• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ήταν λάθος»: Η συγγνώμη Κυρανάκη μετά τη σεξιστική επίθεση στην Πέρκα μέσα στη ΒουλήΗ κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Τραμπ με τη Ματσάδο στον Λευκό Οίκο και το «μυστήριο» με το ΝόμπελΣαρώνει η γρίπη: 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και 8 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδαΕιρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   17.09.2019 17:26
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ολοι οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ θα μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις

120 δόσεις: Στη ρύθμιση και οι γιατροί - Λύθηκε το πρόβλημα

Την προηγούμενη βδομάδα είχε διαμαρτυρηθεί έντονα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων γιατρών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση 120 δόσεων δίνει η νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Για τον αποκλεισμό των γιατρών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων -η οποία βαίνει προς παράταση- είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, την περασμένη εβδομάδα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας σε επιστολή του προς τον ΕΦΚΑ ότι «οι γιατροί αποτελούν τη θλιβερή εξαίρεση των Ελλήνων πολιτών, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν ενός ευνοϊκού μέτρου που επιτρέπει σε κάθε συνετό επαγγελματία και πολίτη αυτής της χώρας να αποπληρώσεις τις οφειλές προς τον φορέα κοινωνικής ασφάλισης που ανήκει με ευνοϊκούς όρους (120 δόσεις)».

Αιτία για τον αποκλεισμό των γιατρών από τις 120 δόσεις, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ήταν «η αδυναμία της διοίκησης του ΕΦΚΑ -πρώην ΤΣΑΥ- να αναρτήσει ορθά τις οφειλές προς το πρώην ΤΣΑΥ, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να ματαιώνεται το δικαίωμα των γιατρών».

Ολοι οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ θα μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις

Σε απαντητική της επιστολή, η διοίκηση του ΕΦΚΑ επιβεβαίωσε το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι «το πρώην ΤΣΑΥ δεν είχε προχωρήσει επαρκώς στην υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων με αποτέλεσμα η πληροφορία για τις οφειλές των ασφαλισμένων του, μέχρι την 31.12.2016, να μην είναι διαθέσιμη ή ορθά ψηφιακά αποτυπωμένη».

Ο ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι η νέα διοίκησή του «αντέδρασε άμεσα μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα. Σε συνεργασία και με την άμεση ανταπόκριση του εποπτεύοντος υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 64 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου) με την οποία ορίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία της 30.9.2019, αφορά μόνο το πρώτο βήμα του αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών και ότι η υποβολή της αίτησης ένταξης ρύθμισης θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.2019».

Καταλήγοντας, η διοίκηση του ΕΦΚΑ τονίζει ότι «με τον τρόπο αυτό μπορούν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ ανεμπόδιστα να κατοχυρώσουν την ένταξή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι 30.9.2019 και στη συνέχεια ο ΕΦΚΑ θα προχωρήσει στον ορθό υπολογισμό των οφειλών».

Διαβάστε ακόμη

Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή

Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»

Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • 120 δόσεις
  • γιατροί
  • ΕΦΚΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr