Χατζηδάκης: Ξέφυγε από το φάσμα της χρεοκοπίας η ΔΕΗ
Όπως είπε, με τα χρήματα, που πληρώνει η ΔΕΗ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αν είχαν κλείσει οι παλιές λιγνιτικές μονάδες, και πληρώναμε κανονικά τους εργαζόμενους με τα λεφτά που παίρνουν σήμερα, θα κόστιζαν φθηνότερα στη ΔΕΗ απ’ ότι σήμερα που είναι ανοιχτές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η ΔΕΗ ξέφυγε από την χρεοκοπία, με βάση και τα αποτελέσματα του ορκωτού ελεγκτή, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως ο ορκωτός ελεγκτής για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο έγραψε ότι είναι ορατό το πρόβλημα η εταιρεία να μην μπορεί να λειτουργήσει, ενώ χθες μετά τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που έγιναν τους δύο τελευταίους μήνες, είπε το ακριβώς αντίθετο. Ότι ξέφυγε η ΔΕΗ από το φάσμα της αβεβαιότητας και της χρεοκοπίας.
Επιπλέον, πρόσθεσε, θέλουμε η χώρα μας να είναι στην πρωτοπορία των δράσεων που αναλαμβάνονται διεθνώς για την κλιματική αλλαγή και η απολιγνιτοποίηση είναι μια από αυτές.
Σημείωσε τέλος ότι σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή ρυθμίσεις, που θα απαλλάσσουν τη ΔΕΗ από περιορισμούς του Δημοσίου «αλλά βεβαίως πάντοτε θα λαμβάνεται υπόψη η διαφάνεια».
«Επομένως δεν ζητάμε να μας πει κανένας "μπράβο" από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό το θράσος σε σχέση με τη ΔΕΗ πραγματικά είναι παγκόσμιο ρεκόρ», ανέφερε ο υπουργός. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε επίσης ότι «είμαστε η πρώτη κυβέρνηση, που όχι μόνο μιλάει, αλλά ξεκινάει την απολιγνιτοποίηση για οικονομικούς αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους».
Όπως είπε, με τα χρήματα, που πληρώνει η ΔΕΗ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αν είχαν κλείσει οι παλιές λιγνιτικές μονάδες, και πληρώναμε κανονικά τους εργαζόμενους με τα λεφτά που παίρνουν σήμερα, θα κόστιζαν φθηνότερα στη ΔΕΗ απ’ ότι σήμερα που είναι ανοιχτές.
Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές
Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων
Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



