• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τα τρία νέα μέτρα για τους αγρότες που ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης - «Είμαστε έτοιμοι να τα προχωρήσουμε»Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Κουτσούμπα στη Βουλή: «Λέτε ψέματα» - «Αυτοί είστε»Βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη μετά από καταδίωξη - «Κάτσε κάτω»Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στη 16χρονη που μαχαίρωσε τη συμμαθήτριά της στην Κυψέλη
δημοφιλές τώρα: Προαστιακός: Λύνεται εκκρεμότητα επτά ετών - Έρχονται κλειστές πύλες στους σταθμούς
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   26.09.2019 19:19
Newsroom
Newsroom

Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών

Στο «πόθεν έσχες» του φιγουράρουν και 18 ακίνητα, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιγότερα γιατί συμπεριλαμβάνουν αποθήκες και θέσεις πάρκινγκ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ συνολικά για τον ίδιο και τη σύζυγό του, και με οικογενειακό εισόδημα 70.000 ευρώ –εκ των οποίων τα μισά από την βουλευτική αποζημίωση- ο Χρήστος Σταϊκούρας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο… φτωχότερος υπουργός -μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του τουλάχιστον- υπουργός Οικονομικών των τελευταίων ετών.

Όμως, στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2018 (για τη χρήση του 2017) φιγουράρει το ιλιγγιώδες ποσόν καταθέσεων του 1.083.815,00 ευρώ, το οποίο δεν είχε δηλωθεί ποτέ ξανά και δεν δικαιολογείται επ’ ουδενί από τα δηλωθέντα εισοδήματα της οικογένειας Σταϊκούρα. Αν και η δήλωσή του 2018 δεν έχει ελεγχθεί ακόμα από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες, ως πιθανότερη εξήγηση φαντάζει ότι ο κύριος Σταϊκούρας δήλωσε κατά λάθος 1 εκατομμύριο ευρώ περισσότερα από όσα έπρεπε, λόγω αθροιστικού σφάλματος κατά την ηλεκτρονική –και ιδιαίτερα προβληματική- συμπλήρωση της δήλωσης στην πλατφόρμα του pothen.gr.

Στην πράξη αυτό φαίνεται να συνέβη ως εξής: σε έναν λογαριασμό στην Πειραιώς μαζί με τα παιδιά του, ο κύριος Σταϊκούρας είχε δηλώσε το 2017 (για το 2016) υπόλοιπο καταθέσεων 10.525.98 ευρώ. Σαν εισοδήματα έτους την επόμενη χρονιά δηλώνει 312,17 ευρώ. Το άθροισμα αυτών που έπρεπε να δηλώσει θα ήταν κανονικά 10.838,15 ευρώ. Αντ’ αυτού όμως, φαίνεται ότι πληκτρολογήθηκε 1.083.815,00 ευρώ! Δηλαδή, η υποδιαστολή μετακινήθηκε δύο θέσεις πιο μετά!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.09.2019 11:45
«Πόθεν έσχες» Μητσοτάκη και Μαρέβας: Αναλυτικά μετοχές, ακίνητα και καταθέσεις
«Πόθεν έσχες» Μητσοτάκη και Μαρέβας: Αναλυτικά μετοχές, ακίνητα και καταθέσεις

Αν, τελικώς, ο κύριος Σταϊκούρας έγινε -προς στιγμήν- εκατομμυριούχος ή όχι και πώς, μένει να το εξηγήσει ο ίδιος. Στην πράξη πάντως, διάγει έναν μάλλον λιτό βίο, με βάση τα λοιπά στοιχεία των δηλώσεων Πόθεν Εσχες.

Από το 2014 απέκτησε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 1.600 κυβικών έτους κυκλοφορίας 2009. Στο «πόθεν έσχες» του φιγουράρουν και 18 ακίνητα, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιγότερα γιατί συμπεριλαμβάνουν αποθήκες και θέσεις πάρκινγκ που αντιστοιχούν σε διαμερίσματα που απέκτησε η οικογένεια από το 1979 μέχρι το 2015. Κάποια ιδιοκτησιακά δικαιώματα εμφανίζονται δύο φορές μέσα στην οικογένεια (συγκυριότητα 50%-50%) ενώ περιλαμβάνουν επίσης χωράφια, οικόπεδα ή και δικαίωμα υψούν ξεχωριστά από το κύριο ακίνητο. Η τελευταία συναλλαγή σε ακίνητα έγινε το 2015, με ένα διαμέρισμα 102 τμ του 1965 στο Χαλάνδρι που αγοράστηκε προς 73.603 ευρώ.

Αντίστοιχα και το χαρτοφυλάκιο μετοχών του υπουργού, φαντάζει ιδιαίτερα πτωχό, καθώς παραμένει αμετάβλητο εδώ και χρόνια, περιλαμβάνοντας βασικά κάποιες «ξεχασμένες» μετοχές (Connection ΑΕΒΕΕΕ) με τελευταία προσθήκη κάποιες λίγες μετοχές που δώρισε στην κόρη του Χρήστου Σταϊκούρα η γιαγιά της, με αποτίμηση κάτω των 10 ευρώ.

Αντίστοιχης αξίας είναι και οι μετοχές της συζύγου του.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το στεγαστικό - Ποιοι θα έχουν επιστροφή δύο ενοικίων, οι νέοι περιορισμοί σε Airbnb

Ηλεκτρικός: Κλειστός και απόψε ο σταθμός «Βικτώρια» - Προβληματισμός από τα συνεχή μπλακ άουτ στη γραμμή 3

Χάος στο Μεξικό: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο Κογκρέσο - Το απίστευτο βίντεο

Στείλτε τον Φραπέ στο Eurogroup:«Δεν θέλω ου!» (Ep12)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • πόθεν έσχες
  • Χρήστος Σταϊκούρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr