη για συνάντηση - Ο χάρτης των μπλόκων

Αποκάλυψη - βόμβα από τον Κωνσταντάρα: Έρχεται καταγγελία εις βάρος πασίγνωστου τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Γιορτινές γεμίσεις για γαλοπούλα και κότα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΟΟΣΑ
  • εφορία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr