• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην ΑθήναΕξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα τηςAxios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά ΠαχλαβίΕπική ανατροπή του Ολυμπιακού και θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του Super Cup
δημοφιλές τώρα: Καρυστιανού: Τέλος από το ΔΣ του Συλλόγου Τεμπών - «Επικράτησε ο διχασμός, άκυρη η απόφαση»
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   16.05.2019 18:03
Μαρία Ψαρά
Μαρία Ψαρά

Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας στο Eurogroup: Success story η Ελλάδα

«Η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης», σημείωσε ο Μάριο Σεντένο - Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Όλαφ Σολτς - Πιερ Μοσκοβισί/(AP Photo/Francisco Seco)
Όλαφ Σολτς - Πιερ Μοσκοβισί/(AP Photo/Francisco Seco)

Θετικές για την Ελλάδα ήταν οι δηλώσεις των «επισήμων» του Eurogroup. Το θέμα της Ελλάδας δεν ήταν στην ατζέντα και παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για «ανησυχίες για το πακέτο Τσίπρα και τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος», τόσο ο πρόεδρος Μάριο Σεντένο και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, όσο και οι υπουργοί δεν εξέφρασαν αρνητικά σχόλια.

Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς, μίλησε για «success story» της Ελλάδας που κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές, επισημαίνοντας με νόημα ωστόσο ότι  όλοι στο τέλος θα είναι προσεκτικοί προκειμένου να παραμείνει.

«Η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης. Οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Ωστόσο, αν το θέμα προκύψει, θα το συζητήσουμε», εξήγησε ο Πρόεδρος Σεντένο. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», τόνισε ο Μ. Σεντένο, προσθέτοντας πάντως ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου», είπε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

«Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020 στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία δε θα παρουσιαστεί σήμερα», ενημέρωσε ο Γάλλος επίτροπος. «Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές Αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Είναι σημαντικό για όλους συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές Αρχές. Πρέπει να εκτιμήσουμε τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα», είπε, καταλήγοντας ότι «είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν «μεγάλες δυσκολίες και υπέφεραν».

Διαβάστε ακόμη

Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα

Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της

Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Eurogroup
  • success story
  • ελληνική οικονομία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr