• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συνελήφθη 45χρονη που έκλεβε άτομα με αναπηρία προσποιούμενη οικιακή βοηθό - Πάνω από 23.000 ευρώ η λεία τηςΕπιστροφή ενοικίου: Καταβλήθηκαν 8,9 εκατ. ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους - Οι επόμενες πληρωμέςΚυβερνητικές πηγές για Τραμπ και F-35: «Ο νόμος των ΗΠΑ τα απαγορεύει στην Τουρκία όσο διατηρεί τους S-400»
δημοφιλές τώρα: Πάνος Μουζουράκης: «Φέτος το Voice είχε πολύ περισσότερο Μαζωνάκη» - «Αναγκαστικά και μη...»
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   01.08.2019 11:14
Newsroom
Newsroom

Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν λεφτά για διακοπές

Η χώρα μας ήταν το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο  
(φωτογραφία αρχείου - ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(φωτογραφία αρχείου - ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

To 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει βασικές ετήσιες διακοπές μιας εβδομάδας το 2018, έναντι μέσου όρου 28,3% στην ΕΕ.

Έτσι, είναι μία από τις χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν ταξίδεψαν για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat.

Η χώρα μας ήταν το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία.

Οι υπόλοιπες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που δεν ταξίδεψαν λόγω οικονομικής δυσχέρειας ήταν η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%) και η Κύπρος (51%).

Αντίθετα, οι χώρες της ΕΕ με τα αντίστοιχα χαμηλότερα ποσοστά ήταν το Λουξεμβούργο (10,9%, δεδομένα του 2017) και η Σουηδία (9,7%).

O ευρωπαϊκός μέσος όρος παρουσιάζει βελτίωση σε σύγκριση με το 2013, όταν το 39,5% των κατοίκων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές.

Την τελευταία πενταετία, οι χώρες που μείωσαν τα ποσοστά αυτά ήταν η Βουλγαρία (από 35,8% στο 30,5% το 2018) και η Πολωνία (από 34,6% σε 26%).

Διαβάστε ακόμη

Ανάμεσα στον φόβο και την εύθραυστη ισορροπία: Ένας κόσμος σε τεντωμένο σκοινί το 2025

Κυβερνητικές πηγές για Τραμπ και F-35: «Ο νόμος των ΗΠΑ τα απαγορεύει στην Τουρκία όσο διατηρεί τους S-400»

Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών 10 νέα ΑΦΜ για παράνομες επιδοτήσεις

Έρχεται «ψυχρή εισβολή»: Με χιονιά και παγετό θα αποχαιρετήσουμε το 2025 – Πότε θα χιονίσει στην Αττική

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Eurostat
  • Έλληνες
  • διακοπές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr